Errory na Forum: |
Wersja do druku |
Serika
Grupy: Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 26-09-2005, 21:16
|
|
|
A mi odznacza posty nieprzeczytane... Dość losowo, mam wrażenie (a przynajmniej żadnej prawidłowości jak dotąd nie zauważyłam). Raz na jakiś czas po prostu mi znikają z nieprzeczytanych, chociaż ja się jeszcze do nich nie dotykałam - -" |
|
|
darkrael
Tańczący z przecinkami
|
Wysłany: 30-09-2005, 11:51
|
|
|
Mam taki dziwny problem z forumami modified by przemo. Mam dwa komputery, oba windows (linuxiarze sie nie smiac). jeden komp bezposrednio do neostrady podpiety, drugi podlaczony pasywnie. Na tym pierwszym logowanie dziala bez najmniejszych problemow, na drugim zawsze wylogowuje mnie po zamknieciu przegladarki (firefox). Ale dzieje sie tak tylko na modified by przemo (to forum i drugie wlasne), wszystkie inne fora dzialaja, vbuletin, nawet phpbb standard. Droga redakcjo co robic?...
Wierny uzytkownik... |
|
|
|
|
|
Crack
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 02-10-2005, 15:21
|
|
|
@Katka
Najprawdopodobniej wystąpił błąd serwera gdy ten miał ci wysłać plik stylu (kolejny z pięćsetek). Style są tutaj przetwarzane przez osobny skrypt żeby były wysyłane w skompresowanej formie.
@Serika
Dotyczy to starych postów czy np. 1-tygodniowych?
darkrael napisał/a: | na drugim zawsze wylogowuje mnie po zamknieciu przegladarki |
Chodzi ci o to że masz właczone autologowanie i nie loguje? Sprawdź, czy podczas przeglądania tego drugiego forum w adresach pokazuje się "sid=...". Jeśli tak, sprawdź czy masz ustawioną dobrą domenę cookies i na wszelki wypadek zmień nazwę cookie dla forum. |
_________________ One to rule them all, One to find them,
One to bring them all and in peace bind them |
|
|
|
|
Crack
|
Wysłany: 02-10-2005, 15:27
|
|
|
@GoNik
Za nic nie mogę znaleźć kogoś kto ma u siebie Maca. Na forum Przema tylko 4 posty napisano z tego systemu, wszystkie przed ponad rokiem a czasu na instalację systemu u siebie i sprawdzenia tego nie mam... |
|
|
|
|
Serika
Grupy: Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 02-10-2005, 15:48
|
|
|
Dotyczy postów sprzed powiedzmy kilku godzin. I bywa tak, ze kiedy wchodzę na forum, widzę, że są nieprzeczytane, a 'gubią się' podczas czytania innych.
*edit* O, właśnie przed momentem odznaczył się post w temacie o czytelni na tajnym... - -" Świeżutki. I na 100% go nie czytałam. |
|
|
Crack
|
Wysłany: 02-10-2005, 15:53
|
|
|
Specjalnie nic z tym teraz nie zrobię. Śledzenie postów jest zbyt kompleksowe żeby szybko to rozebrać na części i zanalizować, a niegdy jeszcze w tej części forum nie grzebałem. Póki co wchodzi to na listę rzeczy do zrobienia, ale chyba szybciej Przemo wyda kolejną wersję forum niż znajdę na to czas. |
|
|
|
|
ka_tka
|
Wysłany: 02-10-2005, 16:28
|
|
|
Rzeczywiście, zmiana stylu pomogła - subsilver wygląda normalnie. Ale powywalałam wszystko co mogłam i umiałam, żeby zmusić do ponownego ściągnięcia stylu Tanuki - ciągle nic, ciągle rozjechane i do tego nie otwiera dołączonych do posta obrazków (nie powiększa ich - link w ogóle nie reaguje, a jak kazać mu w nowym okienku, to wywala pustą i nie myślącą nawet stronę), ani nie cytuje selektywnie (po kliknięciu na przycisk odznacza tekst i nie robi nic). Denerwujące, no i do tamtego stylu się chwilowo przyzwyczaiłam ^^" |
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 02-10-2005, 19:20
|
|
|
Hmm... ka_tka, może jeszcze czyszczenie cache przeglądarki mogłoby pomóc... |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
ka_tka
|
Wysłany: 02-10-2005, 19:54
|
|
|
Mou?
A gdzie ja to mogę znaleźć i oczyścić? ^^" |
|
|
|
|
|
darkrael
Tańczący z przecinkami
|
Wysłany: 02-10-2005, 20:06
|
|
|
Crack łaskawco, jestes wielki, to dziala :) |
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 03-10-2005, 00:52
|
|
|
ka_tka napisał/a: | Mou?
A gdzie ja to mogę znaleźć i oczyścić? ^^" |
W Firefoksie - Narzędzia>Opcje, i dalej Prywatność\Pamięć podręczna>> "Wyczyść"
W Operze, nie wiem, ale pewnie coś podobnego. Może to też być nazwane "cache", i gdzieś w pobliżu będzie ustawianie ile miejsca na dysku może używać browser... |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
ka_tka
|
Wysłany: 03-10-2005, 05:21
|
|
|
Aha.. to podręczną już wyczyściłam ^^" |
|
|
|
|
|
Crack
|
Wysłany: 03-10-2005, 11:27
|
|
|
Spróbuj ręcznie wyczyścić katachog cache opery. Ścieżka jest podana po wejściu na opera:about. To na 100% wina błedu serwera i tego że przeglądarka trzyma w pamięci informację że kiedyś wystąpił błąd.
Na forum pokombinuj z odświeraaniem przez wciśnięcie F5 z różnymi kombinacjami Ctrl, Alt i Shift. Strona powinna się odświerzyć z pominięciem cache'u przeglądarki. |
|
|
|
|
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 06-10-2005, 17:06
|
|
|
Podczas wysyłania postu w Temacie "AT - błedy i poprawki"
Cytat: | Błąd Ogólny
Could not connect to smtp host : 0 : Sukces
DEBUG MODE
Line : 111
File : smtp.php
Jeśli nie potrafisz znaleźć rozwiązania tego problemu,
możesz spróbować poszukać, lub zadać pytanie na forum: http://przemo.org/phpBB2/forum |
FF
zapchanie hostbanku? |
|
|
|
|
|
Crack
|
Wysłany: 06-10-2005, 18:08
|
|
|
Dokładnie. Post został zapisany w bazie, ale ktoś ma ustawione w tym temacie śledzenie postów i forum nie mogło się połaczyć z serwerem poczty. |
|
|
|
|
|