Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Suikoden 2 |
Wersja do druku |
Karel
Latveria Ruler
Grupy: Syndykat WOM
|
Wysłany: 24-04-2009, 18:36
|
|
|
Oświecę cię glich to jest niezamierzony błąd w grze który można wykorzystać na swoją korzyść. Co do pozostałych Suikodenów mają następującą chronologie:
Suiko 4<Suiko Tactics<Suiko5<Suiko 1<Suiko 2 < Suiko 3.
Polecam też do hmmm obejrzenia spin-off zwany Suikogaiden. Dwie części visual novel których akcja dzieje się równocześnie (Suikogaiden 1) i dwa miechy po dwójce.
Tu opening do dwójki http://www.youtube.com/watch?v=vC3fQqqWHAc
niestety Suikogaideny nie wyszły poza Japonią. |
|
|
|
|
|
Altruista -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 01-05-2009, 14:20
|
|
|
Ja sobie zacząłem grać w to od nowa. Na razie oprócz trójki głównych bohaterów, mam w drożynie wojowniczkę Hannę, Zamze i panią od bumerangów Milley.
Hanne powinien lepiej uzbroić, za dobra to ona nie jest, no i ma niską inicjatywę. Milley jest fajna z tym swoim zabójczym chomikiem ;>. Zamza z początkowych postaci możliwych do rekrutacji jest chyba najlepszy. Szkoda, że Jowy się później zmywa, bo on razem z głównym bohaterem dają na tą chwilę najlepsze combo. Ah fajnie do tej gry wrócić po dość długiej przerwie. Echhh szkoda, że nie mam trójeczki... |
|
|
|
|
|
Nanami
Hodor.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne House of Joy
|
Wysłany: 01-05-2009, 15:22
|
|
|
Ja tam na początku praktycznie zawsze latam z sympatyczna wiewiórka Mukumuku, która jest do nabycia już podczas pierwszej wizyty w Kyaro Town ;)
Co do Suikogaidenów, to ogromna szkoda, że nie wyszły poza Japonię. Jakby mi zrobili anime w tej konwencji... to bym po prostu zamruczała się na śmierć. I jeszcze jakby nie skopali, to już w ogóle szczyt szczęścia. Fajnie pomarzyć ;) |
|
|
Altruista -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 01-05-2009, 21:06
|
|
|
Wiewióra mam w szerokim składzie. No ale jak Luca Blight ze swoją wesołą świtą, rozwalił obóz buntowników, to zdecydowałem się wsiąść do drożyny wyżej wymieniona trójkę.
Co do Mukumuku, to nigdy mi się nie udało zebrać jego kumpli. Wiem, że żeby ich spotkać to trzeba podróżować po jakiś specjalnych trasach. Tylko mi pozostałe wiewiórki nie chciały wyskakiwać. Mukumuku dałem run ognia, pasuje do koloru jego płaszczyka ;> |
|
|
|
|
|
Nanami
Hodor.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne House of Joy
|
Wysłany: 02-05-2009, 08:46
|
|
|
Altruista napisał/a: | Wiewióra mam w szerokim składzie. No ale jak Luca Blight ze swoją wesołą świtą, rozwalił obóz buntowników, to zdecydowałem się wsiąść do drożyny wyżej wymieniona trójkę. |
A to czasem po spaleniu fortu Victora nie są postaci losowo dobierane do drużyny?
Mi również nie udało się nigdy zebrać wszystkich wiewiórek, to znaczy miałam wszystkie poza ta jedna, co teoretycznie wyskakiwała na trasie Greenhill - Forrest Village bodajże. Tyyyle godzin przełaziłam i nic. |
|
|
Altruista -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 02-05-2009, 12:10
|
|
|
Nanami, nie zwróciłem na to uwagi, ale wydaje mi się, że pytali mnie kogo sobie dobieram do drożyny.
Wracając do wiewiórek, ty przynajmniej zebrałaś parę, ja łaziłem zgodnie z opisem i nic. Też dużo straciłem na to czasu, zastanawiam się od czego to zależy. Może w jakimś specjalnym momencie w grze trzeba po nie iść? |
|
|
|
|
|
Karel
Latveria Ruler
Grupy: Syndykat WOM
|
Wysłany: 02-05-2009, 12:26
|
|
|
Musisz mieć w party TYLKO Riou i Mukumuku. Wiewiór nie jest zresztą konieczny. |
_________________ "So come forth, Avenger. It is time to put our lingering dispute... to an end!"
|
|
|
|
|
Altruista -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 02-05-2009, 20:02
|
|
|
Wiem doskonale o tym, że w drożynie ma być tylko główny bohater z pierwszym pozyskanym wiewiórem. Na dodatek bez wiewióra też próbowałem i nic. |
|
|
|
|
|
Raffau
Gość
|
Wysłany: 08-08-2009, 09:29
|
|
|
Witam, kiedyś grałem u kolegi w suikoden2 ale to okazyjnie. Teraz zacząłem grać znowu ale jestem mało ogarnięty w tej grze ;p I mam takie pytanie w związku z tym, a mianowicie jak mogę zmieniać skład drużyny w ciągu rozgrywki ? Muszę zdobyć zamek, czy jednorazowo ustala sie drużynęczy co ?
Z góry dziękuję za odpowiedź. |
|
|
|
|
|
Altruista -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 08-08-2009, 10:15
|
|
|
Na początku skład drużyny ustalasz w barze który się znajduje w twierdzy najemników. Później gdy już zdobędziesz zamek to będziesz skład ustalał w nim. Bodajże na pierwszym jego poziomie(także w barze). Czasami też liderzy twojego armii pytają cie kogo chcesz wsiąść na daną misję. Skład możesz zmienić, pod warunkiem, że możesz się wrócić do wspomnianych przeze mnie miejsc, lub do osoby która ci go pomagała wybrać. Czasami na daną misję będziesz miał bohaterów których nie będziesz mógł wymienić. |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|