Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
PBCH Reaktywacja... |
W jakim świecie chcielibyście grać? |
Tradycyjnie, w uniwersum Slayers |
|
58% |
[ 10 ] |
W uniwersum innego anime (podajcie tytuł) |
|
17% |
[ 3 ] |
W uniwersum Multiświata |
|
23% |
[ 4 ] |
|
Głosowań: 5 |
Wszystkich Głosów: 17 |
|
|
|
Wersja do druku |
Satsuki
Fioletowy Płomyczek
Dołączyła: 13 Lip 2002 Skąd: Aaxen, zamek Elieth ves Aeriei nad Morzem Płaczu Status: offline
Grupy: WIP
|
Wysłany: 23-05-2004, 10:48
|
|
|
a ja nie widzialam niczego z tych proponowanych przez Sm00ka T_T.
Raflik, chodzi o te sesje z wakacji. W tej Serisiowej utknelysmy w martwym punkcie u driad robiąc salatki owocowe sztyletami! W miedzy czasie jeszcze ja probowalam robic za mg i skonczylo sie po jednej sesji. Pamietasz? Wiec w ktorym miejscu sie to skonczylo? To UTKNELO
O poprzednich sesjach nie mowie bo nic o nich nie wiem |
_________________ Uciekaj skoro świt, bo potem będzie wstyd
i nie wybaczy nikt chłodu ust twych |
|
|
|
|
Ryuzoku
|
Wysłany: 23-05-2004, 10:51
|
|
|
Zeg-a tka przy okazji, można by prosić o jakiś schemacik robienia postaci?bo bym się zabrał za to a niezabardzo mam jak bo nie wiem co dalej poza chęciami^^"
Sat-ja widziałem jeden tytuł to też niewiele...
a jak sesja utknie to trzeba coś wymyśleć żeby ją odetkać chyba:P |
|
|
|
|
|
coyote
prof. zombie killer
|
Wysłany: 23-05-2004, 11:14
|
|
|
Ja chcę grać! Ja! I bardzo chętnie pograłabym czy to nową postacią, czy też starą. (jeżeli zdecydowalibyśmy się ciągnąć sesyjki z wakacji, to Kiraia mogę jeszcze pomęczyć, ale jak nie, to już wybrałabym kogoś innego... dziubdziuś dziubdzisiem, ale ileż można XDDDD).
Przyjemnie by też było zagrać w uniwersum z jakiegoś anime. Podstawowy problem - musi to być anime, które wszyscy znają...
Może Dragon Ball? XDDD (żartowałam. :P) |
_________________ I used to rule the world
Seas would rise when I gave the word
Now in the morning I sweep alone
Sweep the streets I used to own |
|
|
|
|
Ryuzoku
|
Wysłany: 23-05-2004, 11:22
|
|
|
Cytat: |
Może Dragon Ball? XDDD (żartowałam. :P)
|
dobra to proszę mnie obudzić jak do sailorek dojdziecie:P
tego coprawda kazdy nie widział ale raczej większość:P
a tak na serio,wszyscy tutej to chyba pewne powiedzieć ejst że widzieli tylko Slayers, a inny świat można jako tako streścić... |
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 23-05-2004, 11:23
|
|
|
1)System tworzenia postaci...
Cóż... Gdzieś zapewne jest, nie wiem gdzie... Na pewno gdzieś na moim twardym dysku. Wiele jednak zależeć będzie od świata w którym będziemy grali... Np. jeśli zdecydujemy się na SF będzie trzeba dorobić kilka zdolności w rodzaju ,,pilotowanie statku kosmicznego" ,,broń laserowa" itd.
2)Mechanika.
Cóż, oparłem system na prostej, łatwej i Genialnej mechanice Legendy 5 Kręgów, którą notabene udało mi się jeszcze genialniej ZAMORDOWAĆ. Nie powinno to jednak nikomu przeszkadzać, sytuacja wymogła prowadzenie absolutnie bezkostkowe. Cyferki będą traktowane orientacyjnie
3)Świat.
Nie wiem, czy Scrapped Princess się nadaje. Raz, że nie wszyscy widzieli, dwa, że - pomijając intrygę związaną z główną bohaterką - to zwykłe fantasy. Trzy - jeśli użyć by głównej bohaterki, to mamy spoiler psujący serię.
El Hazard i Tenchi bardziej, choć to drugie, jeśli nie liczyć otoczenia
głównego bohatera jest zwykłą, współczesną ziemią.
Dragonball odpada. Nie mam ochoty przez 3 godziny opisywać nawalanki na jakąś energię. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Satsuki
Fioletowy Płomyczek
Dołączyła: 13 Lip 2002 Skąd: Aaxen, zamek Elieth ves Aeriei nad Morzem Płaczu Status: offline
|
Wysłany: 23-05-2004, 11:42
|
|
|
Prze bardzo, znalazlam na dysku wiec wrzucam na interie. Te 40 stron na poczatku wyglad straaaaasznieee ^^" |
|
|
|
|
raflik
Fenomen na jedną noc
Dołączył: 14 Lip 2002 Skąd: Z nicości swego akademickiego pokoju Status: offline
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 23-05-2004, 11:49
|
|
|
No tak... nikt nie zalaczyl mojej stronki o PBCH.
z tamtad mozna zassac zasady...
co do univerum anime widzialem tylko takie:
Dragon Ball (ktozby nie widzial :P)
Slayers (jak wyzej :P)
Soul Hunter( jako kolejne lecialo w bloku anime na RTL7)
Yaiba (hmm... z forum prawie kazdy lubi ciachanine katanami >D)
Pozatym nic wiecej... a saliorki pamietam jak przez mgle bo to bylo dawno...
Jesli bylby to cos jak MW... bylo by BARDZO CIEZKO
w koncu kazdy swiat ma inna rase, inne przedmioty, inne pojazdy, inna Magie.... |
_________________ Hollogram Summer - The Night of Wallachia
Fenomen na jedną noc |
|
|
|
|
coyote
prof. zombie killer
|
Wysłany: 23-05-2004, 12:01
|
|
|
Taki Lodoss, gdyby nie był zbyt przeciętnym światem, też mógłby się nadawać... albo świat z Orphena... ale nie oszukujmy się, kto to widział poza mną? Takie Naruto również byłoby ciekawe, ale tu trzeba by prawdziwych maniaków, którzy nazwy technik, ninja i innych takich mają w małym palcu. |
_________________ I used to rule the world
Seas would rise when I gave the word
Now in the morning I sweep alone
Sweep the streets I used to own |
|
|
|
|
g_v_s
|
Wysłany: 23-05-2004, 14:05
|
|
|
Lodossowi preciętność nie szkodzi - klasyczne fantasy każdy zna...
Jest opisany w bardzo małej części, więc MG miałby duże pole do popisu... |
_________________ Multiworld Project |
|
|
|
|
Vel
Deskorolkarz
|
Wysłany: 23-05-2004, 18:03
|
|
|
Chętnie zagram, co do uniwersum, to w sumie dla mnie obojętne... gorzej z czasem, którego często mi brak... |
_________________ Ej cze |
|
|
|
|
Szaman Fetyszy
Epic One
Dołączył: 06 Maj 2003 Skąd: Z emigracji wewnątrzkrajowej Status: offline
|
Wysłany: 23-05-2004, 20:07
|
|
|
W wielu światach niestety by nie było tak banalnego urozmaicenia, jak wybór rasy. Człowiek, albo... człowiek, chociaż zawsze pozostaje człowiek :P. Chyba że ktoś jest na tyle szalony by zagrać np. psa :P (nie patrzcie tak na mnie).
Dlatego Slayers najbardziej by się nadał, mnóstwo ras i konwencja fantasy. Dragon Ball na upartego, chociaż tu gorzej z magią :P. W Yaibie mamy samych ludzi, no, nie licząc królików. Soul Hunter - ludzie i sennini, chociaż ich na upartego dałoby się podzielić na jakieś "podrasy". Używając świata Bastarda uzyskamy zubożałe Slayers, natomiast Vandread czy inne FMP po prostu się nie nadają (jeden techniczny, drugi współczesny i sami ludzie). W ogóle światy stricte techniczne raczej by odpadły.
Ja bym typował albo Slayers, albo Inu Yashę - choć pewnie stanie na Slayers (bo więcej osób widziało). |
|
|
|
|
|
Satsuki
Fioletowy Płomyczek
|
Wysłany: 23-05-2004, 20:20
|
|
|
ja nie widzialam ani Inu Yashy, ani Soul Huntera ani Yaiby (to ostatnie wydalo mi sie troche ponizej mojego poziomu...). Moze rzeczywiscie zostanmy przy Slayersach... |
|
|
|
|
Ryuzoku
|
Wysłany: 23-05-2004, 21:25
|
|
|
no to zostaje nam wybór...albo Slayers albo sailorki:D
ja osobiście był bym raczej zea tym pierwszym a to drugie poddał wielkiej (30stron conajmniej) dyskusji na temat czy to jest do siebie podobne i czy w takim świcie sie da grać:P
a ak na serio, to ja jestem za Slayersami, bo świat w sumie rozbudowany ale nie do końca i można coś dokleić... |
|
|
|
|
|
Satsuki
Fioletowy Płomyczek
|
Wysłany: 25-05-2004, 11:41
|
|
|
Sailorki? Sailorki to wspolczesnosc. Jakby na to spojrzec... Mim zdaniem troche za nudne... |
|
|
|
|
Inai Nerse
Grupy: House of Joy WIP
|
Wysłany: 25-05-2004, 20:46
|
|
|
ja chce też grać, ja! :D jako że nie grałam jeszcze nigdy, to byłabym za nowymi postaciami - równe szanse :D jak dla mnie to chyba najlepiej w SLAYERS, ostatecznie każdy zna :D |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|