Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
The I of the Dragon |
Wersja do druku |
Vel
Deskorolkarz
|
Wysłany: 16-09-2004, 18:28 The I of the Dragon
|
|
|
Dobra, przyjemna gra, z bardzo dobrą grafiką, miłą dla uszu muzyką i całkiem sporą grywalnością- w sumie nie ma się co dziwić, RPG, w którym latamy smokiem... to nie zdarza się na codzień ;]
Trzy smoki o różnych zdolnościach do wyboru, ponad 10 wielkich, świetnie wyglądających lokacji (wspaniale lata się takim smokiem nad ośnieżonymi górskimi szczytami w świetle księżyca, przy spokojnej muzyce...) no i przede wszystkim armie potworów do wybicia! Tak, gierka w sumie z gatunku hack&slash, opierająca się głównie na schemacie "Zniszcz wszystkie gniazda potworów, wybij wroga, zbuduj miasto, leć i dalej rozwalaj", aczkolwiek nie tylko, bowiem nieraz przyjdzie nam wykonać kilka ciekawszych misji (ochrona karawany, oblężenie miasta, jedna czy dwie poważne bitwy), w kilku będziemy musieli kierować ludźmi (misje polegające na selektywnym zabijaniu wrogów, infiltracji, niszczeniu magicznych generatorów uniemożliwiających smokowi dalsze działania)- trzeba przyznać, że to chyba one najbardziej mnie wkurzały ;)
Fabuła dość prosta, aczkolwiek nie zawsze liniowa (misje można wykonać czasem na kilka sposobów, porażka niektórych wcale nie musi oznaczać Game Over'a, a jedynie utrudnienie dalszych działań).
Sterowanie- myszka, klawisze... co chcecie, gra nie jest statycznym RPGiem, gdzie trafienia są obliczane, tam się ciosów unika, więc refleks również wymagany ;]
Dużą zaletą gry jest fakt, że właściwie nie zwalnia, nawet podczas dużych bitew i sporej ilości wrogów/sprzymierzeńców. Do wad należy niewątpliwie zaliczyć brak multiplayera! A szkoda, można sobie tylko powyobrażać powietrzne walki z innymi smokami... a w singlu takich niestety nie uświadczymy ;( |
_________________ Ej cze |
|
|
|
|
Ryuzoku
|
Wysłany: 16-09-2004, 19:43
|
|
|
gre mam od jakichś dwuch tygodni ale jeszcze nie zainstalowałem nawet:P
grafiki bardzo dobrej nei ma, jak na te czasy ma przeciętną, bardziej podoba mi sie możliwość oddziałowywania na otoczenie,...
no i Vel, jedna bardzo duża zaleta tej gry, włącz sobie kamere z oczu Smoka i zacznij atakować albo zjadać pobliskie stworzenia, to wg mnie jest pięknie wręcz zrobione, kamera obraca się zgodnie z wzrokiem Smoka co daje niesamowity realizm w walce i w trakcie gry, i jest to wg mnie jedna z najfajniejszych opcji w tej grze;) |
|
|
|
|
|
Vel
Deskorolkarz
|
Wysłany: 16-09-2004, 20:22
|
|
|
Ryu- rzeczywiście fajna, ale niewygodna ;P A grafika JEST dobra, weź pod uwagę, że to RPG, a nie Doom 3 :P O, i dobrze, że przypomniałeś mi o możliwości modyfikowania terenu, też fajna rzecz... |
|
|
|
|
Yuby
Kotosmok
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 16-09-2004, 20:49
|
|
|
Hm... Gierki nie mam, od dosyć dawna żadnej nie kupowałem ,ale może na tę jedną się zdecyduję. Miałem do czynienia z wersją demo i całośc zapowiadała sie nader interesująco. |
_________________ From the brightest start
Comes the blackest hole
You had so much to offer
Why did you offer your soul? |
|
|
|
|
Ryuzoku
|
Wysłany: 17-09-2004, 13:14
|
|
|
Vel-nie doom3?ale doom3 ma fajnie kosmiczne wymogi!:D
a taka grafika nawet w cRPGach była już wiwle razy lepsza, więc nie widze rewelacji w grafice.
a kamera dla mnie fajna i wygodna, a co najlepsze realistyczna i utrudnia gre (a gra tym trudniejsza tym lepsza) |
|
|
|
|
|
raflik
Fenomen na jedną noc
Dołączył: 14 Lip 2002 Skąd: Z nicości swego akademickiego pokoju Status: offline
|
Wysłany: 17-09-2004, 16:00
|
|
|
Gram w demko i jest nawet-nawet
ale system celowania bez myszki jest do tylka... bez myszki ani rusz...
Pozatym te skile sa takie drogie... |
_________________ Hollogram Summer - The Night of Wallachia
Fenomen na jedną noc |
|
|
|
|
Vel
Deskorolkarz
|
Wysłany: 17-09-2004, 16:15
|
|
|
Raflik- bez myszki ani rusz, to fakt, jak dla mnie najlepszy system to A,W,S,D i myszka ;]
A skille... mowa o czarach? W demku masz tylko wojownika, dlatego traci on za czar wszystkie 25 punktów. Jeśli zależy ci na nich, to w pełną zagraj magiem, płaci on jedynie 13 punktów. Nie wiem jak jest z nekromantą, ale zapewne podobnie... Jeśli zaś chodzi ci o samo rozwijanie zdolności... każdy skupia się na czym innym (wojownik na HP i sile ognia, mag na manie i szybkości, nekromanta na regeneracji) i płaci inną ilość punktów za nie... Zaś w gierce awansuje się tak szybko, że nie ma się co przejmować utratą punktów, na wszystko nam wystarczy ^^ |
|
|
|
|
Aria
Matka Opiekunka
Dołączyła: 25 Paź 2003 Skąd: piąta cela po lewej ^^ Status: offline
|
Wysłany: 21-09-2004, 19:05
|
|
|
ojej.. wlaśnie mi sie przypomniało że trzeba to zainstalować.
a więc drżyjcie, bo najwiekszy w tym forum
i-tak-mi-sie-nie-podoba-a-smoki-są-głupie-krytyk zaczyna w to grać! a potem odpowiednio skrytykuje ;P
ojej.. gdzie ta płya sie zapodziała.. ?^^' chyba sie zgubiło..hm... |
_________________ http://niziolek.deviantart.com/
|
|
|
|
|
Bianca
Gość
|
Wysłany: 18-02-2005, 00:41
|
|
|
ludzie, "na te czasy"? ta gra ma juz tak ze 2 lata jak i nie wiecej (jak bylam w wakacje 2003 w rosji to kupilam - zeby nie bylo, oryginal, bo calosc jest produkcji wschodniej). Tak ze sorry, ale grafika jak na czasy gdy gra wychodzila to byla calkiem-calkiem. A ze TERAZ (czytaj, po ponad 2 latach) sie zestarzala..... no to jeszcze powiedzcie ze mario bros na atari ma kiepska grafike bo teraz 3d robia! |
|
|
|
|
|
:/
Gość
|
Wysłany: 22-03-2006, 08:31
|
|
|
Mam problemy z ta gra!!Moze ktos by pomogl??Grac to ja moge ale gdy wlaczam mape swialta albo chcem wejsc do menu to gra mi sie zawiesza(pojawia sie niebieski ekran znapisami:p) i musze restartowac pc!!Hepl:/ |
|
|
|
|
|
Redvampire -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 22-03-2006, 14:56
|
|
|
Gra nie dziala badź źle działa na kartach produkcji innej niż nVidia np na moim Radeonie 9600 niestety nie a szkoda |
|
|
|
|
|
Bianca -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 22-03-2006, 23:19
|
|
|
red - the HUH?! u mnie dzialala bez problemu a tez mam 9600.......... |
|
|
|
|
|
Redvampire -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 23-03-2006, 01:19
|
|
|
Kwestia szczescia. Mi nie moze kwestia serowników jakich uzywasz.. Ale nawet prosucent oficjelanoe podkreslił że gra źle wspólpracuje z kartami innymi niż nVidia |
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
|
Wysłany: 23-03-2006, 11:07
|
|
|
Hm, radzę w takim razie skorzystać ze sterowników DNA lub Omega. Co prawda sam mam GF, ale z komentarzy ludzi na gram.pl wynika, że owe sterowniki są lepsze od firmowych (i chyba Omega > DNA, ale mogę się mylić). Warto spróbować w każdym razie ;) |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Redvampire -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 23-03-2006, 15:18
|
|
|
Własnie problem w tym że ja swoja karte podkrecam i najstabilniej chodzi mi na firmowych. |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|