Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
czym nakarmć moją drukarkę |
Wersja do druku |
kokodin
evilest fangirl inside
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 26-11-2011, 10:46 czym nakarmć moją drukarkę
|
|
|
Witam wszystkich, właściwie to nie wiem dokładnie gdzie powinienem postawić ten temat, ale ta część forum powinna najlepiej znać się na grafice.
Otóż mam drukarkę , która drukuje na papierze o wymiarach 33x48cm a nawet 33x120cm. (lub z rolki) Myślałem o wydrukowaniu nocnej panoramy miasta Guri z przedostatniego odcinka Haibane Renmei, oraz gitary z Nany, ale to mi mało.
Jeżeli macie jakieś panoramiczne lub po prostu olbrzymie obrazki z anime godne do wydrukowania to prosił bym o podzielenie się myślą.
Co o tym sądzicie? |
_________________ kokodin pisze się zawsze z małej litery
Jeżeli mówił bym normalnie , nie było by sensu ze mną rozmawiać.
Miłośnik wszystkiego co czarne, zielone, żółte lub okrągłe.
Jeżeli to czytasz to się nudzisz.
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
|
Wysłany: 29-11-2011, 00:24
|
|
|
Jako że nikt nie miał pomysłów, zacząłem testować sam , co tak właściwie ta 12 letnia drukarka potrafi.
Na pierwszy rzut poszło obrysowane przeze mnie z pewnego kadru stworzonko (Wiem skopałem lewą stronę macek) , format klasyczne A3. Wyszło super, tak duzej mini Iki jeszcze nie widziałem a cały obrazek wgląda tak, jakby Ika była Wypukła. :]
Niestety z testów wyszło, że druk z rolki potrafi tylko droższy model :[ moja tylko B3 max :]
Przeklęte HP i jego opuszczanie wsparcie dla drukarek. z windowsa 2000 by się dało. |
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
|
Wysłany: 29-11-2011, 10:13
|
|
|
Może przerzucisz się na wektory? |
_________________ Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
|
Wysłany: 29-11-2011, 13:33
|
|
|
W jakim sensie? Ta Mini Ika była właśnie wektorowo przerysowana z dwóch połączonych klatek chyba piątego odcinka pierwszej serii (kamera przejechała nad i ucięła parę macek) I robię to już od pewnego czasu. (w programie teoretycznie nie do tego) Oczywiście mogę się przerzucić na drukowanie sobie plakacików z wektorowymi chibiskami, ale mam na to chyba za mały pokój :Pwersja poprawiona |
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
|
Wysłany: 29-11-2011, 19:32
|
|
|
ZNaczy, chodiz mi o grafikę w 100% w wektorach, bo to, co zapostowałeś, w wektorach nie było. |
_________________ Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
|
Wysłany: 29-11-2011, 19:39
|
|
|
Owszem, było wyeksportowane do jpga aby umieścić to na serwerze hostujcym :P
Podaj jakiś format wektorowej grafiki akceptowanej powszechnie w przeglądarce inny niż flash. |
|
|
|
|
|
vries
|
Wysłany: 29-11-2011, 21:10
|
|
|
SVG - wszystkie nowoczesne przeglądarki to obsługują. Nie wiem za to, czy jakiś serwis to hostuje. |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|