FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  Galeria AvatarówGaleria Avatarów  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5 ... 29, 30, 31  Następny
  Tanuki-Anime - rezerwacje
Wersja do druku
Grisznak
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 23-12-2008, 18:12   

O, faktycznie. No to zobaczymy. Byłoby to pierwsze yaoi jakie obejrzałem (bo Gravitation zdzierżyłem jedynie fragmenty, podobnie jak Boku).
Przejdź na dół
Avellana Płeć:Kobieta
Lady of Autumn

Status: offline
PostWysłany: 23-12-2008, 18:44   

(Rezerwacji chwilowo nie uzupełniam).

Grisznak, ale uwaga, jeśli po tym pojedziesz "bo to shounen-ai", to recenzowanie nie ma głębszego sensu. Obejrzyj i się zastanów, bo uczciwie mówiąc, trochę sobie tego nie wyobrażam. W najlepszym razie "pomimo wątku nadaje się do oglądania" - a to też nie o to chodzi...

Grisznak
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 23-12-2008, 18:54   

Powiem ci Ave, że obejrzałem pierwsze 10 minut (z 60) i póki co parady równości nie stwierdziłem, widzę natomiast jedną z najładniejszych kresek, jakie mogą być w anime. Zobaczymy jak dalej, ale szkoda by było, gdyby film ten zrecenzowała nastoletnia fanku Sasuke i Naruto, która objedzie go za "brzydką grafikę i brak bizonów". Zobaczę, jak dalej, bo, prawdę powiedziawszy, w tej chwili wygląda mi to jak "Oniisama E" a rebour.
Powrót do góry
Lady of Autumn

PostWysłany: 23-12-2008, 19:11   

...OK, rozumiem. Proszę tylko, żebyś przejrzał te 1100+ recenzji na Tanuku i wskazał choćby JEDNĄ pisaną przez "nastoletnią fankę Sasuke i Naruto", ewentualnie jeden przykład objechania anime za "brzydką grafikę i brak bizonów". Zwracam uwagę, że MAMY jednak pewne standardy.

JJ Płeć:Mężczyzna
po prostu bisz

Grupy:
Alijenoty
Fanklub Lacus Clyne
PostWysłany: 29-12-2008, 16:59   

Ktoś już przysłał recenzję Kannagi? Jeśli nie, poproszę rezerwację. Najprawdopodobniej wyślę w przeciągu kilku dni, ale to tak na wszelki wypadek.

Łaydak

Grupy:
Melior Absque Chrisma
PostWysłany: 31-12-2008, 10:59   

Ja bym się chętnie zajął:

"xxxHolic Shunmuki" i "Tsubasa Shunraiki", czyli przyszłoroczną serię OVA 2x2.

Ręce za lud walczące sam lud poobcina.
Imiona miłych ludowi lud pozapomina.
Wszystko przejdzie. Po huku, po szumie, po trudzie
Wezmą dziedzictwo cisi, ciemni, mali ludzie.

A. Mickiewicz
Powrót do góry Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Lady of Autumn

PostWysłany: 31-12-2008, 12:42   

Rezerwacje uzupełnię po powrocie, chciałam tylko szybko napisać Feiowi, żeby zwrócił uwagę na zamieszczone w pierwszym poście zasady zgłaszania rezerwacji.

Rezerwacje mogą składać osoby, których przynajmniej jedna recenzja została przyjęta - po prostu dlatego, żeby uniknąć sytuacji, w której ktoś składa rezerwację, a recenzja zostaje potem odrzucona jeszcze przed redakcją. Po drugie, z zasady nie przyjmuję rezerwacji (wszystko jedno, czyich) na serie nieistniejące, czyli takie, których emisja się nie zaczęła. To z kolei ma uzasadnienie czysto porządkowe - często się zdarzają obsuwy z terminami (druga seria Suzumiyi?) i dopóki dana rzecz się faktycznie nie pojawi, nie ma sensu jej rezerwować, bo nie wiadomo, kiedy rzeczywiście będzie dostępna.

Yumegari Płeć:Kobieta
Feministka szowiniska

PostWysłany: 01-01-2009, 12:11   

Proszę o zarezerwowanie dla mnie Casshern Sins i Glass Mask całość (TV, OAV i remake) -szkoda, że suby do wersji z 2005 wychodzą w żółwim tempie i nie wieadomo, kiedy (i czy) wypuszczą serię do końca.

Numer Gadu-Gadu
2513810
Lady of Autumn

PostWysłany: 03-01-2009, 20:03   

Rezerwacje uzupełnione:

Real Drive (czyli RD Sennou Chousashitsu) zapisane dla Highlandera

Diary of Anne Frank zapisane dla Enevi

Kannagi zapisane dla JJ-a

Casshern Sins, Glass Mask, Glass Mask (2005), Glass Mask OAV zapisane dla Yumegari (kolejny raz proszę o podawanie pełnych i precyzyjnych tytułów!)

Dla siebie zapisuję Beet the Vandel Buster: Excellion

Rezerwacje zdjęte:

Akage no Anne (IKa)

Pytanie dodatkowe:

Czy wolicie rezerwacje uporządkowane wg tytułów anime, czy wg recenzentów?

JJ Płeć:Mężczyzna
po prostu bisz

Grupy:
Alijenoty
Fanklub Lacus Clyne
PostWysłany: 03-01-2009, 21:02   

Lista istnieje po to, żeby dało się sprawdzić, czy konkretna seria jest już zarezerwowana czy nie - więc wygodniej byłoby chyba według tytułów

Okularnik

Grupy:
Alijenoty
PostWysłany: 03-01-2009, 21:27   

Jak dla mnie łatwiej w tym celu użyć ctrl+f. Dotychczasowy układ pozwala szybko zobaczyć ile tytułów ma zarezerwowane dana osoba, więc też ma pewne zalety.

Seaven Płeć:Mężczyzna
Maruda :3

PostWysłany: 05-01-2009, 18:31   

Avellano,

Do publikacji listy używasz Google Docs korzystając z opcji "Opublikuj jako stronę internetową". Możesz oprócz tego użyć opcji "Udostępnij całemu światu" z uwzględnieniem opcji "Zezwól na wyświetlanie bez zalogowania się" i podać na forum bezpośredni link do arkusza.

Dzięki temu lista na forum będzie mogła być wyświetlana wg. tytułów co z kolei pozwoli nam łatwo i szybko sprawdzić czy dane anime jest zarezerwowane. Natomiast, jeśli zajdzie taka potrzeba, po kliknięciu w bezpośredni link będziemy mogli przeglądać (powtarzam: przeglądać nie edytować) listę z poziomu Google Docs, a co za tym idzie będziemy mieli pełny dostęp do opcji sortowania listy wg. kryteriów (Anime, recenzent, daty).

Dodatkowym plusem tego jest to, że do przeglądania dokumentu nie trzeba się logować na konto google, a co za tym idzie przeglądać może to praktycznie każdy, komu to do szczęścia będzie potrzebne ;)

Ps. Pragnąłbym przypomnieć o tym, że prosiłem o Jigoku Shoujo Mitsuganae. Rezerwacja ta nie została uwzględniona w ostatnim uaktualnieniu, czyżbym był niegrzeczny i nie zasługiwał? :>
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
6596633

Numer ICQ
Lady of Autumn

PostWysłany: 06-01-2009, 12:18   

Seaven - nie mam pojęcia, czemu to jest niewpisane, już dodałam. Spróbowałam też tej metody z linkiem w pierwszym poście - byłabym wdzięczna gdyby ktoś (najlepiej bez konta google lub wylogowany z niego) sprawdził, czy to faktycznie działa.

Przy okazji na śmierć zapomniałam, że powinnam sobie dopisać Space Pirat Captain Harlock. Tak, tę prastarą serię TV.

Grisznak
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 06-01-2009, 12:38   

Mi można dopisać:
Maria+Holic
Maria Sama Ga Miteru 4
Powrót do góry
Seaven Płeć:Mężczyzna
Maruda :3

PostWysłany: 06-01-2009, 13:11   

Dokument wyświetla się bez problemu, jednakże sortowanie nie działa. Prawdopodobnie Google docs nazbyt dosłownie traktuje "zezwól na edycję" i "zezwól na przeglądanie". Opcja edycji daje praktycznie nieograniczoną możliwość ingerencji w tekst (a zatem zmienianie zawartości, przy czym Ty, jako właściciel możesz zawsze przywrócić jedną z poprzednich wersji), natomiast opcja przeglądania pozwala tylko na oglądanie bez możliwości jakiejkolwiek ingerencji w strukturę dokumentu, w tym sortowania. Nie ma przy tym żadnej opcji pośredniej lub możliwości edycji poziomu uprawnień.

Nie wiem czemu Google aż tak restrykcyjnie potraktowało tę sprawę.
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
6596633

Numer ICQ
Strona 4 z 31 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5 ... 29, 30, 31  Następny
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi