Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
PBCH - podział na grupy. |
Wersja do druku |
Xeniph
Buruma
Grupy: AntyWiP WIP
|
Wysłany: 09-11-2004, 23:21 PBCH - podział na grupy.
|
|
|
Khe.. khem... ponieważ Daerian zgłosił się do mistrzowania dla części osób, uważam, że dobrym pomysłem byłoby podzielić się w końcu na dwie grupy i odciążyć obu MG, wprowadzając przy tym trochę porządku i ciągłości fabuły na nasze sesje. Tak więc, żeby uniknąć różnych nieporozumień, prosiłbym wszystkich, żeby z góry się zadeklarowali, z kim chcą grać.
MG - Zegarmistrz
postacie:
Jurg (Xeniph)
Reena (Serika)
MG - Daerian
postacie:
Mefisto (Zegarmistrz) |
_________________ You don't have to thank me. Though, you do have to get me donuts.
Ostatnio zmieniony przez Xeniph dnia 09-11-2004, 23:30, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Serika
Grupy: Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 09-11-2004, 23:27
|
|
|
Mnie się dobrze gra Reeną. A Reenie się dobrze gra z drowami - takie miłe stworzenia, uprzejme i w ogóle... Krótko mówiąc jeśli Daer będzie prowadził, ominie mnie przyjemność z posiadania adoratora :P Zostaję u Zega. |
|
|
Daerian
Wędrowiec Astralny
Dołączył: 25 Lut 2004 Skąd: Przestrzeń Astralna (Warszawa) Status: offline
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 10-11-2004, 09:12
|
|
|
Xen - ale w ten sposób nikogo nie odciążysz, bo lista będzie wyglądać tak:
Zeg: 100% forumowiczów - Zeg (w tym ja ^^)
Daerian: Zeg
Poza tym jest nas za mało aby dzielić jeszcze na grupki.
Ja myślałem raczej aby po prostu kilku innych MG miało przygotowaną przygodę (np. ja, ty, GvS i Zegis) na wypadek gdyby Zeg akurat np. nie był obecny, nie był akurat przygotowany lub po prostu chciał sobie pograć, a nie użerać się z nami ^^
Co do ciągłości fabuły - można ją zachować, wystarczy aby sesje dodatkowych MG były po prostu wpisywane do fabuły i traktowane jako przerywniki głównej kampanii.... tak robi się nawet w najzupełniej normalnym RPG :-)
PS: A ja gram u Zega, bo wolę ^^ Jest lepszym MG i przede wszystkim moja postać ma tam swoja ukochaną ^^ |
|
|
Zegis Black Priest
Szary Wędrowiec
Dołączył: 04 Lut 2003 Skąd: z swoich opowiadań... Status: offline
|
Wysłany: 10-11-2004, 10:31
|
|
|
Daerian napisał/a: | (np. ja, ty, GvS i Zegis) |
Hmm... czy ja mam przywidzenia? ;P
Wiem że to przykład, ale niezbyt trafny bo jestem kiczowym MG
A co do grupek to jeszcze się nie zdecydowałem, ale chyba też u Zega ^_^ |
_________________ Wróciłem, nie cieszycie się? :]
"Do not fear in the face of your enemies, speak the truth always, even if it leads to your death, save helpless and do no wrong..." |
|
|
|
|
Xeniph
Buruma
Grupy: AntyWiP WIP
|
Wysłany: 10-11-2004, 16:14
|
|
|
Daerian napisał/a: | jest nas za mało aby dzielić jeszcze na grupki. |
polemizowałbym. Z moich doświadczeń wynika, że przeciętny MG wysiada powyżej 4-5 postaci. Natomiast u Zega gra w porywach do kilkunastu osób...
Daerian napisał/a: | Co do ciągłości fabuły - można ją zachować, wystarczy aby sesje dodatkowych MG były po prostu wpisywane do fabuły i traktowane jako przerywniki głównej kampanii.... tak robi się nawet w najzupełniej normalnym RPG :-) |
No dobrze, ale jak wtedy wytłumaczysz, że np. w jednej chwili jesteśmy w lochach głównego złego w piątkę, na następnej sesji ratujemy biednych wieśniaków od nietopyrzy w trakcie czego dołącza do nas jeszcze jedna postać, a na następnej znowu siedzimy w lochu, tym razem w szóstkę? Już teraz tzw. ciągłość się na naszych sesjach sypie, więc ten scenariusz wcale nie jest mało prawdopodobny... |
_________________ You don't have to thank me. Though, you do have to get me donuts. |
|
|
|
|
Daerian
Wędrowiec Astralny
Dołączył: 25 Lut 2004 Skąd: Przestrzeń Astralna (Warszawa) Status: offline
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 10-11-2004, 17:14
|
|
|
Ale ja nie chcę tracić sesji z Zegiem, a przy dużej ilości osób jest fajniej :-(
W takim razie jestem po prostu za wielotorowościa akcji... i tak nie da się zachować ciągu fabularnego co do konkretnych postaci, bo nie każdy zawsze będzie mógł grać. No i zawsze można tłumaczyc to innym okresem z życia drużyny... ale przede wszystkim myślę, że wypowiedzieć powinien się Zeg ^^ |
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 10-11-2004, 20:50
|
|
|
Duże ilości nie są jeszcze takie straszne... W prawdzie w panującycm chaosie trudno się pogubić, ale jeszcze od biedy, przy 10 osobach jakoś to kontroluje. Kiepsko natomiast walki wychodzą... |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|