Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Tanuki-Anime - rezerwacje |
Wersja do druku |
moshi_moshi 
Szara Emonencja

Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 20-04-2009, 19:26
|
|
|
Poproszę o dopisanie do mojej długiej listy Gallery Fake oraz Souten Kouro :) |
|
 |
JJ 
po prostu bisz

Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 24-04-2009, 12:38
|
|
|
Ja natomiast poproszę Neo Tokyo i Tamala 2010 |
|
 |
Andrzej80 
go!Tsubasa
|
Wysłany: 25-04-2009, 14:24
|
|
|
Nie wiem czy można. Chciałbym zarezerwować jeśli można anime Captain Tsubasa. Od kilku dni pracuję nad stworzeniem poprawnej wersji recenzji. Można powiedzieć uczę się na błędach. Przynajmniej przyjazna duszyczka pomaga mi pod względem stylistycznym, na ile to możliwe. Wiec jeśli można chciałbym zarezerwować sobie recenzję na to anime. |
_________________ "Gra w piłkę to cel mojego życia. To moje marzenie"
Tsubasa Ozora
 |
|
|
|
 |
Avellana 
Lady of Autumn

|
Wysłany: 25-04-2009, 15:02
|
|
|
La maison en petits cubes (JJ), Eternal Family (JJ) i Mamotte Shugogetten (Costly) zostały tymczasem nadesłane, więc nie dopisuję.
Digital Juice, End of the World, Neo Tokyo, Tamala 2010 - zapisane dla JJ-a
Koutetsu Tenshi Kurumi, Hatsukoi Limited - zapisane dla Costly'ego. Przepraszam za zamieszanie, ale prośbę o K-ON! kilka dni temu zgłosił Norbi i obiecałam mu ją uwzględnić przy najbliższej aktualizacji. W związku z tym:
K-ON! - zapisane dla Norbiego (mówiłam, podawać w temacie, bo zapominam!)
Gallery Fake (tu są poważne problemy z subami, o ile wiem), Souten Kouro - zapisane dla moshi_moshi
Andrzej80 - polecam lekturę zasad rezerwacji w pierwszym poście w tym temacie. Wymóg przyjęcia tekstu do publikacji ma zagwarantować po pierwsze, że dana osoba faktycznie coś pisze (a nie zgłosi rezerwację i znika), a po drugie - że jest w stanie nadesłać tekst nadający się do opublikowania, który nie zostanie na przykład odrzucony ze względu na mierną poprawność językową. Ponadto przy okazji muszę zaznaczyć, że w chwili obecnej bardzo niechętnie patrzę na recenzje tzw. "anime z Polonii 1". Mamy takowe dwie (Yattamana i Daimosa), ale doszliśmy do wniosku, że ich recenzowanie z kilku co najmniej powodów jest pozbawione większego sensu. Pomijam już to, na ile są one interesujące dla współczesnego widza, najpoważniejszy problem stanowi to, że są one dostępne w dubbingu włoskim, nie da się więc stwierdzić, jakie zmiany zostały poczynione w stosunku do wersji oryginalnej. Dlatego właśnie nie mamy więcej recenzji tych serii anime i mało jest prawdopodobne, by były one przyjmowane w przyszłości - chyba, że komuś uda się znaleźć ich wersje oryginalne. |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
 |
moshi_moshi 
Szara Emonencja

Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 25-04-2009, 18:55
|
|
|
Avellana napisał/a: | Gallery Fake (tu są poważne problemy z subami, o ile wiem)... |
Tak, wiem, ale... Jest duża szansa, że jednak obejrzę anime w całości z subami :) |
|
 |
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 25-04-2009, 23:06
|
|
|
Training with Hinako - kolejna urocza głupotka, o której kilka słów napiszę. |
|
|
|
|
 |
BOReK 

|
Wysłany: 26-04-2009, 13:30
|
|
|
Lupin III, Lupin III part 2, Lupin III: The Castle of Cagliostro. Pierwszą oddaję w tym tygodniu, pozostałe dwie w maju. Uprzejmie proszę o powstrzymanie się od śmiechu. ;] |
_________________ You ask me if I've known love and what it's like to sing songs in the rain
Well, I've seen love come and I've seen it shot down, I've seen it die in vain
 |
|
|
|
 |
Zegarmistrz 

Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 26-04-2009, 21:46
|
|
|
Zgodnie z umowami kinowymi i będąc w pełni władzy umysłowej rezerwuje nimniejszym recenzje przeboju kinowego Dragonball: Evolution.
Powinienem ją oddać do niedzieli za tydzień, chyba, że w ziemię przywali meteoryt, najedzie ją Imperator Palpatine lub lord Vader. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
 |
|
|
|
 |
Costly 
Maleficus Maximus

Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 29-04-2009, 21:33
|
|
|
To tak dla uzupełnienia poproszę Manabi Straight!. Naszła mnie też ochota na Mission-E, o ile Avellana, autorka recenzji Code-E nie nosi się z zamiarem napisania recenzji dla sequelu. |
_________________ All in the golden afternoon
Full leisurely we glide... |
|
|
|
 |
Avellana 
Lady of Autumn

|
Wysłany: 29-04-2009, 21:38
|
|
|
Uzupełnienia później - tak, nosi się. Rezerwacji nie zakłada, bo to jest subowane w tempie (łagodnie mówiąc) niespiesznym i nieprzewidywalnym, więc uwierzę w tę serię, jak zobaczę jej ostatni odcinek, a to spokojnie może być za pół roku-rok. |
|
|
|
 |
Costly 
Maleficus Maximus

|
Wysłany: 30-04-2009, 10:05
|
|
|
Hm, no to na zwolnione miejsce Kite Liberator (tak, wiem w co się pakuje). |
|
|
|
 |
Avellana 
Lady of Autumn

|
Wysłany: 01-05-2009, 16:34
|
|
|
Training with Hinako (Grisznak) już dostałam, więc nie dodaję.
Lupin III, Lupin III: The Castle of Cagliostro zapisane dla BORka - proszę o sprecyzowanie, co rozumiesz przez "Lupin III part 2", bo rozumiem, że Lupin III to licząca 23 odcinki seria z 1971 roku. Potem jest Shin Lupin III, z 1977 roku, liczący 155 odcinków i na pewno jeszcze nie do końca zsubowany.
Dragon Ball: Evolution zapisane dla Zegarmistrza
Manabi Straight!, Kite Liberator zapisane dla Costly'ego
Zdjęte rezerwacje
Soul Eater (IKa) - prosiłabym o powstrzymanie się od gwałtownych ruchów, bo recenzja podobno jest w trakcie pisania. Ale termin to termin... |
|
|
|
 |
IKa 
Grupy: WIP
|
Wysłany: 01-05-2009, 16:37
|
|
|
Avellana napisał/a: | Soul Eater (IKa) - prosiłabym o powstrzymanie się od gwałtownych ruchów, bo recenzja podobno jest w trakcie pisania. Ale termin to termin... | /me potwierdza, jest w trakcie pisania :> |
|
|
|
|
 |
BOReK 

|
Wysłany: 01-05-2009, 17:14
|
|
|
Avellana napisał/a: | Potem jest Shin Lupin III, z 1977 roku, liczący 155 odcinków i na pewno jeszcze nie do końca zsubowany. |
I to jest właśnie druga seria Lupina, której zsubowano 79 odcinków, ale reszta nie ma chyba szans odbiegać znacząco od tych. Shin Lupin III jest zwykle wspominane jako "inny tytuł", choć ten właśnie wygląda na właściwy. |
_________________ You ask me if I've known love and what it's like to sing songs in the rain
Well, I've seen love come and I've seen it shot down, I've seen it die in vain
 |
|
|
|
 |
Costly 
Maleficus Maximus

|
Wysłany: 04-05-2009, 08:35
|
|
|
Widzę, że dziś zdjęta zostaje rezerwacja Tales of the Abyss, chętnie się tym tytułem zajmę. Jako, że użytkownik Szyszka na forum nie pojawił się od listopada ubiegłego roku i wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują na to, że z napisaniem owej recenzji nie nosi się, to pozwolę sobie założyć, że nie będzie miał mi za złe, jeżeli zarezerwuje tą serie po nim. |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|