Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Recenzja Rosario + Vampire Capu 2 |
Wersja do druku |
WooDo
|
Wysłany: 31-07-2009, 15:45
|
|
|
@wa-totem
Ok może nie dokońca jasne jest przez kogo cenzura została nałożona (powiedzmy nawet, że przez producentów) to nie zostało to zrobione przez powody wymienione w tym fragmencie:
Cytat: | , jakby jednego z grafików pod koniec sumienie zaczęło gryźć, że młodzież deprawuje i postanowił ocenzurować część ujęć. Tylko czemu jedynie niewielką część i to z reguły tych mniej smacznych? Gdzie tu sens i logika, pytam? Jak już robić, to porządnie, a nie tak na odwal się, żeby wyciągnąć od ludzi dodatkową kasę za zakup wersji, pożal się Boże, nieocenzurowanej… |
Cytat: | Generalnie, za "tabu" uważa się okolice łonowe (w całości), ze szczególnym uwzględnieniem organów płciowych |
Nie organy płciowe, a włosy łonowe. Nie wiem jaka jest teoria. Natomiast wystarczy się przyjżeć co jest cenzurowane w japońskich ,,świerszczykach".
Jak już mówiłem nie chce tu awantur. Chodzi po prostu o wyjaśnienie kwesti tego ferelnego fragmentu. |
|
|
|
|
|
Morg
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 31-07-2009, 15:57
|
|
|
Słowo 'jakby' nie oznacza 'z powodu', a 'jak gdyby', toteż nie rozumiem Cię w tym momencie już wcale. |
_________________ Świadka w sądzie należy znienacka pałą przez łeb zdzielić, od czego ów zdziwiony wielce, a i do zeznań skłonniejszy bywa. |
|
|
|
|
WooDo
|
Wysłany: 31-07-2009, 16:02
|
|
|
,,Jakby" tyczy się raczej tylko pierwszego zdania o sumieniu.
Cytat: | Gdzie tu sens i logika, pytam? Jak już robić, to porządnie, a nie tak na odwal się, żeby wyciągnąć od ludzi dodatkową kasę za zakup wersji, pożal się Boże, nieocenzurowanej… |
Ta część już jest wyrażona dość pewnie. Możemy analizowć każde słówko po kolei, ale wg mnie recenzja nie powinna powodować wątpliwości.
Proponuje, aby wypowiedział się już tylko sam autor. |
|
|
|
|
|
fm
Okularnik
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 31-07-2009, 16:10
|
|
|
WooDo napisał/a: | @wa-totem
Ok może nie dokońca jasne jest przez kogo cenzura została nałożona (powiedzmy nawet, że przez producentów) to nie zostało to zrobione przez powody wymienione w tym fragmencie:
Cytat: | , jakby jednego z grafików pod koniec sumienie zaczęło gryźć, że młodzież deprawuje i postanowił ocenzurować część ujęć. Tylko czemu jedynie niewielką część i to z reguły tych mniej smacznych? Gdzie tu sens i logika, pytam? Jak już robić, to porządnie, a nie tak na odwal się, żeby wyciągnąć od ludzi dodatkową kasę za zakup wersji, pożal się Boże, nieocenzurowanej… |
|
Ja bym się akurat zgodził z autorem recenzji, że taki mechanizm podbijania sprzedaży DVD staje się coraz popularniejszy. Wystarczy spojrzeć na 3 serię Zero no Tsukaima, w której przy niewinnych jak na ecchi scenach typu - jedna bohaterka maca drugą po osłoniętej ubraniem piersi - i od razu mamy mgłę na pół ekranu. Jeśli to nie ma służyć irytowaniu widzów telewizyjnych, to nie wiem czemu.
WooDo napisał/a: | Cytat: | Generalnie, za "tabu" uważa się okolice łonowe (w całości), ze szczególnym uwzględnieniem organów płciowych |
Nie organy płciowe, a włosy łonowe. Nie wiem jaka jest teoria. Natomiast wystarczy się przyjżeć co jest cenzurowane w japońskich ,,świerszczykach". |
Czyli jeśli wspomniane włosy były wygolone, to całą resztę by już można było pokazać? Miałem wątpliwą przyjemność widzieć parę japońskich erotyków i na tej podstawie mogę stwierdzić, że to kolejna Twoja teza sprzeczna z rzeczywistością.
WooDo napisał/a: | Jak już mówiłem nie chce tu awantur. Chodzi po prostu o wyjaśnienie kwesti tego ferelnego fragmentu. |
To chyba dobry moment, żebyś przyznał że nie wiesz jak jest naprawdę i nie kontynuował upierania się przy swoim. |
_________________ Kryska: Weaponized diplomacy was successful!
|
|
|
|
|
WooDo
|
Wysłany: 31-07-2009, 16:11
|
|
|
Geez ja jestem zdecydowany i jest to przedstawione. Jak nie rozumiesz to już nie mój problem. Nie musisz tu wciskać swoich 3 groszy.
Po prostu prosiłbym autora o sprostowanie:
-sumienia autora o deprawacji młodzieży (nie było to tym spowodowane)
-niewielka część ocenzurowanych fragmentów (nie był to wybór twórców)
-wyciąganie kasy za nieocenzurowaną wersję
Jaśniej się nie da. Nie rozumiesz? To smutne...
I prosze nie chodzi mi o to, żeby każdy pochwalił się własnym zdaniem. Cieszę się, że zdania są podzielone. Chodzi mi po prostu o sprostowanie autora.
Cytat: | Ja bym się akurat zgodził z autorem recenzji, że taki mechanizm podbijania sprzedaży DVD staje się coraz popularniejszy. Wystarczy spojrzeć na 3 serię Zero no Tsukaima, w której przy niewinnych jak na ecchi scenach typu - jedna bohaterka maca drugą po osłoniętej ubraniem piersi - i od razu mamy mgłę na pół ekranu. Jeśli to nie ma służyć irytowaniu widzów telewizyjnych, to nie wiem czemu. |
A Ty oczywiście masz pewność, że ten mechanizm został zastosowany także w tym przypadku. Nieźle.
Na prawdę nie chce mi się odpowiadać na kolejne posty użytkowników. Proszę o odpowiedź autora. |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|