Twórczość niegraficzna, ale wciąż wizualna - biżuteria! :D |
Wersja do druku |
ka_tka
|
Wysłany: 12-09-2011, 11:31 Twórczość niegraficzna, ale wciąż wizualna - biżuteria! :D
|
|
|
... czyli - nie wiedziałam gdzie to wkleić, a pomyślałam, że tu się jeszcze nie "chwaliłam" ;)
Produkowaniem miłych dla oka upiększaczy kobiecej urody zajmuję się hobbistycznie od kilku lat, więc klikając na linki możecie mieć pewność, że nie zobaczycie nieudolnie nadzianych na kolczykowe zapięcia plastikowych koralikow z pasmanterii :P
subiektywny (i reprezentacyjny - jesli chodzi o techniki, w ktorych dłubię) wybór:
na szyję:
plecionki
różności
na rękę:
brzdękające
sprężynki
filcowe
na ucho:
różności
modeliniaki
różności, sortowane wg techniki:
dekupażowane drewno
skręcane i przeplatane druciki
a więcej ładnych rzeczy w samej galerii
(czyli oczywiscie na http://katarzyna-walkiewicz.daportfolio.com :) ) |
|
|
|
|
|
Luik
Grupy: Omertà
|
Wysłany: 12-09-2011, 11:42
|
|
|
Jeśli chodzi o biżuterię i tego typu rzeczy, to jestem ignorantem i kompletnie się nie znam. Przypuszczam też też mój gust jest co najwyżej marny.
Jednakże jestem pod dużym wrażeniem. To jest napraw ładne. I staranne. Możesz wpisać mnie do grona swoich fanów, nawet mimo mojego nieobeznania.
To pewnie głupie pytanie, ale z czego są te błyszczące kulki? :P |
|
|
|
|
|
ka_tka
|
Wysłany: 12-09-2011, 11:50
|
|
|
dziękuję :)
'błyszczące kulki' są z różnych materiałów - szkło, akryl, metal, plastik, drewno... itd, pewnie o czymś zapomniałam. Część z nich to zaś kamienie półszlachetne i kryształy :) |
|
|
|
|
|
Easnadh
a wee fire
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 12-09-2011, 11:50 Re: Twórczość niegraficzna, ale wciąż wizualna - biżuteria!
|
|
|
Podobają mi się wszystkie, ale te są absolutnie cudowne. Te kolczyki w lewym górnym rogu oraz te pod nimi od razu skradły mi serce.
Jesteś bardzo utalentowana i podziwiam cierpliwość, której robienie takiej biżuterii pewnie wymaga. |
_________________ ☾
I’m always right and you should listen to whatever I have to say
and never disagree, ever, EVER for the sake of your wolvlihood. |
|
|
|
|
Salva
Prince Charming
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 12-09-2011, 12:41
|
|
|
Katka, gratulacje! Super, że masz taką pasję, której zazdroszczę :D Nie używam zbyt wiele biżuterii bo jej zwyczajnie nie lubię na sobie, przeszkadza mi. Ale też jestem pod wrażeniem. Powodzenia ^__^
No dobra, zobaczyłam biedronki... BIEDRNKI, zakochałam się. Me waaants *____* |
|
|
moshi_moshi
Szara Emonencja
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 12-09-2011, 13:07
|
|
|
Cudeńka, autentycznie jestem pod ogromnym wrażeniem. Pierwszy raz o dawna żałuję, że nie mogę nosić kolczyków... A tak z ciekawości, jak wahają się ceny takich pięknych rzeczy, bo zakładam, że sprzedajesz gotowe dzieła i wykonujesz też biżuterię na zamówienie? |
|
|
Loko
Aspect of Insanity
Grupy: Syndykat WOM
|
Wysłany: 12-09-2011, 13:12
|
|
|
Po prostu... wow, jestem pod ogromnym wrażeniem.
To jest niesamowite. |
_________________ That is all in your head.
I am and I are all we. |
|
|
|
|
Sasayaki
Dżabbersmok
Grupy: Melior Absque Chrisma WOM
|
Wysłany: 12-09-2011, 13:55
|
|
|
Odznaczam cię na liście osób, których nienawidzę, za olbrzymi talent oraz na liście tych, których chciałabym okraść >] |
_________________ Gdy w czarsmutśleniu cichym stał,
Płomiennooki Dżabbersmok
Zagrzmudnił pośród srożnych skał,
Sapgulcząc poprzez mrok!
|
|
|
|
|
Irian
Grupy: WIP
|
Wysłany: 12-09-2011, 20:37
|
|
|
No dobra, ale podstawowe pytanie... Gdzie to można kupić? :D |
_________________ Every little girl flies. |
|
|
|
|
ka_tka
|
Wysłany: 13-09-2011, 10:16
|
|
|
łii, dziękuję za miłe słowa, nie spodziewałam się aż takiego pozytywnego odzewu :D przyznaje tu, ze zawsze podwojnie sie cieszę z komplementów męskich, bo kobiety rzadziej bywają obiektywne w obliczu błyskotek ;)
Easnadh napisał/a: | Te kolczyki w lewym górnym rogu oraz te pod nimi od razu skradły mi serce. |
to teraz smutny news - z obu tych par zgubiłam po jednym i już nie zechciało mi się odtwarzać :( :P
moshi_moshi napisał/a: | A tak z ciekawości, jak wahają się ceny takich pięknych rzeczy, bo zakładam, że sprzedajesz gotowe dzieła i wykonujesz też biżuterię na zamówienie? |
tutaj wszystko zależy od materiałów (oraz tego, gdzie je zdobędę, bo ceny potrafią się nieźle wahać), zdarzyło mi się robić rzeczy w przedziale 10 - 300 zł ;) generalnie drobiazgi ze zwykłego szkła/akrylu/kolorowych perełek i posrebrzanego/pozłacanego metalu oscylują wokół 15 zł/kolczyki, 30 zł/bransoletki, 50 zł/naszyjniki (bo, jak widać na załączonych obrazkach, lubię zużywać DUŻO materiałów ;) ). Cena wzrasta z każdym droższym kamieniem/metalem bądź upierdliwą techniką (jak np zwijane z drutu kolczyki).
Cytat: |
No dobra, ale podstawowe pytanie... Gdzie to można kupić? :D |
nie nadążam już za forumowym regulaminem, więc chyba bezpiecznie stwierdzić, że info przez prv ;) |
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 13-09-2011, 10:18
|
|
|
ka_tka napisał/a: | nie nadążam już za forumowym regulaminem, więc chyba bezpiecznie stwierdzić, że info przez prv ;) |
Myślę, że bez problemu możesz tu podać informacje, moderacja raczej Cię nie zje. ;d |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 13-09-2011, 10:38
|
|
|
/me przystawia moderacyjny znak aprobaty.
Wrzucaj :) |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
ka_tka
|
Wysłany: 13-09-2011, 11:47
|
|
|
No dobra :D
nie mam żadnego sklepu/konta w galerii rękodzieła, więc tę rolę spełnia u mnie blog:
http://ladne-rzeczy.blogspot.com
rzeczy ktore jeszcze posiadam (czyli w praktyce - zwykle te niedawno dodane) i które chętnie puszczę w szeroki świat są pooznaczane cenami ;) |
|
|
|
|
|
Irian
Grupy: WIP
|
Wysłany: 13-09-2011, 13:21
|
|
|
I oczywiście najładniejsze dawno sprzedane... No nic, dodane do rssa, będę obserwować. :3 |
_________________ Every little girl flies. |
|
|
|
|
Luik
Grupy: Omertà
|
Wysłany: 13-09-2011, 19:19
|
|
|
Na razie czysto z ciekawości, ale może kiedyś się ta informacja przyda:
Przyjmujesz zamówienia, czy raczej robisz co chcesz, kiedy chcesz i jak chcesz? |
|
|
|
|
|
|