Szukam dobrych filmów na coraz dłuższe wieczory. |
Wersja do druku |
nmrc
Człowiek Idealny
|
Wysłany: 18-09-2012, 19:49 Szukam dobrych filmów na coraz dłuższe wieczory.
|
|
|
Witam poszukuję dobrych filmów na wieczory, jakiś specjalny gatunek mnie nie interesuje (ale nie przepadam za historycznymi oraz romansami/komediami-romantycznymi). Mogą być komedie ale nie w stylu Wieczny Student itp.
Filmy, które ostatnio obejrzałem i mi się spodobały:
True Romance - Może i był jakiś wątek romantyczny ale to właśnie para głównych bohaterów mnie najbardziej irytowała, dialogi w tym filmie są bardzo dobre(szczególnie rozmowa Hopper'a i Walken'a czy niektóre teksty Pitt'a), ogólnie fajny film trochę komedii, trochę gangsterki i ten nieszczęsny romans.
Se7en - Bardzo lubię takie klimaty, choć zakończenie mnie rozczarowało.
Kac Vegas - bez cudów.
Te słabsze:
Kac Vegas 2 coś tam Bangkok - Nawet w porównaniu z jedynką po prostu słaby.
List do M - Nie moje klimaty, poddałem się po 30minutach.
Los Numeros - Dramat! I bynajmniej nie chodzi tu o gatunek.
W kolejce na następne 2-3 dni mam Scarface, The Godfather Trylogia i Pulp Fiction.
EDIT:
Odpadają wszelakie hary potjery, zmierzchy, avatary itd. |
|
|
|
|
|
moshi_moshi
Szara Emonencja
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 18-09-2012, 20:39
|
|
|
Hm, to może Fight Club i Przekręt (Snatch), ewentualnie Tajne przez poufne (Burn After Reading)? |
|
|
nmrc
Człowiek Idealny
|
Wysłany: 18-09-2012, 20:55
|
|
|
Fight Club na pewno sprawdzę, Przekręt widziałem, a co do ostatniego to nie jestem miłośnikiem Clooney'a ale może dam radę. |
|
|
|
|
|
Crushmaker
|
Wysłany: 18-09-2012, 21:07
|
|
|
Las Vegas Parano, American Psycho, To nie jest kraj dla starych ludzi, Angielska Robota, Romper Stomper.... i jak mi się coś przypomni to dopisze :) |
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 19-09-2012, 03:04
|
|
|
nmrc napisał/a: | Fight Club na pewno sprawdzę, Przekręt widziałem, a co do ostatniego to nie jestem miłośnikiem Clooney'a ale może dam radę. |
Jeśli podobał Ci się Przekręt, możesz obejrzeć "Lucky Number Slevin", znajomy jest ogromnym fanem tego pierwszego i mówił, że to bardzo podobne klimaty. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
nmrc
Człowiek Idealny
|
Wysłany: 22-09-2012, 08:13
|
|
|
Skończyłem już Scarface, The Godfather i Pulp Fiction. Filmy genialne szczególnie Scarface - klimat jest po prostu jedwabisty. Dziś zabieram się za Fight Club i mam nadzieje, że mnie on nie rozczaruje. |
|
|
|
|
|
Dembol
|
Wysłany: 22-09-2012, 12:31
|
|
|
http://rogerebert.suntimes.com/apps/pbcs.dll/article?AID=/20060420/EDITOR/60419010 - Lista 102 najlepszych filmów wg jednego z najbardziej cenionych krytyków filmowych w USA. Dużo klasyków, spory rozrzut gatunkowy.
Jeśli podobał Ci się Scarface to polecam dokument Kokainowi Kowboje (jest na YT) i 5 sezonów Miami Vice. Trochę luźniejsze, ale bardzo '80s (niezapomniana stylówa), ze świetną muzyką elektroniczną. Nie waż się oglądać kinowego remake'u z 2006. Bez Dona Johnsona i tego specyficznego klimatu lat 80-tych to już nie to samo. |
_________________ Evil Manga |
|
|
|
|
nmrc
Człowiek Idealny
|
Wysłany: 22-09-2012, 13:21
|
|
|
Wielkie dzięki za tego linka. Już mnie zainteresowały 3 tytuły (poza tymi, które znałem) - Zawrót Głowy, Siedmiu Samurajów oraz Chinatown. |
|
|
|
|
|
Kransch
|
Wysłany: 29-09-2012, 20:24
|
|
|
Jeżeli dalej czegoś szukasz to mógłbym polecić tytuł który niedawno widziałem:
Chronicle, przedstawia bardzo ciekawy punkt widzenia na temat: jak to ''supermoce'' zmieniają człowieka. Wizja tematu bardzo ciekawa, również zachowanie protagonistów jest bardzo realne (emocje targające nimi nie są aż tak banalne jak w produkcjach hollywoodzkich) i, hmm, nie jest sztuczne jak w wielu filmach tego typu. |
_________________ ''Ty, kapcanie, gdybyś w zupie połknął karalucha, to w kiszkach więcej byś miał rozumu aniżeli w głowie.'' |
|
|
|
|
Patrishja
|
|
|
|
|
griz
|
Wysłany: 02-08-2013, 11:32
|
|
|
2 dni temu widziałam film Wspaniała nadal siedzi mi w głowie polecam :)
Na forum obowiązuje zakaz linkowania pirackich stron - link został usunięty.
moshi_moshi |
|
|
|
|
|
Swarga
|
Wysłany: 08-08-2013, 02:20
|
|
|
Jak komedie to 2 brytyjskie Snatch oraz Lock, stock and two smoking barrels. To komedie gangsterskie. W obu jest podobna fabula, sa rozni przestepcy, ktorz nawzajem chca siebie wycyckac. W obu tez wystepuje grupa totalnie glupich przestepcow, w pierwszym sa to murzyni od lombardu, a w drugim typki od trawy.
Z niekomedii to Get Low z Robertem Duvallem, o pustelniku, ktory chce sobie wyprawic stype jeszcze za zycia. Fajna Ameryka tamtego okresu, szkoda tylko ze przemyslana akcja, rozwijajaca sie w dobrym tempie zakonczyla sie na sucho i bez polotu. Ale i tak warto. |
|
|
|
|
|
lukim
Dołączył: 17 Lip 2006 Skąd: Nowy Tomyśl/Poznań Status: offline
|
Wysłany: 25-11-2013, 12:15
|
|
|