Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Zmiana nazwy forum! |
Nowa nazwa dla forum: |
Jenoty.pl |
|
14% |
[ 26 ] |
Ayakashi.pl |
|
7% |
[ 14 ] |
Onsen.pl |
|
16% |
[ 30 ] |
Kotatsu.pl |
|
27% |
[ 49 ] |
Tanzoku.pl |
|
7% |
[ 14 ] |
Tomodachi.pl |
|
3% |
[ 6 ] |
Youkai.pl |
|
6% |
[ 12 ] |
TanTan.pl |
|
4% |
[ 8 ] |
Nyan(ko).pl |
|
6% |
[ 11 ] |
Himitsu.pl |
|
5% |
[ 9 ] |
|
Głosowań: 104 |
Wszystkich Głosów: 179 |
|
|
|
Wersja do druku |
Paweł
|
Wysłany: 17-01-2011, 20:19
|
|
|
JJ napisał/a: | Cytat:
'Tomodachi' rzeczywiscie kojarzy sie z 'tamagochi' - poza tym (moje osobiste wrazenie) brzmi strasznie infantylnie.
Nie tylko twoje ;) |
No właśnie... Nawet się z tego powodu zastanawiałem, czy w ogóle zasugerować, a tego że jednak chwyci, to się bardzo nie spodziewałem... Co nie znaczy, że infantylne zawsze i wszędzie oznacza złe ;) Natomiast odwołań do fejsbuka już nie ogarniam...
Z proponowanych najbardziej podoba mi się chyba kotatsu - > tak, nodame i jej fetysze... |
|
|
Serika
Grupy: Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 17-01-2011, 20:24
|
|
|
O, to nie tylko ja się zastanawiałam, co to w ogóle ma być to tanzoku, poza tym, że jakieś skrzyżowanie tanuki i -zoku? >.> Wbrew pozorom uważam, że nie jest takie złe, tyle tylko, że wtf-owe.
Tomodachi, jak już zdaje się wcześniej pisałam (tylko poleciało) nie podoba mi się koszmarnie. Za długie, pretensjonalne i kojarzy mi się zarówno z tamagochi, jak i facebookiem. To jedna z niewielu propozycji, przy których jestem bardzo zdecydowanie na nie.
Youkai ok, onsen ok, kotatsu jak dla mnie całkowicie nijakie (ale przynajmniej nie budzi żadnych negatywnych skojarzeń). |
|
|
Amarth
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 17-01-2011, 20:27
|
|
|
Po Tanzoku to chyba Kotatsu najbardziej mi podchodzi. I da się fajny art zrobić z jenotem turlającym główką po stoliku i mandarynką leżącą obok... |
|
|
|
|
|
Saga
Półdiablę
Dołączyła: 01 Lut 2007 Skąd: Poznań, zasadniczo Status: offline
|
Wysłany: 17-01-2011, 20:29
|
|
|
Amarth napisał/a: | I da się fajny art zrobić z jenotem turlającym główką po stoliku i mandarynką leżącą obok... |
O, a to jest dodatkowy argument za. |
_________________ Ci, którzy śnią za dnia widzą wiele rzeczy niedostępnych tym, co śnią nocą. |
|
|
|
|
Tren
Lorelei
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 17-01-2011, 20:30
|
|
|
Kotatsu mnie kupiło. Jako wielki wielbiciel kocyków jestem zdecydowanie za!
EDIT. Amarth napisał/a: | I da się fajny art zrobić z jenotem turlającym główką po stoliku i mandarynką leżącą obok... |
Taaaak! Jeśli miałam jakiekolwiek wątpliwości to zostały one rozwiane.
Reszta jest mi obojętna (poza tomodachi, które brzmi jak dla mnie zbyt infantylnie). |
_________________ "People ask me for advice all the time, and they ask me to help out. I'm always considerate of others, and I can read situations. Wait, aren't I too perfect?! Aren't I an awesome chick!?"
|
|
|
|
|
Vodh
Mistrz Sztuk Tajemnych.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 17-01-2011, 20:36
|
|
|
Tru, Kotatsu jest fajne, czuję się kupiony!
A takie pytanie co do logo - czy miłosiernie zostanie nam udzielona dyspensa nadzwyczajna na użycie jakiegoś jemota, czy trzeba będzie prosić Amiś o wymyślenie nowego gatunku? |
_________________ ...
|
|
|
|
|
moshi_moshi
Szara Emonencja
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 17-01-2011, 20:37
|
|
|
Z tego co wiem, jemoty zostają. :) |
|
|
NiBl
Seeker of Truth
|
Wysłany: 17-01-2011, 20:51
|
|
|
Dla Kotatsu logo (jedno z) wyobrażałbym sobie tak:
- Centralnie oczywiście kotatsu
- Od strony widza gościu o spiczastych włosach leżący na mieczu + "bąbel na nosie"
- Po drugiej stronie stołu bishon (poprawiający sobie okulary) patrzący na stół, obok niego, wpatrzona w niego panienka z wielkimi oczami
- po lewej Jenot-człek grający w karty (oczywiście kolekcjonerskie)
- po prawej magical girl, też gra w karty (na stojąco, nachylona, krótka spodniczka)
- z daleka po prawej wchodzi gościu i robi gały (ciekawe co zobaczył?)
- na drugim planie w telewizorze (lub przez okno) oczywiście mechy :P |
|
|
|
|
|
BOReK
|
Wysłany: 17-01-2011, 20:54
|
|
|
Wolałbym jemotkę w ręczniku niż jemota na stoliku, no ale co kto lubi. Fakt, że tanuki są zboczonymi alkoholikami i grają na klejnotach, jakoś nikomu nie przeszkadzał.
Tanzoku brzmi głupio, Kotatsu jakoś tak... Weź tu komuś wytłumacz, że forum ma nazwę od grzałki. To pasuje do Elektrody, nie do forum o anime. ==
Może jakąś nazwę z historii albo z geografii? Jest tyle pięknie brzmiących. |
|
|
|
|
|
Easnadh
a wee fire
|
Wysłany: 17-01-2011, 21:00
|
|
|
Vodh napisał/a: | A takie pytanie co do logo - czy miłosiernie zostanie nam udzielona dyspensa nadzwyczajna na użycie jakiegoś jemota, czy trzeba będzie prosić Amiś o wymyślenie nowego gatunku? | Pomijając odpowiedź moshi na to pytanie (która to odpowiedź mnie cieszy, tak swoją drogą), to tanukowymi jemotami są oficjalnie tak właściwie tylko Bisz, Irys, Śliweczka i Granat. Zostaje nam cała masa mniej oficjalnych. Nie obraziłabym się, jakby nowe forum ozdabiał Goździk i jego Sparklacz xD
A "kotatsu" fajnie brzmi, nawet lepiej niż "tomodachi". Jest proste i wywołuje ciepłe i miłe skojarzenia. |
_________________ ☾
I’m always right and you should listen to whatever I have to say
and never disagree, ever, EVER for the sake of your wolvlihood. |
|
|
|
|
godofblackmetal
Boku wa shinimasen!
|
Wysłany: 17-01-2011, 21:02
|
|
|
A może tak aby podkreślić rodzinną atmosferę tego forum: Kazoku.pl ;p |
_________________ Madao: road of gintama.
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 17-01-2011, 21:07
|
|
|
Serika napisał/a: | kotatsu jak dla mnie całkowicie nijakie (ale przynajmniej nie budzi żadnych negatywnych skojarzeń). |
Bo Love Hina nie czytałaś : D
No i, kurcze, Jemoty w gorącym źródle byłyby lepszym materiałem na logo! W końcu Yaoistki miałyby na co popatrzeć (ta, onsen to nie tylko ecchi!) |
_________________ Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.
|
|
|
|
|
Crofesima
Captain Narcolepsy
|
Wysłany: 17-01-2011, 21:15
|
|
|
Slova napisał/a: | W końcu Yaoistki miałyby na co popatrzeć |
chłopie, to Ty myślisz, że my nie mamy na co patrzeć?
Zresztą logo to najmniejszy problem, zawsze to jest jakiś dodatkowy pomysł na nowy layout, nawet jeżeli ten nieszczęsny onsen nie wygra.
BOReK napisał/a: | To pasuje do Elektrody, nie do forum o anime. == |
Onsen tez pasuje do anime jak pięść do nosa. Obydwa elementy pojawiają się w tytułach dosyć często. Obydwa kojarzą się z czymś ciepłym i przyjemnym, przy czym kotatsu jest bardziej oryginalne. I według mnie lepiej brzmi po prostu. |
_________________ There is sorrow enough in the natural way
From men and women to fill our day;
And when we are certain of sorrow in store,
Why do we always arrange for more?
Brothers and sisters, I bid you beware
Of giving your heart to a dog to tear. |
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 17-01-2011, 21:20
|
|
|
Hm, kotatsu podoba mi się na razie najbardziej z zaprezentowanych propozycji. Fakt, oryginalniejsze niż onsen, lepiej brzmi niż tomodachi, a tanzoku/mazoku i youkai moim zdaniem wyprzedza o parę długości. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
godofblackmetal
Boku wa shinimasen!
|
Wysłany: 17-01-2011, 21:20
|
|
|
Crofesima napisał/a: | Onsen tez pasuje do anime jak pięść do nosa. Obydwa elementy pojawiają się w tytułach dosyć często. Obydwa kojarzą się z czymś ciepłym i przyjemnym, przy czym kotatsu jest bardziej oryginalne. I według mnie lepiej brzmi po prostu. |
Ale onsen jest łatwiejsze do zapamiętania. A kotatsu, kto to zapamięta, nazwa musi być krótka i sugestywna. Jak dla mnie Onsen jest numerem jeden, jak na razie. |
_________________ Madao: road of gintama.
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|