Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Filmowe zapowiedzi |
Wersja do druku |
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 19-02-2011, 11:45 Filmowe zapowiedzi
|
|
|
Temat dla wszelkiego typu zwiastunów oraz dyskusji na temat filmów, które jeszcze się nie ukazały.
Zacznę od najnowszego trailera Thora. Po obejrzeniu go odnoszę wrażenie, że tylko Green Lantern ma szansę konkurować z nim jeśli chodzi o głupotę. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
moshi_moshi
Szara Emonencja
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 19-02-2011, 12:37
|
|
|
Kwik, jak tylko zobaczyłam ten trailer jakiś czas temu, od razu postanowiłam, że pójdę na to z koleżanką się pofazować. I owszem, całość zapowiada się strasznie głupio, ale przynajmniej efektownie. |
|
|
Crofesima
Captain Narcolepsy
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 19-02-2011, 15:16
|
|
|
BO ŻARTY O FACEBOOKu SĄ TAAAAKIE ZABAWNE. ho, ho, ho! Wcześniej miałam nadzieję, że będzie z tego standardowe patrzadło. Teraz zdaję sobie sprawę, jak potwornie będzie przy tym durne...
Jeżeli ktoś, tak jak ja, lubi na blockbustery chodzić do kina, to polecam ten kalendarz dotyczący premier filmowych w 2011 roku.
Przy okazji - ten rok będzie rokiem rekordowej liczby kontynuacji filmowych. 27 :'D |
_________________ There is sorrow enough in the natural way
From men and women to fill our day;
And when we are certain of sorrow in store,
Why do we always arrange for more?
Brothers and sisters, I bid you beware
Of giving your heart to a dog to tear. |
|
|
|
|
Alex Ashtray.
*Androgyne Emo*
|
Wysłany: 20-02-2011, 17:40
|
|
|
Cóż, ja intensywnie oczekuję na Salę samobójców , bo film zapowiada się naprawdę ciekawie.....dla mnie także z powodów osobistych.
Cóż, to już tylko dwa tygodnie do premiert filmu w kinach, więc dużo czekania mi nie zostało - na szczęście. |
|
|
Tabris
Snowflake
|
Wysłany: 21-02-2011, 13:34
|
|
|
Crofesima napisał/a: | Jeżeli ktoś, tak jak ja, lubi na blockbustery chodzić do kina, to polecam ten kalendarz dotyczący premier filmowych w 2011 roku. |
Jak na to patrzę to za wiele ciekawych filmów tam nie ma. Niektóre tylko mogą mieć(jak np Sanctum)ładne zdjęcia.
Alex Ashtray. napisał/a: | Cóż, ja intensywnie oczekuję na Salę samobójców |
O takich produkcji to niedługo będzie na pęczki... |
|
|
Alex Ashtray.
*Androgyne Emo*
|
Wysłany: 21-02-2011, 16:27
|
|
|
Tabris, co konkretnie masz na myśli? |
|
|
JJ
po prostu bisz
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 21-02-2011, 20:32
|
|
|
Ten klub samobójców oceniając po trailerze wygląda na straszną szmirę. Ale miejmy nadzieję, że się mylę ;)
Crofesima napisał/a: | polecam ten kalendarz dotyczący premier filmowych w 2011 roku. |
Z tego najbardziej rzuciło mi się w oczy Adjustment Bureau, bo oparte na prozie Dicka, ale jak obejrzałem trailer... Wygląda na to, że całkiem klimatyczne opowiadanko było co najwyżej luźną inspiracją dla opowieści o miłości, przeznaczeniu i pierdołach. Typowo Hollywoodzka słaba adaptacja się zapowiada :/ Genialny jest za to trailer Rubber. Naprawdę mocne kino. A poza tym strasznie ciekawi mnie, jak wypadnie adaptacja Atlasa zbuntowanego. Książka była całkiem ciekawa, jak na filozoficzno - umoralniającą powieść rozmiarów średniej encyklopedii... Ale to nie ma niestety żadnych trailerów. |
|
|
Alex Ashtray.
*Androgyne Emo*
|
Wysłany: 21-02-2011, 20:42
|
|
|
Cóż, ja się szmiry nie spodziewam, bo sądząc po wywiadach- reżyser wiedział, co chce przedstawić.
Poza tym - ile jest filmów, które dotykają takich problemów jak patologiczne, internetowe związki i ich wpływ na życie?
Tylko prosze, nie wyskakujcie z Samotnością w sieci - L. Wiśniewski jest równie świetnym pisarzem, co Paulo Coehlo....
Nie, chwila - Coehlo jest jednak lepszy.
W każdym razie - recenzje takie jak ta napawają mnie optymizmem, bo wskazują, że film raczej nie będzie komercyjną, płytką tandetą. |
|
|
Crofesima
Captain Narcolepsy
|
Wysłany: 21-02-2011, 21:00
|
|
|
Co do Adjustment Bureau - od jakiegoś czasu próbuję się zainteresować tym filmem, bo wciąż straszy mnie ten gigantyczny plakat wiszący na wrocławskim rynku (co za miszcz fotoszopy jest odpowiedzialny za ten koszmar?). Dzięki wielkie JJ za linka, nareszcie się przekonałam, że nic wielkiego z tego filmu najprawdopodobniej nie będzie. Sama Matta Damona akurat nie trawię, ale trzeba chłopakowi przyznać, że jest dość inteligentny i ostatnio bierze się za niezłe produkcje. BA, pierwsza minuta tego trailera była nawet całkiem niezła, klimatyczna. Szybko jednak się okazało, że Matt jest najwyraźniej po prostu butthurt, że nikt go do Incepcji nie wziął. Zresztą ten film jest tak reklamowany... ("Spodoba ci się, jeżeli lubiłeś 'Incepcję'" czy coś w ten deseń). I od kiedy Terence Stamp to taki słaby aktor?!
A propos słabego marketingu - Rango, które mnie osobiście kręci bardzo i nawet nie przez Johnny'ego (!), a ze względu na animację, w Polsce reklamowane jest jako następca... Włatców Móch i Simpsonów. Co trzeba brać i w jakich ilościach, żeby do głowy przychodziły tego typu porównania?
Z innych filmów najbardziej kręcą mnie: Sherlock Holmes 2, The Girl With the Dragon Tattoo i Kubuś Puchatek. Do zainteresowania Sucker Punchem się nie przyznaję póki co.
Przy okazji - Oscary w tym roku zostaną rozdane zaskakująco prędko, bo już 27ego lutego. Tak tak, wielu osobom już totalnie zwisa i powiewa ta ceremonia, ale na ładne sukienki zawsze można się popatrzeć. Nie mam pojęcia, czy będzie emitowane w polskiej telewizji. |
|
|
|
|
Dx51
Lazy Translator
|
Wysłany: 21-02-2011, 21:25
|
|
|
Crofesima napisał/a: | Nie mam pojęcia, czy będzie emitowane w polskiej telewizji. |
Jeżeli kanał to tylko E! |
_________________ テッカマン VOL TEKKA!!!
Soon subtitles to Tekkaman II |
|
|
|
|
Enevi
苹果
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 21-02-2011, 21:56
|
|
|
Że seryjny, gumowy morderca?? Że pościg za oponami? To musi być epickie... |
|
|
|
|
Zangetsu
Lady of mercy
|
Wysłany: 21-02-2011, 22:13
|
|
|
Guma to jeszcze nic.
Smerfy.......
The Thing.....
Nie wiem, cieszyć się czy być przerażonym.
Świat, zaprawdę, kończy się.
ps oczywiście, to będzie dobry rok kinowy >] |
|
|
Tabris
Snowflake
|
Wysłany: 22-02-2011, 15:28
|
|
|
Cytat: | Tabris, co konkretnie masz na myśli? |
To co napisałem, że filmów z taką tematyką niedługo będzie dużo. Mam wrażenie, że idzie moda na takie produkcje. Oczywiście to tylko takie moje gdybanie.
JJ napisał/a: | Ten klub samobójców oceniając po trailerze wygląda na straszną szmirę. Ale miejmy nadzieję, że się mylę ;) |
No trochę kiczowato wygląda i pewnie dużo rzeczy w tym filmie ponaciągają. Cóż... Czas pokarze. |
|
|
|
|
|
Alex Ashtray.
*Androgyne Emo*
|
Wysłany: 23-02-2011, 21:18
|
|
|
Cóż, dobrze by było.. Bo w końcu film powinien mówić o naszym świecie i problemach, prawda?
Jak na razie głównie u nas produkowano tandetne komedie, więc taka zmiana byłaby miła.
Mimo to, nie da się zaprzeczyć że tematyka tego filmu jest świeża i nowa.
Na upartego tylko Ben-X można do Sali porównać -ale ten film raczej skupia się bardziej na chorobie głównego bohatera, niż na problemach internetu i chorych związków. |
|
|
Crofesima
Captain Narcolepsy
|
Wysłany: 24-02-2011, 00:18
|
|
|
Wszyscy, w tym również ja, mieli ostatnie mokre majtki po zobaczeniu naprawdę świetnego trailera gry o zombiakach 'Dead Island' (uwaga, krwawo). Zapowiedź okazała się być na tyle dobra, że powstanie również film. Swoją drogą właśnie dowiedziałam się, że tą grę robi Techland /slowpoke
Nowy spot Transformersów, czyli Co Ta Laska Tam Robi. Nigdy nie sądziłam, że to powiem, ale chyba będę tęsknić za Fox. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|