Ragnarok Online |
Wersja do druku |
Sm00k -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 08-04-2007, 23:36
|
|
|
Kanały pod Pronterą <Culverts> dają całkiem sporo Zeny na początek.
Okolice Payon i Geffen takoż.
Payon Cave. Później, mając postać z atakami obszarowymi można się obłowić w Orc Dungeon. |
|
|
|
|
|
Yuby
Kotosmok
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 09-04-2007, 22:39
|
|
|
Bez ataków obszarowych też można sobie tam nieźle radzić. Szczególnie jeśli gra sie Aco, to spędza się tam sporo czasu.
Natomiast jest jedna prosta, choć nieco czasochłonna metoda dorobienia się funduszy na podstawowy ekwipunek dla swojej postaci. Wystarczy zbierać Blue Herb'y (najlepiej z Blue Plant'ów), a następnie w Albercie przerabiać je na Blue Potion'y. Nieopodal Geffen jest nawet jedna perfekcyjna lokacja do zbierania Herb'ów. |
_________________ From the brightest start
Comes the blackest hole
You had so much to offer
Why did you offer your soul? |
|
|
|
|
Sm00k -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 10-04-2007, 20:09
|
|
|
<unikając powolnych szkieletów i okazjonalnych zombie> To naturalna strefa treningowa Akolitów, więc.. >]
Z ciekawostek: moje siostry (9 i 11 lat) kontynuują grę na Xilero (EZ konkretnie). Macki mi opadają.. |
|
|
|
|
|
Lila
BAKA Ranger
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Lisia Federacja Omertà
|
Wysłany: 10-04-2007, 21:07
|
|
|
Tez gram :D ale na orginalnym XileRO ( fajne jest EZ? )
Avalia napisał/a:
Cytat: | Ja już ze dwa lata gram ^^
I nie umiem się powstrzymać od niegrania *chyba, ze cała gra mi się rozwali >.>*
No cuż uwielbiam grać, Priestką, Sniperką i SL to moje 3 ukochane postacie.
I kocham moje zwierzaki....zwłaszcza króliczka i deviruchi ^^ *green petite i isis też są urocze*
|
na jakim serverze ?? PLZ POWIEDZ :D
*morduje double posta* Mai
|
_________________ " Twas brillig, and the slithy toves, did gyre and gimble in the wabe;
All mimsy were the borogoves, and the mome raths outgrabe.~ "
|
|
|
|
|
Sm00k -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 10-04-2007, 21:14
|
|
|
Ujmę to tak - poziom maksymalny postaci to 255. To zupełnie inne RO. Z początku łatwiejsze, lecz całość jest tak zbalansowana, iż najcięższe moby są wciąż conajmniej bardzo trudne do upolowania.
Osobiście kocham ten serwer sa sina prującego tak ze dwadzieścia hitów na sekundę... |
|
|
|
|
|
Lila
BAKA Ranger
|
Wysłany: 11-04-2007, 10:28
|
|
|
sry, za wczorajszego double... net mi padl zanim zedytowalam :(
A Sm00k - ty tez tam grasz?? ja zaczelam wlasnie, Prosze o jakis Kontakt z kimz z polakow na XileRO EZ... nie znam nikogo < i w ryk > |
_________________ " Twas brillig, and the slithy toves, did gyre and gimble in the wabe;
|
|
|
|
|
Sm00k -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 11-04-2007, 11:49
|
|
|
Nick -> Caerth. dodger sinX. Ostatnio pomarańczowy ^^" |
|
|
|
|
|
Lila
BAKA Ranger
|
Wysłany: 11-04-2007, 12:23
|
|
|
Nick -> Julliane - tak bedize latwiej :P |
|
|
|
|
|
Galakar
Archmage Assasin
|
Wysłany: 11-04-2007, 19:03
|
|
|
Zaraz mnie to zakatujecie ;) ale muszę stwierdzić, że mi osobiście RO nie przypadł do gustu. Expowanie solo idzie powolno, ciągle wipy, nie wiem co za geniusz umieścił moby które zabijają bez problemu osobę na levelu 15 w zonie gdzie expuje się 1-10. Dodatkowo brak sytuacji gdzie jednego mobka może bić tylko jedna osoba i inne nie mogą się przyłączyć i ukraść trochę expa (jak to jest w FFXI), także brak czegoś takiego jak "Call for help". Może graficznie fajnie wygląda, lubię tak rozbudowany system klas, ale to jednak nie to :) |
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
|
Wysłany: 11-04-2007, 19:10
|
|
|
Wiesz, RO jest mimo wszystkich zalet (było pierwszym koreańskim MMO bodaj, od niego zaczął się ten boom, ma ładną grafikę i rozbudowany system klas/skilli, WoE) zwykłym koreańskim h'n's, w którym godzinami klepie się te same potwory (wiem, że w FFXI też tak jest, ale w RO owo klepanie jest bardzo mało urozmaicone). |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Sm00k -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 11-04-2007, 20:56
|
|
|
You forgot WoE.. |
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
|
Wysłany: 11-04-2007, 21:29
|
|
|
Keii napisał/a: | mimo wszystkich zalet (było pierwszym koreańskim MMO bodaj, od niego zaczął się ten boom, ma ładną grafikę i rozbudowany system klas/skilli, WoE) |
O rly? :> |
|
|
|
|
|
Lila
BAKA Ranger
|
Wysłany: 12-04-2007, 20:59
|
|
|
Keii napisał/a: | ale w RO owo klepanie jest bardzo mało urozmaicone |
Malo urozmaicone ?? A prawie 1000 Mobow do bicia w tym z 60 MVP i kupa minibosow to co ?? |
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
|
Wysłany: 12-04-2007, 21:30
|
|
|
I czym różni się klepanie tych mobów? (Oprócz mvp, bo na nie trzeba mieć strategię).
Żeby zdobywać kolejne levele trzeba zabijać setki/tysiące tych samych potworów - to jest właśnie mało urozmaicone klepanie.
Żadnych porządnych questów (w takim WoWie można większość XP potrzebnego na następny level zdobyć biorąc udział w questach, przy korzystaniu z dobrego guide'a grind praktycznie nie istnieje). |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 16-04-2007, 23:00