Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Green Mile |
Wersja do druku |
Katja
Chrabina
|
Wysłany: 17-06-2005, 16:45 Green Mile
|
|
|
Film powstały na podstawie książki Stephena Kinga pod tym samym tytułem.Opowiada on historę byłego strażnika więziennego Paula Edgecomba.Zajmował się nadzorem nad mordercami czekającymi na ostatni spacer "zieloną milą" - korytarzem z podłogą pokrytą zielonym linoleum, która prowadziła ich do sali z krzesłem elektrycznym....
Co tu się rozpisywać.Według mnie film jest świetny.Ciekawy,zapadający w pamięc,mówiący o niesprawiedliwości i bezradności człowieka wobec wyroków losu.Dobrze dopasowane role (Tom Hanks jako Paul Edgecomb i Michael Clarke Duncan jako John Coffey) i wzruszająca historia osadzona w brutalnych realiach więzienia.Niektórych może odpychac brak wartej akcji i dośc długi czas trwania filmu (3 godziny) ale jak już zacznie się oglądać to nie można przestać :) |
_________________ Dla mnie to nic. Nowe milenium, nowy wiek czy nowy rok. Dla mnie to jeszcze kolejny dzień, kolejna noc. Słońce, księżyc, gwiazdy pozostaną te same. |
|
|
|
|
Rukia
słodka i wredna xD
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 21-06-2005, 08:23
|
|
|
świetny film...oglądałam go 3 razy...
aż się przy nim wzruszyłam,szkoda mi było tego dużego,albo myszki....
mogłabym ten film oglądać jeszcze wiecej ... ^ ^ |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|