Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
StarCraft II |
Wersja do druku |
Vodh
Mistrz Sztuk Tajemnych.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 30-07-2010, 18:22
|
|
|
Slova napisał/a: | I taką też przyszłość wróżę SC2 |
Wątpię - już w becie były rozgrywane turnieje z całkiem okrągłymi nagrodami pieniężnymi i to bynajmniej nie sponsorowanymi przez Blizzard, a jak by tego było mało jest też już kilka profesjonalnych drużyn w SC2. Owszem, multi w SC2 wymaga jeszcze całkiem sporo szlifowania, by dorównał temu z jedynki jeżeli chodzi o możliwość rozwoju umiejętności graczy, ale już jest pod tym względem całkiem dobrze a Blizz już pokazał, że mu na tym zależy (na przykład - odkryto 'błąd', dzięki któremu przy odpowiednim micro można Void Rayem zadawać maksymalne obrażenia dwóm jednostkom jednocześnie przy najsłabszej sile promienia. Blizz popatrzył, pomyślał i 'naprawił' - teraz "błąd" jest już ficzerem i działa przy każdej sile promienia). Sceptycznych głosów na scenie coraz mniej, większość wróży dwójce przejęcie korony od jedynki. |
_________________ ...
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
|
|
|
|
Altruista -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 02-08-2010, 15:45
|
|
|
Vodh napisał/a: | nie sponsorowanymi przez Blizzard, a jak by tego było mało jest też już kilka profesjonalnych drużyn w SC2. Owszem, multi w SC2 wymaga jeszcze całkiem sporo szlifowania, by dorównał temu z jedynki jeżeli chodzi o możliwość rozwoju umiejętności graczy, |
Można napisać, że jest to tylko kwestia czasu.
Keii napisał/a: | http://www.gram.pl/news_8QfeG,C0_Starcraft_2_spali_ci_karte_graficzna.html
Warto wprowadzić stosowne poprawki do variables.txt. |
A to ciekawostka. Mi co prawda SC2 się dwa razy zawiesił. Tylko, że ja się tym zbytnio nie przejmowałem. |
|
|
|
|
|
Altruista -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 05-08-2010, 10:04
|
|
|
No nic epicka kampania za mną, a teraz zamierzam pobawić się online.
Jakby ktoś chciał się ze mną zmierzyć to podaję dane ;p
Black_21@poczta.onet.pl
nick - Kordian |
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
|
Wysłany: 12-08-2010, 20:41
|
|
|
Je! Przeszedłem gry kwalifikacyjne i nawet 2 z 5 udało mi się wygrać! Całkiem nieźle, jak na pierwsze 5 gier w multi od 8 lat! Dzięki temu zakwalifikowałem się do dumnej, brązowej ligi! |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
|
Wysłany: 12-08-2010, 22:12
|
|
|
Może kiedyś uda mi się przejść w 1v1 i 3v3 wyżej niż brąz:
Edit:
No i udało się w 3v3 wejść do silver. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
|
Wysłany: 13-08-2010, 00:32
|
|
|
Ech... Paskudnie. Na początku szło nieźle. Potem raz nie trafiłem do bazy wroga i gość mnie zjechał, mimo, że powinienem ja go pojechać. Następnie parę razy trafiłem na prota nie wiedząc, jak z tym walczyć i mnie pojechał... Trzeba było chyba budować więcej Wikingów, a mniej piechoty i czołgów bo mnie Void Rayami kończył. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Lila
BAKA Ranger
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Lisia Federacja Omertà
|
Wysłany: 13-08-2010, 08:37
|
|
|
Cytat: | Ech... Paskudnie. Na początku szło nieźle. Potem raz nie trafiłem do bazy wroga i gość mnie zjechał, mimo, że powinienem ja go pojechać. Następnie parę razy trafiłem na prota nie wiedząc, jak z tym walczyć i mnie pojechał... Trzeba było chyba budować więcej Wikingów, a mniej piechoty i czołgów bo mnie Void Rayami kończył.
|
Nie ma czegoś takiego, jak Anty na wszystko. Nie martw się, nigdy nie wiesz w co będzie szedł przeciwnik, dla tego szpieguje się dronem czy SCV czy co tam masz. Trzeba tez umieć szybko reagować online i korzystać bardzo często z kolejki komend używając shifta ^^ Naprawdę bardzo dużo można wyciągnąć z Challengów na Golda jak się próbuje robić - Polecam, uczy tego Micro-coś-tam :P. |
_________________ " Twas brillig, and the slithy toves, did gyre and gimble in the wabe;
All mimsy were the borogoves, and the mome raths outgrabe.~ "
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
|
Wysłany: 13-08-2010, 11:19
|
|
|
Dobra. Dziś idzie lepiej. Pomijając szmatę z Terranem (moje wojska wpadły mu do bazy, ominęły fabryki, dobiegły do Comand Center, wysadziły je w powietrze i wystrzelały robotników, druga fala znalazła Exp i zmiotła go z powierzchni ziemi, przyleciało trochę banshee i ją wytłukły, wpadło toto do mojej bazy, zostało zestrzelone przez marine, ale rozwaliło mi CC i baraki, został jeden bashee, który zniszczył mi port kosmiczny... jakbym postawił 2 wieżyczkę albo ze 2 wikingów to bym wygrał....) udało mi się wygrać z Protossem. Zamiast bawić się w stawianie Medivacków i czołgów tym razem poszedłem na czysto w marauderów, wybudowałem dwa porty kosmiczne i reaktory. Po uzyskaniu przewagi w przestrzeni powietrznej piechota bez trudu zaatakowała bazę przeciwnika. Ostateczny cios zadał mu desant morfujących wikingów.
Do tego doszedł dość satysfakcjonujący mecz z zergami. Z zergami grałem tylko raz, pojechały mnie bardzo szybko. Tym razem odparłem pierwsze uderzenia. Niestety moje kontrataki nie na wiele się zdały. Rozwaliłem jeden exp i dwa razy wdarłem się do bazy, ale nie zdołałem zbyt wiele uzyskać. Zabiłem pojedyncze drony i nic więcej. Myślę, że zawiniło znowu zlekceważenie Wikingów. Należało wysłać 2-3 banshee pod obstawą ze 4 tych samolocików w początkowej fazie gry i miałbym na tyle pozamiatane, by piechota mogła urządzić rzeż. Ewentualnie trzeba było postawić gościowi ze dwa bunkry i sige tanka pod nosem. |
|
|
|
|
|
Lila
BAKA Ranger
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Lisia Federacja Omertà
|
Wysłany: 13-08-2010, 11:25
|
|
|
Zeg misiaczku, dodasz mnie do znajomych w SC2? crusadelila@gmail.com
Co do zergów, to Sage Tank'i sa bardzo dobra rzeczą, stawiamy 2 sage tank'i i 2 Thory i masz spokój ^^ Ale ta kombinacja na wszystko działa dość dobrze. |
_________________ " Twas brillig, and the slithy toves, did gyre and gimble in the wabe;
All mimsy were the borogoves, and the mome raths outgrabe.~ "
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
|
Wysłany: 13-08-2010, 11:32
|
|
|
Dodam, tylko po pracy.
Pani! Jeszcze nigdy nie dobudowałem się do Thora! Ale faktycznie to może być dobra rzecz. On ponoć bardzo przeciwlotniczy jest... |
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 13-08-2010, 12:10
|
|
|
Zeg, oglądaj replaye gier dobrych graczy - połowa sukcesu w każdym RTSie. |
_________________ Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
|
Wysłany: 13-08-2010, 12:18
|
|
|
Dużo więcej niż same replaye dają analizy tychże - tu polecić mogę day[9]. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
|
Wysłany: 13-08-2010, 12:56
|
|
|
Wiecie co? Przypominacie mi dlaczego nie gram na Multi. Ludzie, ja sobie chce lightowo postrzelać do takich lamek, jak ja.
Btw. ten pomysł z drugim starportem na Zerga się sprawdził, choć trochę inaczej, niż myślałem. Planowałem zalecieć gościa od flanki, zaatakować drony i przyciągnąć mutaliski, by go pozbawić ekonomii. W finale chciałem wejść od frontu piechotą. Wyszło trochę inaczej (lepiej). Wikingi zdjęły z nieba mutaliski, podczas, gdy banshie zaczęły strzelać się z hydraliskami. Dzięki tej osłonie mogłem transformować wikingi i wyplenić zergowe poczwary! |
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 13-08-2010, 14:25
|
|
|
Zegarmistrz, skoro tak, to nie marudź, że coś Ci nie wychodzi. A gdzie ambicje? |
_________________ Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|