Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Eternal Fighter: |
Wersja do druku |
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 27-08-2007, 11:16 Eternal Fighter:
|
|
|
Dzięki podstępnemu manewrowi (zostawieniu komputera na noc, żeby się ściągało) wreszcie uzyskałem dostęp do tej gry i ją trochę sprawdziłem (tzn. zostałem zlany niemiłosiernie w trzech pojedynkach). Komputer umie bowiem wykonywać kilka ciosów (np. blok), których ja (jeszcze) nie potrafię, a od moich czasów (tzn. Mortal Kombat 2) mechanika walki w mordobiciach się jednak nieco zmieniła.
Mimo to gra wygląda fajnie. Do dyspozycji jest 21 postaci, sądząc po rezultatach dotychczasowych pojedynków i wynikach walk dość zróżnicowanych.
Kto jeszcze w to gra i jak mu idzie? |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
|
Wysłany: 27-08-2007, 13:53
|
|
|
Zainstalowałem, zagrałem 3ma postaciami i przeszedłem Kanną (Kahną? Ta ze skrzydłami w każdym razie) z jedną przegraną (jedna runda z Unknown). Gra jeśli chodzi o system mocno taka sobie ^^; |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
|
Wysłany: 27-08-2007, 15:56
|
|
|
Grałem Niezidentyfikowaną Panienką Z Mieczem i rzeczywiście, jeśli nie liczyć walki z Unkown, ktora była dość ciężkim przeciwnikiem całość gry była dość prosta. Pokonałem wszystkich. Dużo zależy od postaci.
Btw. Da się to jakoś włączyć tak, żeby walczyć po kolei ze wszystkimi postaciami? |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
|
Wysłany: 27-08-2007, 23:08
|
|
|
Bardzo wątpię, że jest taka opcja. Musiałby być do tego Survival w menu głównym. |
|
|
|
|
|
fm
Okularnik
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 28-08-2007, 13:44
|
|
|
Blokuje się dosyć standardowo - cofając się. Problem polega na tym, że chwila nieuwagi i górny blok może być przełamany ciosami na nogi. Poza tym oprócz 3 ciosów używa się jeszcze 4 przycisku do różnych rzeczy (zmiana stylu walki, ładowanie magii, jedzenie dżemiku, podnoszenie bokena itp.).Po zainstalowaniu gra o ile się nie mylę jest ustawiona na jeden z najniższych stopni trudności, więc pewnie rzeczywiście można ją przejść sporadycznie tylko używając ciosów specjalnych. Mi akurat system walki się podoba. Spora część pomysłów została zapożyczona ze Street Figter Zero, tylko zamiast standardowych ciosów w zwarciu i pocisków energetycznych każda z panienek ma indywidualny styl walki (np. Makoto z nabojami odbijającymi się od ścian, czy Akiko Minase wciągająca przeciwników odkurzaczem). |
_________________ Kryska: Weaponized diplomacy was successful!
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
|
Wysłany: 28-08-2007, 14:30
|
|
|
fm napisał/a: | Po zainstalowaniu gra o ile się nie mylę jest ustawiona na jeden z najniższych stopni trudności, więc pewnie rzeczywiście można ją przejść sporadycznie tylko używając ciosów specjalnych. |
Cóż, normal ;) |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|