Ma ktos pomysl ? |
Wersja do druku |
RepliForce
Vongola Boss
Grupy: Omertà
|
Wysłany: 02-11-2010, 21:04
|
|
|
Sasayaki napisał/a: |
Bardzo dobrze! Gratuluję zteamowania się. Tylko się nie pozagryzajcie w trakcie tworzenia (a będą ku temu okazje).
|
E tam, w sumie pierwszy raz mam okazje pokazać waszej społeczności, że moje Fabuły nie są Be. |
_________________ "Bo to właśnie niebo pozwala fruwać chmurom po swoim bezkresie"
|
|
|
|
|
Sasayaki
Dżabbersmok
Grupy: Melior Absque Chrisma WOM
|
Wysłany: 02-11-2010, 22:14
|
|
|
Ja tylko ostrzegam, że bywa ciężko. Polecam też pisanie skryptu jak sztukę teatralną.
Aha i trzymam kciuki. |
_________________ Gdy w czarsmutśleniu cichym stał,
Płomiennooki Dżabbersmok
Zagrzmudnił pośród srożnych skał,
Sapgulcząc poprzez mrok!
|
|
|
|
|
NiBl
Seeker of Truth
|
Wysłany: 03-11-2010, 09:40
|
|
|
He he he...
Rysunek jakoś mocno skojarzył mi się z grami Shin megami Tensei... Czyli może jakieś Urban fantasy by ci pasowało (tylko, że według mnie raczej ciężko o dobrą fabułę do takiego typu).
Poza tym może coś lżejszego (co prawda ten typ rysunków nie pasuje do lekkich rzeczy) -> Przygodowe fantasy, z haremem i bohaterem nie pantoflarzem (a takim który "wykorzystuje" swój harem do jak najbardziej efektywnego i mało męczącego zdobycia celu), raczej nie widziałbym elementów echci. |
|
|
|
|
|
KurosakiVasto
|
Wysłany: 03-11-2010, 15:34
|
|
|
Tez bym wolał jakaś lżejszą fabułę, noo ale zobaczy się jeszcze. Proszę o propozycje :) |
_________________ Bleach 4EVER !
|
|
|
|
|
RepliForce
Vongola Boss
|
Wysłany: 04-11-2010, 18:00
|
|
|
Kurosaki to jak rezygnujemy z Gundamów, czy wycinamy ecchi ? |
_________________ "Bo to właśnie niebo pozwala fruwać chmurom po swoim bezkresie"
|
|
|
|
|
KurosakiVasto
|
Wysłany: 04-11-2010, 21:31
|
|
|
Repli, wymysl coś lepszego gundamy są bardzo trudne... Ale twórz lepsze licze na Ciebie. Coś typu romans-szkolne,shounen. |
|
|
|
|
|
RepliForce
Vongola Boss
|
Wysłany: 04-11-2010, 22:03
|
|
|
Pff, no dobra, ale słuchaj, musisz mi zacieśnić grono. W prawdzie mam swego rodzaju scenariusz na czarną godzinę, o szklanym wojowniku, ale też nie wiem, czy będziesz mógł to narysować |
|
|
|
|
|
Tren
Lorelei
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 04-11-2010, 22:16
|
|
|
Miałabym małą sugestię. Jeśli macie zamiar omawiać potencjalne pomysły fabularne to polecałabym robić to na prywatnych kanałach.
Nie, żebym miała coś przeciwko waszym rozmowom. Po prostu jeśli omówicie tutaj fabułę to część osób może stracić zainteresowanie waszym komiksem stwierdzając, że "już znają całą historię, po co jeszcze mają czytać". Poza tym chyba będzie wam wygodniej, gdy użyjecie do konsultacji gg lub jakiś inny program do komunikacji. |
_________________ "People ask me for advice all the time, and they ask me to help out. I'm always considerate of others, and I can read situations. Wait, aren't I too perfect?! Aren't I an awesome chick!?"
|
|
|
|
|
Sasayaki
Dżabbersmok
Grupy: Melior Absque Chrisma WOM
|
Wysłany: 04-11-2010, 22:28
|
|
|
A ja polecam "rozbiegówkę". Czyli robicie coś prostego by się wczuć. A jak się poczujecie przejdźcie do ambitniejszych fabuł. Np: zróbcie coś o szkolnych bójkach, z love-story w tle, lub coś w ten deseń. Po tym ocenicie, czy podołacie czemuś trudniejszemu.
Jest w końcu jakiś powód dla którego KL jest takie a nie inne. |
_________________ Gdy w czarsmutśleniu cichym stał,
Płomiennooki Dżabbersmok
Zagrzmudnił pośród srożnych skał,
Sapgulcząc poprzez mrok!
|
|
|
|
|
KurosakiVasto
|
Wysłany: 05-11-2010, 13:24
|
|
|
Tren napisał/a: | "już znają całą historię, po co jeszcze mają czytać" |
Dobra, ale to tylko określamy jaki rodzaj...Dziś z nim pogadam na gadu osobiście i myślę ze zrobimy jak mówi Sasayaki, ... Bardzo dobra rada.
Co o tym sądzisz RepliForce, ? :D |
|
|
|
|
|
|