Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Recenzja Witchblade |
Wersja do druku |
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 02-06-2008, 17:41 Recenzja Witchblade
|
|
|
Punkt 616 : 2.06.2008 18:58:56 (83.4.23.139)
ekranizacja komiksu Cytat: | Nie oglądałem anime poza openingami, ale wypowiem się co do recki – Recenzentka troche za często powoływałą się na komiks. Momentami miałem wrażenie, że autorka jeździ po tym anime z powodu zmian względem komiksu. Sam uważam, że totalną głupotą było podcinanie tego anime pod markę jaką jest Witchblade – chwyt marketingowy i to poniżej pasa, bo z tego co się orientuję, podobieństwa ograniczają się chyba tylko do wyglądu Witchblade w uśpieniu (ale też nie mam pewności – moje całe info pochodzi z wikipedii). Ale jednak recenzentka trochę niezamierzenie przeholowała ze swoja opinią na ten temat i rzetelna recenzja trochę na tym traci. Mimo to skutecznie zniechęciła mnie ona od oglądania tego anime, w bardzo logiczny i sensowny sposób. Mam nadzieję, ze jeżeli Japończycy spróbuja kiedys zrobić wersje anime innego dobrego amrykańskiego komiksu (może na przykład Darkness albo Spawn ?), to powierzą to ekipie, która nie będzie zmieniać wszystkiego na siłę i bez pomyślunku. |
|
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 03-06-2008, 14:37
|
|
|
Ja tam widzę całe dwa miejsca, gdzie Alira odwołuje się do oryginału, jeśli nie liczyć wstępu - najpierw porównuje główne bohaterki, potem Witchblade'y. Poza tym jest wyłącznie o tosterach i bohaterach anime. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
CainSerafin -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 03-06-2008, 16:03
|
|
|
Jestem w stanie zrozumieć studio, które tworzy na podstawie dobrej mangi przeciętne anime- patrz "Rosario + Vampire".Może brakować środków budżetowych, terminy są zbyt wyśrubowane itd, itd.
No, ale żeby z dobrego komiksu zrobić beznadziejne anime to trzeba mieć talent :( |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|