Brak dźwięku |
Wersja do druku |
Morg
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 15-08-2013, 13:58 Brak dźwięku
|
|
|
Problem jak w tytule. Windows 7. Wczoraj wszystko było OK, dzisiaj nie działa dźwięk. Ani wczoraj, ani dzisiaj przed wykryciem problemu nic nie instalowałem (w szczególności nie instalowałem windowsowych aktualizacji, ostatnie zainstalowane aktualizacje sprzed wykrycia usterki są z 14 lipca tego roku). Komunikat: "Brak zainstalowanego urządzenia wyjściowego audio". W menedżerze urządzeń nie mam pozycji "Kontrolery dźwięku, wideo i gier", nie mam też żadnych niezidentyfikowanych urządzeń. Ręczne ponowne instalowanie sterownika nie pomaga. |
_________________ Świadka w sądzie należy znienacka pałą przez łeb zdzielić, od czego ów zdziwiony wielce, a i do zeznań skłonniejszy bywa. |
|
|
|
|
Crack
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 15-08-2013, 16:53
|
|
|
Spróbuj użyć przywracania systemu i wybierz w nim datę kiedy wszystko jeszcze działało. Można by jeszcze spróbować zweryfikować czy to nie problem sprzętowy: na czystym systemie / linuxie uruchamianym z płyty albo USB. Biorąc pod uwagę jego popularność, być może Ubuntu się do tego nada. |
_________________ One to rule them all, One to find them,
One to bring them all and in peace bind them |
|
|
|
|
Morg
|
Wysłany: 15-08-2013, 17:04
|
|
|
Niestety punkty przywracania mi 'zjadło' podczas prób naprawienia problemu – tzn. nadpisało je i wszystkie są z dzisiaj. :/
Sprawdzić na innym systemie spróbuję. |
_________________ Świadka w sądzie należy znienacka pałą przez łeb zdzielić, od czego ów zdziwiony wielce, a i do zeznań skłonniejszy bywa. |
|
|
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 16-08-2013, 13:18 Re: Brak dźwięku
|
|
|
Morg napisał/a: | W menedżerze urządzeń nie mam pozycji "Kontrolery dźwięku, wideo i gier", nie mam też żadnych niezidentyfikowanych urządzeń. | To źle. Może wskazywać na problem sprzętowy. Na wszelki wypadek spróbuj zajrzeć do biosu i zobaczyć czy przypadkiem audio nie jest wyłączone. |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
Morg
|
Wysłany: 16-08-2013, 15:43
|
|
|
W moim Biosie w ogóle żadnych opcji dot. audio nie ma, a przynajmniej ja takich nie znalazłem. |
|
|
|
|
BOReK
|
Wysłany: 16-08-2013, 20:01
|
|
|
Żadnego Realteka ani AC'97? Zawsze można zrobić reinstalkę systemu... Sprawdź jeszcze, czy w magiczny sposób głośnik nie jest otoczony bąblem próżni. :D |
_________________ You ask me if I've known love and what it's like to sing songs in the rain
Well, I've seen love come and I've seen it shot down, I've seen it die in vain
|
|
|
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 17-08-2013, 15:08
|
|
|
Morg napisał/a: | W moim Biosie w ogóle żadnych opcji dot. audio nie ma, a przynajmniej ja takich nie znalazłem. | Muszą być, chyba że masz kartę zewnętrzną (ale w obecnych czasach to ewenement, wszystko ma dziś dźwięk zintegrowany). |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
|