Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Balhiir |
Wersja do druku |
Zegis Black Priest
Szary Wędrowiec
Dołączył: 04 Lut 2003 Skąd: z swoich opowiadań... Status: offline
|
Wysłany: 07-10-2004, 19:02 Balhiir
|
|
|
W jednej z książeczek Eda Greenwooda (podobno twórcy Forgotten Realms), spotkałem się z potworkiem zwanym Balhiir, wysysającym magię z przedmiotów, i zaklęcia z magów...
Wg. opisu wyglądał niczym migoczący opar...
I chodzi mi o to czy coś takiego istnieje w D&D naprawdę czy to stworek tylko w książce istniejący...
Jeśli można prosił bym o dokładnieszy opis jego możliwości... |
_________________ Wróciłem, nie cieszycie się? :]
"Do not fear in the face of your enemies, speak the truth always, even if it leads to your death, save helpless and do no wrong..." |
|
|
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 08-10-2004, 08:19
|
|
|
Migoczący opar wysysający magię? Wygląda na Nishru (które nazywane jest jeszcze kilkoma mianami w zależności od okolicy). Samego Balhira nie kojarze, w podstawowej Księdze Potworów chyba go nie ma... Może w Monster Manula II albo Potworach Fearunu? |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Daerian
Wędrowiec Astralny
Dołączył: 25 Lut 2004 Skąd: Przestrzeń Astralna (Warszawa) Status: offline
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 10-10-2004, 10:11
|
|
|
Mi też Balhiir nie jest znany, ale opis przypomina Nishru... może właśnie autor rozsadnie założył, że niekażdy zna prawdziwe imię tej bestyjki :-) |
|
|
Vel
Deskorolkarz
|
Wysłany: 10-10-2004, 13:08
|
|
|
Nishruu można znaleźć w Potworach Faerunu. Inny jego gatunek nazywany jest hakeashara, ale nic o żadnym Balhiirze nie jest wspomniane... Hakeashary różnią się od Nishruu, zwykłego, mglistego oparu tym, że ze wszystkich stron wystają im otwarte paszcze oczy i pazury.
Cóż, z opisu wygląda na to, że chodziło o nishruu... |
_________________ Ej cze |
|
|
|
|
Nishruu
Gość
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|