Zmiana nazwy forum! |
Nowa nazwa dla forum: |
Jenoty.pl |
|
14% |
[ 26 ] |
Ayakashi.pl |
|
7% |
[ 14 ] |
Onsen.pl |
|
16% |
[ 30 ] |
Kotatsu.pl |
|
27% |
[ 49 ] |
Tanzoku.pl |
|
7% |
[ 14 ] |
Tomodachi.pl |
|
3% |
[ 6 ] |
Youkai.pl |
|
6% |
[ 12 ] |
TanTan.pl |
|
4% |
[ 8 ] |
Nyan(ko).pl |
|
6% |
[ 11 ] |
Himitsu.pl |
|
5% |
[ 9 ] |
|
Głosowań: 104 |
Wszystkich Głosów: 179 |
|
|
|
Wersja do druku |
Góral
Firefly/Serenity fanatic
|
Wysłany: 17-01-2011, 18:26
|
|
|
Cytat: | Kurcze, chińskiebajki fajne, ale tylko jako pierwsze wrażenie, bo nawet młodszych, jeszcze fanatycznych fanów by odpychała.
|
Niby czemu? A ilu takich fanatyków udziela się na forum? Jakoś nie kojarzę. Skoro się nie udzielają to żadna strata dla forum. A jak będą chcieli coś znaleźć czy spytać się co obejrzeć/przeczytać to siłą rzeczy będą musieli zaakceptować nazwę. Tanuki AFAIK jest największym polskim forum o tematyce M&A, a ponieważ żadne dane nie zostaną stracone na pewno tak zostanie nawet i po zmianie nazwy.
Widzę, że nawet sporo osób popiera tę nazwę, dla pewności można by jeszcze zrobić ankietę (z linkiem na stronie głównej). Przydałyby się tylko wstępne eliminacje. Póki co najczęściej powtarzają się onsen, chinskiebajki, tomodachi i te nieszczęsne jenoty. |
_________________ 9 na 10 otaku zaleca oglądanie Kemono no Souja Erin |
|
|
|
|
Agon
|
Wysłany: 17-01-2011, 18:28
|
|
|
Przed chwilą przyszła mi do głowy taka nazwa - animanga.pl.
Cytat: | Poza tym Jemoty brzmią również całkiem przyjemnie. |
Tru, ale kompletnie nie kojarzą się z Japonią. |
|
|
|
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 17-01-2011, 19:00
|
|
|
Ankieta najprawdopodobniej zostanie ustawiona jutro z użyciem co popularniejszych nazw. Jenoty pewnie przepadną jako zbyt hermetyczne (ale to na razie jest tylko moja prywatna opinia). |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
Noire
Pomniejszy Inżynier
|
Wysłany: 17-01-2011, 19:01
|
|
|
'Tomodachi' rzeczywiscie kojarzy sie z 'tamagochi' - poza tym (moje osobiste wrazenie) brzmi strasznie infantylnie. Onsen podoba mi sie najbardziej ze wszystkich propozycji |
Ostatnio zmieniony przez Noire dnia 17-01-2011, 19:18, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Mitsurugi
Wieczny Marzyciel
|
Wysłany: 17-01-2011, 19:13
|
|
|
Jenoty moim zdaniem odpadają.
Najbardziej podoba mi się Tomodachi i Onsen. |
_________________ 温故知新 - To search for the old is to understand the new
勝ちは鞘の中にあり - Victory comes while the sword is still in the scabbard
|
|
|
|
|
Melmothia
Sexy Chain Smoker
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 17-01-2011, 19:45
|
|
|
Nie podoba mi się onsen - i to wyjątkowo. Kojarzy mi się z jakąś zapadłą dziurą, z gołymi panienkami, ewentualnie rodzicami z dzieciakami, staruszkami. Ogólnie rzecz biorąc brzmieniem nie przywołuje żadnych pozytywnych treści. I nie lubię się taplać. Poza tym jest wyświechtane do granic możliwości.
Chińskieblablabla... Nie rozważacie tego na poważnie, prawda? Faza fazą, ale nazwa, przy której każdy poważny wątek byłby pacyfikowany samym jej idiotyzmem, a narybek uciekałby z krzykiem, odpada w przedbiegach. Dystans do siebie i własnego hobby jest dobry, ale w oficjalnej nazwie forum, która ma przylgnąć nie tylko do niego, ale też do ludzi na nim się wypowiadających jest po prostu nie na miejscu.
Najbardziej spodobała mi się nazwa Tanzoku. Łatwo się wymawia, brzmi dobrze, trochę mrocznie i w sumie oryginalnie. |
_________________ "Słowo ludzkie jest jak pęknięty kocioł, na którym
Wygrywamy melodie godne tańczącego niedźwiedzia,
Podczas gdy chcielibyśmy wzruszyć gwiazdy"
G.F.
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 17-01-2011, 19:49
|
|
|
Cytat: | 'Tomodachi' rzeczywiscie kojarzy sie z 'tamagochi' - poza tym (moje osobiste wrazenie) brzmi strasznie infantylnie. | Ditto. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Morg
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 17-01-2011, 19:50
|
|
|
Melmothia napisał/a: | Nie podoba mi się onsen - i to wyjątkowo. Kojarzy mi się z jakąś zapadłą dziurą, z gołymi panienkami, ewentualnie rodzicami z dzieciakami, staruszkami. Ogólnie rzecz biorąc brzmieniem nie przywołuje żadnych pozytywnych treści. I nie lubię się taplać. Poza tym jest wyświechtane do granic możliwości. |
Amen.
Melmothia napisał/a: | Najbardziej spodobała mi się nazwa Tanzoku. Łatwo się wymawia, brzmi dobrze, trochę mrocznie i w sumie oryginalnie. |
W sumie... |
_________________ Świadka w sądzie należy znienacka pałą przez łeb zdzielić, od czego ów zdziwiony wielce, a i do zeznań skłonniejszy bywa. |
|
|
|
|
Goso
|
Wysłany: 17-01-2011, 19:55
|
|
|
Onsen - jak już ktoś wspomniał, niczym nazwa biura podróży. No i kojarzy się z ecchi.
Tomodachi - japoński facebook?
Najbardziej przypadło mi do gustu kotatsu, jakieś takie... tanukowate (mówię tu o znaczeniu). I fajnie brzmi. |
|
|
|
|
|
Sehtal
|
Wysłany: 17-01-2011, 19:55
|
|
|
Było Tanzoku?
Jak mogłem nie zauważyć?
Najlepsze do tej pory. |
_________________ There is no such thing as an 'inhuman act', for there is no act so vile that one cannot find a human willing, or even eager, to commit it. |
|
|
|
|
Vodh
Mistrz Sztuk Tajemnych.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 17-01-2011, 19:58
|
|
|
Melmothia napisał/a: | Nie podoba mi się onsen - i to wyjątkowo. Kojarzy mi się z jakąś zapadłą dziurą, z gołymi panienkami, ewentualnie rodzicami z dzieciakami, staruszkami. Ogólnie rzecz biorąc brzmieniem nie przywołuje żadnych pozytywnych treści. I nie lubię się taplać. Poza tym jest wyświechtane do granic możliwości. |
This.
A ja jeszcze przypomnę o youkai, bo wielu osobom się spodobało ale nie było wspominane od jakichś dwóch stron, a szkoda by było żeby zostało pominięte w ankiecie. Brzmi fajnie, a jeżeli chodzi o wady to nawet nie dorasta do pięt onsenowi więc wypchaj się Hydro :D |
_________________ ...
|
|
|
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 17-01-2011, 20:05
|
|
|
To ja z kolei powiem, że mi się wyjątkowo nie podoba Tanzoku - co to w ogóle jest, jakie ma znaczenie, osochozi? Dla mnie - losowa zbitka sylab. Za to kotatsu już bardziej |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
Dred
Policenaut
|
Wysłany: 17-01-2011, 20:05
|
|
|
To jeszcze swoją propozycję dam, która mi przyszła do łepetynki: animeanibe.pl
A czemu tak? Anime, ani be, ani kukuryku. :P |
_________________ Znajdźcie sobie świry uczciwą pracę zamiast przebierać się w czyjeś stare łachy i powtarzać w kółko: "Patrzcie jestem głupim średniowiecznym bucem i mam make up i obcisłe rajtuzy" |
|
|
|
|
JJ
po prostu bisz
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 17-01-2011, 20:10
|
|
|
Cytat: | 'Tomodachi' rzeczywiscie kojarzy sie z 'tamagochi' - poza tym (moje osobiste wrazenie) brzmi strasznie infantylnie. |
Nie tylko twoje ;)
Tanzoku jest nieco byt podobne do istniejącego wydawnictwa Manzoku... |
|
|
Crofesima
Captain Narcolepsy
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 17-01-2011, 20:17
|
|
|