System Shock 2 |
Czy SS2 to najlepszy FPS wszechczasów? |
Tak |
|
50% |
[ 2 ] |
Nie |
|
50% |
[ 2 ] |
|
Głosowań: 4 |
Wszystkich Głosów: 4 |
|
|
|
Wersja do druku |
Azag
Shade Reaver
|
Wysłany: 01-06-2006, 15:33 System Shock 2
|
|
|
Zachęcony przez serię Divergence Eve i sequel Misaki Chronicle postanowiłem odświeżyć pamięć i sięgnąć po kultową dla mnie grę - SS2 wlaśnie.
Moim zdaniem gra jest po prostu fantastyczna. Zachęcam do podzielenia się wrażeniami lub zachęcenia innych, którzy jeszcze nie grali do przeżycia fantastycznej przygody w świecie hackerów, żołnieży, mutantów i zaawansowanej sztucznej inteligencji. |
_________________ "Doprawdy, najpewniejszą drogą do piekła jest droga stopniowa - łagodna, miękko usłana, bez nagłych zakrętów, bez kamieni milowych, bez drogowskazów" |
|
|
|
|
tilk
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 01-06-2006, 16:45
|
|
|
Obawiam się, że nie dostaniesz zbyt wiele odpowiedzi... Ale co fakt to fakt - ta gra rządzi. Rządzi tak bardzo, że nawet doczekała się fanowskich projektów odświeżenia jej wizerunku: tekstur i modeli 3D (bu, chyba strona zdechła... zwało się to chyba System Shock 2 Rebirth).
Zagraj w jedynkę, niegodny! :D I w Deus Ex - inny, ale wciąż niezwykły.
A, jeśli o Divergence chodzi... Przy odrobinie wolnego czasu zabiorę się za to. Ale pierwszy odcinek odstraszył mnie fanserwisem i wszędobylskimi wielkimi balonami (czemu one nie mają schorzeń kręgosłupa?), toteż obawiam się, że toto nie dorasta System Shockowi do pięt. |
|
|
|
|
|
BOReK
|
Wysłany: 01-06-2006, 17:15
|
|
|
tilk napisał/a: | fanserwisem i wszędobylskimi wielkimi balonami (czemu one nie mają schorzeń kręgosłupa?) |
Temu nie mają, że fantazja zbyt realistyczna przestaje być fantazją :P. Poza tym chyba nie chciałbyś ogladać serii, w której wielkogabarytowa bohaterka przez większość czasu narzeka na podobne dolegliwości :].
Co do System Shock 2 - nie grałem, widziałem jeno łobrazki i rózne poradniki. Muszę przyznać, że to dość ciekawy pomysł, ale grać mi się nie chce :]. |
_________________ You ask me if I've known love and what it's like to sing songs in the rain
Well, I've seen love come and I've seen it shot down, I've seen it die in vain
Ostatnio zmieniony przez BOReK dnia 02-06-2006, 12:05, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Azag
Shade Reaver
|
Wysłany: 01-06-2006, 22:10
|
|
|
tilk napisał/a: | A, jeśli o Divergence chodzi... Przy odrobinie wolnego czasu zabiorę się za to. Ale pierwszy odcinek odstraszył mnie fanserwisem i wszędobylskimi wielkimi balonami (czemu one nie mają schorzeń kręgosłupa?), toteż obawiam się, że toto nie dorasta System Shockowi do pięt. |
Tam dużo rzeczy odstarsza - ale tylko w prequelu, potem jest już spoko. Ale w jedynce jest parę takich momentów, że naprawdę wszyscy twórcy mogliby pozazdrościć. Oczywiście, że DE nie dorasta SS2 do pięt, ale poprostu po obejrzeniu DE tak nakręciłem się na mroczne klimaty science fiction, że musiałem zagrać w SS2.
Może kiedyś zagram w SS1 - kto wie - może kiedyś. |
_________________ "Doprawdy, najpewniejszą drogą do piekła jest droga stopniowa - łagodna, miękko usłana, bez nagłych zakrętów, bez kamieni milowych, bez drogowskazów" |
|
|
|
|
BOReK
|
Wysłany: 02-06-2006, 15:31
|
|
|
A tymczasem na horyzoncie widać Bioshock, mający być "spadkobiercą" powyższego, ale z całkiem odmienną fabułą :]. Kto wie, może będzie dobry. |
_________________ You ask me if I've known love and what it's like to sing songs in the rain
Well, I've seen love come and I've seen it shot down, I've seen it die in vain
|
|
|
|
|
Lobo2
|
Wysłany: 21-12-2006, 22:48
|
|
|
Wie koś jak odpalic System Shock 2 w xp ? |
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 21-12-2006, 22:58
|
|
|
Próbowałeś może systemu zgodności? |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
tilk
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 22-12-2006, 14:09
|
|
|
Nie, to nie wystarcza. Sam kiedyś się dużo nagooglałem, żeby to ruszyć. Pamiętam, że potrzebne były jakieś dziwne kodeki wideo.
Google is your friend. |
|
|
|
|
|
WilQ
Te oczy mogą kłamać
|
Wysłany: 25-02-2007, 11:13
|
|
|
SS2 pod Xp'kiem z tego co pamiętam jest strasznie czuły na service paki. Najlepiej próbować instalować na czysty system bez dodatkowych update'ów.
A co do samej gry to jest jednym z najlepszch w historii horrorkiem fpp z elementami rpg. Klimat masakruje a nagłośnienie do tej pory uważam za mistrzostwo świata. |
_________________ Aut odit, aut amat múlier, nihil est tértium |
|
|
|
|
Azag
Shade Reaver
|
Wysłany: 14-04-2007, 09:03
|
|
|
Dla zainteresowanych:
http://www.cda.pl/gry/systemshock2.php
SS2 można pobrać, z tego co mi wiadomo to legalnie, z tego linka powyższego. :) |
|
|
|
|
So_Dakki
~FOXY LADY~
|
Wysłany: 14-04-2007, 17:22
|
|
|
Ano grało się w SS2. Co powala w tej grze to niesamowity klimat! ale poza tym również bardzo interesująca fabuła, dźwięk, lokacje i jeszcze raz klimat! Gra mimo iż ma swoje lata, to jednak jest jedyna w swoim rodzaju i z wielką przyjemnością do nie wracam.
Czy istnieje jakieś spolszczenie do SS2? [ehem... to nie dla mnie, mój tatko nie zna angielskiego ^^' ]
Z wielką niecierpliwością czekam na BioShock (chociaż pewnie zanim zagram trzeba będzie wytrzepac z portfela trochę banknotów i usprawnic dziada - czyt. PC ^^). |
|
|
WilQ
Te oczy mogą kłamać
|
Wysłany: 14-04-2007, 18:57
|
|
|
Na necie można znaleźć fanowskie spolszczenie samych tekstów. Jedyny minus to fakt , że polskie ogonki nie są poprawnie wyświetlane. Tłumaczenie co najważniejsze jest na dobrym poziomie:). Jeszcze kilka dni temu skończyłem systema po polsku i grało się miodzio:) |
|
|
|
|
So_Dakki
~FOXY LADY~
|
Wysłany: 14-04-2007, 19:44
|
|
|
WilQ, a no dobrze wiedziec, będę wdzięczna za linka :* |
|
|
WilQ
Te oczy mogą kłamać
|
Wysłany: 24-04-2007, 19:55
|
|
|
www.pobieralnia.pl ^^
Notka dla innych modów: legalność portalu opukana, dema i freeware. Nie gryźć użytkownika. Mai |
|
|
|
|
pawka
Gość
|
Wysłany: 21-05-2007, 17:03
|
|
|
Ściąnąłem to spolszczenie system shocka 2 z pobieralni, jednak nic ono nie daje. Zrobiłem wszystko jak było napisane w instrukcji, jednak gra nadal jest po angielsku. Wie ktoś może dlaczego? Czy u kogoś było podobnie? |
|
|
|
|
|
|