Harvest Moon |
Wersja do druku |
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 22-03-2004, 14:03 Harvest Moon
|
|
|
To dziwna gierka na SNES. Z racji tematyki nie nadaje się ona raczej dla młodszych osób :) bowiem traktuje o... Prowadzeniu Farmy!
Zajmujemy się więc uprawą ziemniaków, kukurydzy, pomidorów i jeszcze czegoś, hodujemy krowy, kury i konia oraz rozbudowujemy farmę.
Dziwne trochę, ale fajne. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
|
Wysłany: 22-03-2004, 14:09
|
|
|
Fajne fajne, ale nie zapominajmy o wersji na N64, PSXa oraz GBC i GBA. Jestem szczęśliwym posiadaczem ich wszystkich *ekhm* romy *ekhm* i chociaż podobno wersja na psxa jest najlepsza, to lepiej gra mi się w snesową. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
KoBik -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 11-11-2005, 21:34
|
|
|
Swego czasu gdy dorwałem gierkę to byłem wniebowzięty. Gra wyrwała z mojego życiorysu ponad 2 miesiące ostrego grania. Być rolnikiem świetna sprawa;) |
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
|
Wysłany: 11-11-2005, 22:08
|
|
|
Szkoda, że Harvest Moon: A Wonderful Life na PS2 tak skaszanili.
Tzn. od strony sprzętowej - długi loading po wychodzeniu z menu (plecak etc.) no i najważniejsze - gra chodzi WOLNO kiedy kamerą obejmujemy większą połać terenu. Beznadzieja. |
|
|
|
|
|
KoBik -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 12-11-2005, 07:53
|
|
|
Oj tak, po przeprowadzce na PS2 bardzo się zawiodłem, tzn. od strony technicznej aż tak źle nie było, ale ucięcie wszystkich festynów, plony zminimalizowane do kilkunastu, brak opcji ożenienia się i wielu innych pozytywów które cechowały pierwszą część. Dwójka była pomyłką, kolejna część na GCN wniosła kilka nowości ale także nie stała się przebojem, szkoda:/ |
|
|
|
|
|
SireVan
Mecenas
|
Wysłany: 12-11-2005, 09:17
|
|
|
Jak tutaj słyszę to zaczynam żałować, że skończyłem na Harvest Moonie na GBC :/ |
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
|
Wysłany: 12-11-2005, 09:31
|
|
|
KoBik: Nie o tej wersji na PS2 mówię ;]
Bo z tego co widzę, Ty masz na myśli tą pieeerwszą wersję na PS2, która wyszła hen dawno temu.
A mi chodzi natomiast o najnowszy port z GrajKostki właśnie. Który wygląda tak samo, ale zwalnia czasem chyba do 20 fpsów -_- |
|
|
|
|
|
KoBik -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 12-11-2005, 21:46
|
|
|
aaa Keii, to jestem w domu;) Tak, teraz rozumiem, grałem w tą część na kostce i powiem, że to nic ciekawego, wręcz nudziłem się przy tej odsłonie. Jedno co mogę powiedzieć to to, że naprawdę warto zagrać w wersję na psxa, dedykuję ją wszystkim którzy nie mieli styczności:) |
|
|
|
|
|
frioniel
|
Wysłany: 02-01-2006, 14:45
|
|
|
No cóż życie rolnika usłane różami nie jest (chwastami jak już). Świetna seria gier na odstresowanie się i ochłonięcie od innych typów gier. Najmilej wspominam część z PSXa, ale również ta wydana na SNESa była ciekawa. BTW. walczył ktoś z was z dzikim psem? Ja kiedyś dzielnie stanąłem w obronie moich kur i z młotka go :D! |
|
|
|
|
|
Nezumi
Wieczny i Nieskończony
|
Wysłany: 11-02-2006, 17:26
|
|
|
harvest moony są całkiem spoko. fajnie się gra, uprawia farmę, zdobywa dziewczyny itp. ale niestety szybko się nudzi |
|
|
|
|
|
KoBik -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 13-02-2006, 10:12
|
|
|
Szybko nudzą sie dzieci. Bez przesady ale w tej grze jest co robic. |
|
|
|
|
|
jawi
Gość
|
Wysłany: 08-03-2006, 20:27
|
|
|
jak ktos ma to moj e-mail jawijk@orange.pl przeslij pliska |
|
|
|
|
|
Mike
Gość
|
Wysłany: 17-03-2006, 18:08
|
|
|
Przepisy i wszystko inne odnośnie każdego HM'a na mojej stronie, zapraszam! www.harvestmoon.er.pl
Przy okazji - AWL z GC przerobiona pod PS2 to faktycznie porażka, gra strasznie przycina, wczytywanie jest długie i wogóle... Zdecydowanie wolę STH niż AWL SE pomimo iż jest znacznie mniej rozwinięte. Ciekawa sprawa. :P |
|
|
|
|
|
Nezumi
Wieczny i Nieskończony
|
Wysłany: 18-03-2006, 15:46
|
|
|
Cytat: | Szybko nudzą sie dzieci. Bez przesady ale w tej grze jest co robic. |
tylko że sadzenie ziemniaków i dojenie krów po jakimś czasie przestaje pasjonować |
|
|
|
|
|
MaTeOo
Gość
|
Wysłany: 05-04-2006, 10:19
|
|
|
A STH to lipa jeest :/ Grafika CUT! i wogle..BTN jest znacznie fajniejsza :/A AWL SE to wogle jest świetna :D Mimo tych lekkich rzadkich błędów :D Osobiście uważam że w tej grze więcej jest zalet niż wad!!!!!!!!! |
|
|
|
|
|
|