Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
WindowBlinds |
Wersja do druku |
Doreen
Little Lotte
|
Wysłany: 04-09-2007, 15:54 WindowBlinds
|
|
|
Czy ktoś używa / miał kiedyś do czynienia z tym programikiem?
Zainstalowałam sobie toto dzisiaj, gdyż ujął mnie za serce ten oto skin: http://www.wincustomize.com/skins.aspx?skinid=5775&libid=1 i zapaliła mi się lampka "chcę to mieć".
Niestety mam mały problem: przy tym konkretnym skinie coś jest nie tak z paskiem narzędzi. Guziczek "start" został zastąpiony prawidłowo, tak samo jak pasek z zegarem i ikonkami po prawej. Pomiędzy nimi jest za to zwyczajny standardowy pasek a la windows (z tym że zielony). Czy ktoś ma jakiś pomysł, jak to rozwiązać? Czy to się w ogóle DA rozwiązać, czy to wina skina? Dodam, że w jakimś innym wypróbowanym przed chwilą skinie ten kawałek paska zadań jest ok, za to nie podmienia się guziczek "start". |
_________________ "The tiny spark you give,
Also set my heart aflame...
That all the songs you hear me sing,
Are echoes of your name."
Ikonka stąd
|
|
|
|
|
Teukros
|
Wysłany: 04-09-2007, 16:35
|
|
|
Trudno powiedzieć. Problem polega na tym, że Windows Blinds służy właśnie zapobieganiu tego rodzaju problemom, częstym w skinach typu *.msstyles. Przypuszczam więc, że felerny jest raczej skin, a nie program. Z drugiej strony, zainstalowałem kiedyś Xenomorph (też produkt firmy Star Dock), i czym prędzej musiałem odinstalować, bo gryzł się okrutnie z moim oprogramowaniem sieciowym.
Jeżeli jesteś ryzykantką, możesz za pomocą uxtheme multi-pather zmodyfikować windowsowskie biblioteki, i próbować ręcznie zainstalować skina, bez użycia Windows Blinds. Jeżeli skin zadziała bez problemów, może to oznaczać, że zawinił Windows Blinds. Niezależnie jednak od tego, czy Windows Blinds ma jakieś wady, czy nie, jest to program bezpieczny, przy którym ciężko coś sknocić. A majstrowanie przy systemie zawsze wiąże się z ryzykiem, chyba że naprawdę wiesz, co robisz. Osobiście wyrzuciłbym skina do kosza, i spróbował czegoś innego. |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|