Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Breath of fire 2 |
Wersja do druku |
Pawciobb
|
Wysłany: 13-03-2009, 17:48 Breath of fire 2
|
|
|
Mam mały problem bo na początku gry już się zaciąłem może mi ktoś pomóc! Crying or Very sad kto to przeszedł .Uratowałem swoją siostrę. Bow (złodziej) dołącza do drużyny i co dalej ??? Wszystko jest po zamykane w mieście. Wyjdę z miasta już do niego wrócić nie mogę a wejdę do jaskini która jest nieopodal potwór daje mi po czterech literach i jest koniec gry za pomoc z góry thanks Smile
Zmoderowano.
IKa
Zua Biurokratka |
|
|
|
|
|
Nanami
Hodor.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne House of Joy
|
Wysłany: 13-03-2009, 17:56
|
|
|
Dawno w to grałam, więc nie pamiętam, ale wspierając się solucja:
Bow dołącza do drużyny. Wyjdź z miasta i udaj się na zachód. Zacznie padać i Bow zasugeruje, by się schronić gdzieś. Idź więc do jaskini, znajdującej się na północnym-zachodzie. Idź na północ, kieruj się dalej aż się natkniesz na ogromnego potwora - Barubary. Wdaj się w kolejna walke z potworem, której nie możesz wygrać, daj się zabić. Teraz nastąpi wstęp i minie 10 lat.
Co do potworków na mapie... nie pamiętam, by były jakoś specjalnie silne. Możesz sobie już ustawiać ekwipunek? Może trzeba w nim poszperać, by nie biegać "na golasa"? A jak oni po prostu są tacy mocni, to dawaj dyla z pola walki. |
|
|
|
|
|
Altruista -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 13-03-2009, 19:24
|
|
|
Jest tak jak napisała Nanami, lecz jeśli zatniesz się znowu gdzieś w przyszłości to łap opis.
http://www.gamefaqs.com/portable/gbadvance/file/550865/17113 - w języku angiel, mam nadzieje, że w szkole cie już angielskiego uczą.
Walki w BOF2 są dość ciężkie. Ja tą całą sagę BOF polubiłem za to, że można sobie rybki połowić. |
|
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 14-03-2009, 00:16
|
|
|
Cytat: | Walki w BOF2 są dość ciężkie. Ja tą całą sagę BOF polubiłem za to, że można sobie rybki połowić. |
Ojeżu, rybki... W wersjach na GBA wkurzały mnie niemiłosiernie, dopiero 3 czy 4 wycisnęła z rybek wszystko, co najlepsze i faktycznie miło się kombinowało żeby ci gruba ryba nie dała w długą z tą Potwornie Drogą Przynętą Na Grubą Rybę w pysku. |
|
|
Altruista -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 15-03-2009, 12:04
|
|
|
W 4 trzeba było się nieźle namordować, żeby złowić unikalne rybki. Pamiętam, że były specjalnie łowiska, gdzie można było nawet wieloryba dorwać ;p Trzeba było mieć tylko specjalną wędkę, której zasięg wynosił ponad 20 metrów. Choć nie pamiętam już, gdzie ją można pozyskać. Przynęta mnie wkurzała, nigdy nie wiedziałem jaką założyć by coś fajnego złowić. Pamiętam że w 3 łowienie było dość łatwe. Na dodatek, tam było pokazane, ile rybek jest w danym zbiorniku wodnym. |
|
|
|
|
|
Pawciobb
|
Wysłany: 16-03-2009, 18:02
|
|
|
a właśnie mam jeszcze jedno pytanko z tym łowieniem ryb jak to się robi bo dalej tego nie obczaiłem ;D |
|
|
|
|
|
Altruista -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 16-03-2009, 18:14
|
|
|
Podejrzewam, że nie znalazłaś żadnego łowiska, trudne to nie jest w sumie.
W drugiej części, są specjalnie miejsca na mapce gdzie można rybki łowić. Łatwo je poznać po tym jak rybka wskakuje sobie z wody. Musisz tylko mieć wędkę i bodajże jakąś przynętę(można kupić, przejrzyj linka co ci dałem powyżej, tam jest to wyjaśnione).
Reszta sama przyjdzie, musisz tylko stanąć w tym specjalnym miejscu.
Gdy to zrobisz, powinny ci jakieś opcje wyskoczyć związane z łowieniem. Tam ci podpowiadają co i jak. |
|
|
|
|
|
marceli
Gość
|
Wysłany: 19-11-2010, 00:21
|
|
|
ja jestem juz dosc daleko.mam problem z jedna rzecza...jestem w TULAN.tam gdzie wszyscy graja na fletach:Pmam pomoc krolowej bo jest chora.taki stay dziadek dal mi list i nie wiem co mam zrobic.no niby pozbierac grzyby.znalazlem to miejsce ale zadnego nie moge zebrac.moze najpierw powinienem przeczytac ten list czy cos...ale nie wiem jak.czy ktos sie orientuje o co mi chodzi?jesli tak to prosze o pomoc |
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|