Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
"Angielskie" kryminały: |
Wersja do druku |
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 03-06-2006, 20:28 "Angielskie" kryminały:
|
|
|
Ostatnimi czasy obejrzałem dwa niezłe kryminały osadzone w angielskich klimatach. Były to Porachunki (nie pamiętam oryginalnego tytułu) i Przekręt (Sneatch). Oba charakteryzowały się podobnym, zakręconym, stawiającym na przypadek scenariuszem, który jednak łatwo zgubić, sporym poczuciem humoru, wymyślnymi postaciami i tym, nieuchwytnym czymś, co niektórzy nazywają klimatem.
Generalnie to dwa najlepsze kryminały, jakie ostatnio widziałem.
Czy ktoś oprócz mnie to oglądał?
Czy ktoś zna podobne tytuły? |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Mariko
wanna-be seiyuu
|
Wysłany: 04-06-2006, 15:21
|
|
|
Truth and Dare - Nie ma tam humoru natomiast swswietny. Kobieta prawnik spotyka po wielu latach przyjaciol ze studiow ktorzy zwalaja sie jej na chate. I zaczyna sie robic ciekawie:) Nie ma tam humoru za to jest naprawde skomplikowana akcja i powoli zaczyna sie ukladac w calosc. Studium psychologiczne bardzo ladne;) |
|
|
|
|
|
Kielon
|
Wysłany: 08-06-2006, 01:25
|
|
|
Jasne że "Przekręt" widziałem, co do drugiego tytułu to nie przypominam sobie ale bardzo możliwe, że tak. Szukasz podobnego filmu? Trubno znaleźć podobny a nie wiem co do tej pory widziałeś i co lubisz. Dam ci pare propozycji...
1 Leon Zawodowiec<-klasyka i w miare lekkie,
2 Podejrzani<-taka zakręcona historia o tym co się stanie jak paru niewłaściwych ludzi spotka się w jednej celi... też w miare lekkie,
3 Running Scared<-to jest nowy film (chyba w kinach jeszcze nie grali), też masz zakręconą historię o losach pewnej broni (jak trafiała z rąk do rąk i do czego to prowadzi), poziom brutalności jak dla mnie lekki, choć kumpel z akademika który mi to dał stwierdził, że to jest ostre (scena na lodowisku),
4 Wściekłe psy<- nie wiem czy to widziałeś, (pierwszy film Quentin Tarantino z tego co dobrze pamiętam) Powiedzmy, że jest to opowieść o napadzie na bank z małymi komplikacjami... Pare mocnych scen, wiec jeśli nie lubisz na coś takiego patrzeć to odradzam.
5 Urodzeni mordercy<- no tak, proponuje zobaczyć i ocenić bo już różne zdania o tym słyszałem. Ciężkie, "nie owija w bawełne" tu nie ma litości. Historia pary morderców-kochanków którzy podróżują autostradą 666 (a co:D) i zabijają wszystkich którzy sie nawiną. Dużo powalonych akcji...
Zeg powiedz czy któryś z tych filmów widziałeś i co o tych propozycjach myślisz, jakby co mam jeszcze pare innych w zapasie... |
_________________ To co kochamy mówi nam jakimi jestesmy. |
|
|
|
|
Udai
[N]atural [B]orn [E]goist
|
Wysłany: 08-06-2006, 17:38
|
|
|
Kielon możemy pogadać o tych filmach bo wg. mnie są świetne, tylko one nie pasują do tematu "angielskich kryminałów". |
_________________ "It is a good viewpoint to see the world as a dream. When you have something like a nightmare, you will wake up and tell yourself that it was only a dream. It is said that the world we live in is not a bit different from this." |
|
|
|
|
Kielon
|
Wysłany: 09-06-2006, 02:33
|
|
|
Ja chętnie porozmawiam, możemy w temacie o Fight Club bo tamten umarł, nie wiedzieć czemu. Nie widze sensu nowego zakładać, chyba że czujesz taką potrzebe. |
_________________ To co kochamy mówi nam jakimi jestesmy. |
|
|
|
|
Zegarmistrz
|
Wysłany: 09-06-2006, 09:07
|
|
|
Cytat: | Ja chętnie porozmawiam, możemy w temacie o Fight Club bo tamten umarł, nie wiedzieć czemu. |
Bo skończyły się wątki... A temat lepiej założy nowy. Łatwiej się potem szuka na forum.
Leon Zawodowiec i Urodzeni Mordercy. To pierwsze dawno temu, to drugie nie całe (musiałem wyjść na ćwiczenia, a jak wróciłem dranie oddały już kasetę). Wiesz, generalnie swego czasu troche kryminałów obejrzałem... Teraz jakoś odpadłem, bo gapie się głównie na wielkookie potworki z Japonii.
Niestety interesują mnie w tej chwili jedynie pozycje w konwencji Przekrętu / Lock, Stock and Two Smoking Barrels (co przetłumaczono u nas na Porachunki, Bóg jeden wie dlaczego)... |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|