Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Ragnarok Online |
Wersja do druku |
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 27-09-2003, 15:39
|
|
|
Niech szlag trafi tych z Angelfire'a. 3ci raz w ciągu ostatniego miesiąca usunęli mi serwer --""".
W takim wypadku podaję awaryjny link do better_xeno (3 części podzielone w winrarze, chyba wszyscy wiedzą co z tym trzeba zrobić).
[url=republika.pl/hinata_sou/better_xeno.part1.rar]Część 1[/url]
[url=republika.pl/hinata_sou/better_xeno.part2.rar]Część 2[/url]
[url=republika.pl/hinata_sou/better_xeno.part3.rar]Część 3[/url]
A co do rag_setup to niestety trzeba po prostu liczyć na szczęście (albo skorzystać z klienta FTP, wtedy prędkości są większe ^_^), bo czasem ściąga się niemiłosiernie wolno, a np o innej porze dnia prędkość rośnie, aż miło... |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Crack
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 27-09-2003, 15:42
|
|
|
Chyba wystarczy poczekać, aż serwer przydzieli Ci wolne pasmo, mi teraz ciągnie 46 kB/s. Tylko nadal nie mogę ściągnąć better_xeno.zip. 404 Not Found |
_________________ One to rule them all, One to find them,
One to bring them all and in peace bind them |
|
|
|
|
Irian
Grupy: WIP
|
Wysłany: 27-09-2003, 15:49
|
|
|
ja ściągnęłam... Better Xeno, znaczy. Setupa będę ciągnąć w nocy, może mi się uda... |
_________________ Every little girl flies. |
|
|
|
|
Crack
|
Wysłany: 27-09-2003, 19:32
|
|
|
Na pewno się uda. Mi ściągnęło przez 3,5 godziny^^ (przed chwilą skończyło). Tylko nie rozumiem, dlaczego do tak dużego pliku używasz explorera. Lepiej się przyzwyczaj do jakiegoś GetRighta lub czegoś podobnego. Na pewno zaoszczędza nerwów. |
|
|
|
|
Keii
Hasemo
|
Wysłany: 27-09-2003, 20:02
|
|
|
FlashGet OWNZ ya ALL ^_^
A tak na poważnie to musiałeś niezłe prędkości mieć Crack ...
Przypomniała mi się pewna historia, związana ze ściąganiem RO, którą przytoczę, bo mi się nudzi :)
Otóż było to jakieś 2 tygodnie przed egzaminem gimnazjalnym (w tym roku), kiedy to Gravity ogłosiło, że otwiera darmowy Beta Test (po raz któryś z kolei). Nie myśląc długo zarejestrowałem się i czekałem, aż otworzą server. Kilka dni później (sobota rano) na oficjalnej stronie ukazał się news, że wypuszczają klienta. Oczywiście oficjalne servery, podobnie jak mirrory były w momencie całkiem zapchane (prywatne zresztą też). Szukałem chyba 2 godziny i w końcu na jakiejś fanowskiej stronie znalazłem bittorentowy link do klienta (bittorent-taki fajny program p2p). Jako, że była to praktycznie jedyna możliwość ściągnięcia owego pliku to kliknąłem na link i pokazało się okienko, które po kilku minutach poinformowało mnie grzecznie, że mam poczekać jakieś 7-8 h to plik się ściągnie. Po 20 minutach bezsensownego wgapiania się w ekran (wolałem nawet myszki nie dotykać, bo miałem wrażenie, że to drastycznie zmniejszy prędkość). Stwierdziłem więc, że zrobię coś pożytecznego i wyjąłem wszystkie zeszyty z gimnazjum, poukładałem je w przedmiotowe stosiki i zacząłem się uczyć (jak to groźnie brzmi ^^). Uczyłem się przez jakieś 6 godzin (wyglądało to tak, że po prostu przeczytałem moje wszystkie zeszyty. Ten jeden dzień to całe moje przygotowanie na egzamin). Tak koło 18.00 przyszedł do mnie anboo i razem "patrzyliśmy" jak się ściągała końcówka. Następnie wypaliłem mu klienta na płytę i tak 5 minut po włączeniu serva szybko pobiegł do domu (ja już grałem). Po miesiącu beta test zamknęli, ja przerzuciłem się na eRO, potem Asgarda, potem Ro-Fans i Xeno, przy których zostałem do dziś.
A morał tej historii powiedział anboo, parę tygodni temu (odnosi się do oficjalnej bety):
"Po co wszyscy to ściągali... Wystarczyło ip serwera w jednym pliku zmienić".
I z tym do przemyślenia zostawiam Was na noc ^_^ |
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
|
Wysłany: 23-02-2004, 07:27
|
|
|
Jeśli ktoś jeszcze chciałby sobie pograć w RO na darmowym servie, to proponuję DRT RO
Jest to głównie ekipa z pierwszego polskiego serva RO (na którym sam zaczynałem). Coś teraz piszą o jakichś zmianach, ale niedługo powinny się ustatkować.
Ew. jeśli ktoś chce zobaczyć, jak to jest grać na oficjalnym servie, to proponuję euRO , czyli oficjalny europejski serv, który jest darmowy do początku kwietnia. Have fun ^^ |
|
|
|
|
|
Crack
|
Wysłany: 25-02-2004, 09:01
|
|
|
Hmm... zdaje się, że część osób które grały u ciebie już sama zdążyła znaleźć ten serwer ^^" |
|
|
|
|
Keii
Hasemo
|
Wysłany: 25-02-2004, 09:08
|
|
|
Napisałbym to wcześniej, ale zawsze kiedy próbowałem wejść, forum nie działało. Gomen ^^" |
|
|
|
|
|
Crack
|
Wysłany: 26-02-2004, 21:47
|
|
|
Coś o tym niedziałaniu niestety wiem ^^" |
|
|
|
|
Keii
Hasemo
|
Wysłany: 26-02-2004, 22:02
|
|
|
Jeśli ktoś jest zainteresowany, to Tutaj znajduje się recenzja RO mojego autorstwa ^^ Napisałem ją dla GameFaqs, mam nadzieję, że ją przyjmą :) |
|
|
|
|
|
Distant
Dołączył: 23 Cze 2003 Skąd: Somewhere in the world Status: offline
|
Wysłany: 26-02-2004, 22:10
|
|
|
Oprocz DRT istnieje jeszcze Allseron.
http://www.allseron.hostings.pl/
Sam gram na Allseronie. Posiada rate'y 1/1/2 przez co gra za szybko się nie znudzi. Admin Servera Elliot cały czas go rozwija dodając i poprawiając skille poszczególnych jobów (wogóle nie działają już tylko skille Alchemista i niektóre Monka), nowych NPCów oraz questy. Prawie skończona jest obsługa petów. Jest wiele drobnych szczegółów, które nie działają na innych serverach (Choćby flagi Gildii widoczne na sztandarach zdobytych zamków). Allseron stoi także na lepszym łączu niż DRT. Zadbano również o atrakcyjne eventy.
Ostatnio odbyły się :
- turniej rycerski
- jeden ślub
- Walka gildii o zamki na czas
- Oraz testowo mała inwazja potworów na miasto ;]
Jedynym mankamentem wysuwanym przeciw Allseronowi jest konieczność pisania formularza a w nim opowiadania/ opisu postaci. Czegoś co dowiedzie, że nie jesteś kolejnym maniakiem Diablo nastawionym na PK. Ale jak na razie dla wielu forumowiczów nie stanowiło to problemu. W sumie mankament wysuwany przez tych co się nie dostali ;]
Do zobaczenia na Allseronie. |
_________________ Never surrender, never give up...
http://forum.multiworld.pl - Nothing is impossible here
http://komiks.multiworld.pl - Komiks Multiworld ;3 |
|
|
|
|
Vel
Deskorolkarz
|
Wysłany: 26-02-2004, 22:10
|
|
|
Keiichan---> Jak dla mnie ładnie i zgrabnie ^^ Co do angielskiego, to wcale nie zauważyłem jakichś tam byków... i łatwiej się czyta coś po angielsku napisanego przez nieanglika, jest naprawdę mniej problemów =)
Distant---> Ja się nie dostałem i żadnych mankamentów nie wysuwałem, a już na pewno tej konieczności pisania historii ;P Którą to pisałem na odwal się troszkę... i jakoś nie przejąłem się, że mnie nie przyjęli. Ja mam coraz mniej czasu, a już na pewno brak czasu na MMORPGi. Może kiedyś, w wakacje zabiorę się za Allserona... |
_________________ Ej cze |
|
|
|
|
raflik
Fenomen na jedną noc
Dołączył: 14 Lip 2002 Skąd: Z nicości swego akademickiego pokoju Status: offline
|
Wysłany: 27-02-2004, 10:02
|
|
|
A tam.. chrzanie
Zapisuje si ena Alersona ^^
Zgloszeniwe juz wyslalem i czekam na odpowiedz :P
DIST a ktory patch trzeba sciaganc 1 czy 2? |
_________________ Hollogram Summer - The Night of Wallachia
Fenomen na jedną noc |
|
|
|
|
Distant
Dołączył: 23 Cze 2003 Skąd: Somewhere in the world Status: offline
|
Wysłany: 27-02-2004, 10:07
|
|
|
Musisz ściągnąć oba Patche. W sumie zajrzyj na ich stronę. Jest podana dokładna instrukcja instalacji. |
_________________ Never surrender, never give up...
http://forum.multiworld.pl - Nothing is impossible here
http://komiks.multiworld.pl - Komiks Multiworld ;3 |
|
|
|
|
raflik
Fenomen na jedną noc
Dołączył: 14 Lip 2002 Skąd: Z nicości swego akademickiego pokoju Status: offline
|
Wysłany: 27-02-2004, 11:34
|
|
|
ktora nie zawiera gdzie upchac patha 2 :P
BTW.
Czy majac scigniete te stare instali kRO i sakray moge grac na Alersonie czy musze sciaganc Nowe instalki kRO i Sakraya |
_________________ Hollogram Summer - The Night of Wallachia
Fenomen na jedną noc |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|