Errory na Forum: |
Wersja do druku |
Sasayaki
Dżabbersmok
Grupy: Melior Absque Chrisma WOM
|
Wysłany: 07-11-2009, 21:13
|
|
|
Aha... niestety nie jestem jak widać wystarczająco wyedukowana w dziedzinie informatyki... Przepraszam jeśli sprawiłam problem :] |
_________________ Gdy w czarsmutśleniu cichym stał,
Płomiennooki Dżabbersmok
Zagrzmudnił pośród srożnych skał,
Sapgulcząc poprzez mrok!
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 15-11-2009, 00:53
|
|
|
Masz 65535 nowych wiadomości - dziiiiiiiwne......
A swoją drogą to w jesiennym layu słabo widać czy jest coś nowego w skrzynce >___>... |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Norrc
Grupy: Lisia Federacja Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 11-12-2009, 15:48
|
|
|
Miewam problemy z wysłaniem wiadomości prywatnej. Jedna siedzi już w "do wysłania" kilka tygodni (akurat ona mi już zwisa). Kolejny taki problem mam dziś. Wiadomość wysłałem godzinę temu. Nie chcę dublować, bo nie wiem czy tamta się jednak nie odblokuje. |
|
|
Costly
Maleficus Maximus
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 11-12-2009, 15:50
|
|
|
A osoba do której wysyłałeś na pewno była zalogowana od tego czasu? |
_________________ All in the golden afternoon
Full leisurely we glide... |
|
|
|
|
Morg
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 11-12-2009, 15:50
|
|
|
Z tego co wiem, to jeśli wiadomość jest w "Do wysłania" znaczy to tylko tyle, że adresat jej jeszcze nie przeczytał. |
_________________ Świadka w sądzie należy znienacka pałą przez łeb zdzielić, od czego ów zdziwiony wielce, a i do zeznań skłonniejszy bywa. |
|
|
|
|
Velg
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 11-12-2009, 15:51
|
|
|
Norrc - wiadomość w "Do wysłania" jest do czasu, aż przeczyta ją odbiorca.
Zapewne osoba, do której wysłałeś, nie zauważyła wiadomości - a ponieważ skrzynka odbiorcza ma pojemność ograniczoną, już pewnie nie zobaczy. A nowa wiadomość pojawi się w wysłanych, kiedy odbiorca ją przeczyta. |
|
|
Teukros
|
Wysłany: 11-12-2009, 15:53
|
|
|
T raczej nie jest bug. Jeżeli siedzi w "do wysłania", to znaczy że adresat jeszcze jej nie odebrał. Chyba, że adresat jej nie widzi - to już byłby problem. Najlepiej skontaktować się z adresatem za pomocą innego środka komunikacji, i zapytać czy dostał PW. |
|
|
|
|
|
Norrc
Grupy: Lisia Federacja Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 11-12-2009, 16:11
|
|
|
Dzięki wielkie wszystkim za odpowiedzi. Byłem szczerze mówiąc przekonany, iż to troszkę inaczej działa ;p Skoro tak, to nie mam się czym niepokoić. |
|
|
kapplakk
|
Wysłany: 13-12-2009, 20:54
|
|
|
Może nie do końca nadaje się to do kategorii "error" ale fajnie byłoby, gdyby po zalogowaniu nie wyrzucało na stronę główną forum, tylko do ostatnio przglądanego działu/tematu. Niby nie jest to problem, ale może byłoby wygodniejsze...? |
|
|
|
|
|
Teukros
|
Wysłany: 13-12-2009, 21:26
|
|
|
Wydaje się, że to już bardzo jest uzależnione od indywidualnych preferencji użytkowników. Dla mnie taki mechanizm byłby na pewno bardzo niewygodny, i w praktyce oznaczałby konieczność dodatkowego kliknięcia, by przejść na stronę główną. Aczkolwiek, jeżeli nie będzie to technicznie kłopotliwe, można by dodać opcję dla chętnych. |
|
|
|
|
|
kapplakk
|
Wysłany: 13-12-2009, 22:39
|
|
|
To ja w takim razie będę pierwszym chętnym. Zobaczymy, czy będzie jakiś odzew w tej sprawie, być może takich osób jak ja jest mało i nie będzie warto zawracać gitary:) |
|
|
|
|
|
Teukros
|
Wysłany: 04-01-2010, 00:14
|
|
|
Przy próbie wejścia w http://forum.tanuki.pl/tematy22/1502,1755.htm#220728 :
Internal Server Error
The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.
Please contact the server administrator, [no address given] and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.
More information about this error may be available in the server error log.
Apache/2.2.9 (Debian) mod_auth_pgsql/2.0.3 DAV/2 SVN/1.5.1 Server at forum.tanuki.pl Port 80 |
|
|
|
|
|
Teukros
|
Wysłany: 04-01-2010, 10:19
|
|
|
Powyższy problem pojawił się także dzisiaj o godzinie 10.15, przy próbie wejścia na forum. |
|
|
|
|
|
Sasayaki
Dżabbersmok
Grupy: Melior Absque Chrisma WOM
|
Wysłany: 11-01-2010, 20:39
|
|
|
Internal Server Error
The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.
Please contact the server administrator, [no address given] and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.
More information about this error may be available in the server error log.
Apache/2.2.9 (Debian) mod_auth_pgsql/2.0.3 DAV/2 SVN/1.5.1 Server at forum.tanuki.pl Port 80
Otwierałam dział Offtopic. |
_________________ Gdy w czarsmutśleniu cichym stał,
Płomiennooki Dżabbersmok
Zagrzmudnił pośród srożnych skał,
Sapgulcząc poprzez mrok!
|
|
|
|
|
Irian
Grupy: WIP
|
Wysłany: 12-01-2010, 00:20
|
|
|
Error 500, czyli jak wyżej. Notorycznie podczas przeglądania forum, najczęściej po kliknięciu 'zaznacz wszystkie jako przeczytane'. |
_________________ Every little girl flies. |
|
|
|
|
|