FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  Galeria AvatarówGaleria Avatarów  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następny
  Kącik Humorystyczny Tajnej Loży
Wersja do druku
Bianca
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 09-06-2006, 15:06   

dopisz, dopisz!!
Przejdź na dół
Serika Płeć:Kobieta

Status: offline

Grupy:
Tajna Loża Knujów
WIP
PostWysłany: 09-06-2006, 17:50   

Nah... Zadzwonić do niego do domu, poprossić kogoś z rodziców i zapytać poważnym tonem, czy się leczy psychiatrycznie - bo jeśli tak, to chyba nie ma sensu sprawy do sądu wnosić... XD

(a bardziej serio: on NAPRAWDĘ powinien być co najmniej pod opieką psychologa _^_)

Numer Gadu-Gadu
1051667
wa-totem Płeć:Mężczyzna
┐( ̄ー ̄)┌

Grupy:
Fanklub Lacus Clyne
WIP
PostWysłany: 09-06-2006, 18:20   

Nie musi mieszkać z rodzicami. Jest pełnoletni.

Numer Gadu-Gadu
3869750
Serika Płeć:Kobieta

Grupy:
Tajna Loża Knujów
WIP
PostWysłany: 09-06-2006, 18:22   

Nie musi. Ale na AG jets temat o tym, co sądzą o hobby rodzice i z jego wypowiedzi moim zdaniem wynikało, że mieszka.

Numer Gadu-Gadu
1051667
Zegarmistrz Płeć:Mężczyzna

Grupy:
AntyWiP
PostWysłany: 10-06-2006, 21:16   

Dziś byłem w Morii grć w bitewniaki (270 do 140 dla mnie, zmusołem przeciwnika do podzielenia sił, przez co walczył 3:1)... I zgadnijcie o KIM była rozmowa?

Tak! Anfan robi sie słynny!

Numer Gadu-Gadu
1271088
Avellana Płeć:Kobieta
Lady of Autumn

PostWysłany: 07-02-2008, 22:13   

No dobra, wiem, że uprawiam nekromancję, ale to NIE jest poważne...

Mail miał temat: "co sondzisz o ????????????????"

Uśmiechnięty idiota napisał/a:
przelecialem kilka anime w ogulnym znaczeniu (przelecialem)
mam paru znajomych od nich dostaje wieksza czesc ciekawych anime hmmmm
ty jako on ona co polecisz hmmmm to co obejzalem
ANIME

Black cat ep23
Bleach ep 122
Black Lagoon ep 24
BLOOD The Last Vampire
BLOOD+ ep 50

Cowboy Bibop ep26
Chobits ep 24

Dokuro chan ep 8

Elfen lied ep13 

FLC ep 6 
Full metal alchemist ep 51
Full metyal panic ep 24
Full metal panic fumoffu ep 15 

Gto ep 43 
Ghost in the shell 1,2 +serjal ep26
Grenadier ep 12 
Golden boy ep6 
gunslinger gilr ep 13
Green Green ep 13

Haibane Renbei ep 13
Helsing ep 13 
Inu Yasha The Love That Transcends Time

Love hina ep 28

Midori no hibi ep13
Ninia scrol 1 plus tv ep 13
Noir ep 26
Naruto ep 220

Onegai teacher ep13

Samurai champlo ep 26 
Stmeboy
Suzuka ep 26
School rubmle ep 26
School rubmle ni gaki ep 26
spirited away

Trinity blood ep 24
Trigun ep 26

Vampire Hunter D – Bloodlus

X ep24

Samurai champlo 26
Gto 43 cd3
Elfin lied 13
Golden boy
Ggrenadier 12

Full metal panic fumofu
Helsing 13
FLC 3
Cowboy bibop 26
Onegai teacher ep 13

Suzuka 26
Gunsilger girl 13
Stemboy 1
Black cat ep 23
Trigun

Ninja scroll tv + film
Full metal panic 24
Midori no hibi 13
Kuno no moku film
Full metal alchemist

Blood the last vampire film
Blood + ep 50
Dokuro Han ep 8
Black blood brothers ep 12
Chobits ep 24

X ep 24
Trinity blood ep 24
Black Lagoon odc 24
Serial experiments Lain ep 13

I pare innych' '
lubie anime bo to jak inny swiat
u nas podstawowe zasady do pieniadza tam inaczej
hmmmm chcialbym skontaktowac sie z paroma osobaqmy hmmm na wymiane lub
innne kwestje by zobaczyc wiecej filmów serjali bo polska do d w tym
jest
cos raz na jakis czas wyjdzie
wiec prosze jeak masz mozliwosc pomóż mi

z uszanowaniem dla redakcji
Usmiechniety Jarek :)

Avellana napisał/a:
Witam,

Oceny praktycznie wszystkich obejrzanych przeze mnie serii możesz znaleźć na tej liście: http://anime.tanuki.pl/strony/redakcja/2/oceny

Jeśli chodzi o opinie o innych seriach, polecam zapytać na forum - przypuszczam jednak, że lepiej zasięgać opinii o pojedynczych tytułach, które Cię zainteresowały, a nie podawać długą listę. Przypominam także, że na forum obowiązuje zakaz pytania oraz podawania namiarów na wszelkiego rodzaju źródła nielegalne - dotyczy to zarówno downloadu, jak i wymiany pirackich plików. Być może zainteresuje Cię także zamieszczona tutaj - http://anime.tanuki.pl/strony/anime/wlista/title/1/ - lista anime wydanych w Polsce.

pozdrawiam,
Avellana

Lady of Autumn

PostWysłany: 08-02-2008, 23:16   

Jedno trzeba powiedzieć: facet się łatwo nie zniechęca.

Mail tym razem miał temat dziki za odpowiedz !

Potrzebna nauka czytania ze zrozumieniem napisał/a:
dsziekuje za szybką odpowiedz hmmm
prucz tego co ci podalem bylo kilka pozycji z twojej listy. jest fascynujaca ;)
chociaz dziwi mnie iz nie ogladales GTO ciekawe ile bys temu dal
mamy po czesci podobny gust hmmm
ogulnie moze znasz kogos kto ma
ponizsze pozycje hmm //im bardziej interesujaca tym wczesniej podana///
Kino no Tabi: The Beautiful World
Mushishi
Łowca dusz
Mononoke
Kino no Tabi: Country of the Tower
Last Exile
NHK ni Youkoso!
znasz moze kogos kto chcialby sie wymienic itp
???
ps dzieki za zainteresowanie

Sfilcowana Avellana napisał/a:
Witam ponownie,

Jeśli nie oglądałam jakiejś serii, to prawdopodobnie znaczy to, że nie jestem nią zainteresowana. W przypadku GTO przypuszczam, że podzieliłabym opinię recenzentki, bo z jej ocenami na ogół zgadzam się całkowicie.

Powtarzam ponownie, że nie udzielamy odpowiedzi na pytania o źródła i wymianę plików.

pozdrawiam,
Avellana

Teukros Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 02-06-2008, 18:19   

A, wkleję, co mi tam. Z IRCa:
Cytat:
Teukros I jeszcze Camus i Poe, i dobrze byłoby tego Sidneya Smitha...
Sei_Sato obu czytałem i znam nieźle
Sei_Sato gorzej z tym Smithem
Teukros No to znakomicie
Sei_Sato Poego nawet w oryginale
Teukros A chciałeś mnie do wywiadów...
Sei_Sato jasne
Sei_Sato wiesz, ja znam lwią część tcyh ludzi osobiście
Teukros Eee?
Teukros Poego i Camusa?
Teukros św. Augustyna...?
Sei_Sato *grisznak padł*
Sei_Sato mowię o autorach doujinshi
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
wa-totem Płeć:Mężczyzna
┐( ̄ー ̄)┌

Grupy:
Fanklub Lacus Clyne
WIP
PostWysłany: 15-07-2008, 15:01   

Obraz pt. "Tanukomoderatorka przy Pracy" :>
Nihaha~~

Numer Gadu-Gadu
3869750
Lady of Autumn

PostWysłany: 23-07-2008, 22:31   

Doszedł do mnie mail:

Cytat:
Yu Yu Hakusho

http://www.youtube.com/watch?v=7ou3ubBDBOg

http://www.youtube.com/watch?v=59D6aNXl4zg&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=DtgeCQfgWGg&feature=related

Przy czym do youtube nie zaglądałam, a pierwsze Yu Yu Hakusho to link do onemanga.com

Że tak powiem: WTF?

Lady of Autumn

PostWysłany: 22-08-2008, 19:40   

Niezbyt uważny Czytelnik recenzji napisał/a:
Nie mam pojecia czy w ogole ten list zostanie przeczytany, ale mimo to
postanowilem uwolnic odrobine swojej Yoki. Oczywiscie po to jedynie aby
"plunac Jadem" na autora recenzji "Claymore"... Mam tu na mysli
niejakiego Aureusa ktory to wysilil sie niepomiernie i napisal w sumie
recenzji 2 (slownie: sztuk dwie). Nastepnym jest tu niejaki Zegarmistrz,
ktory szasta pojeciami jak high fantasy, dark fantasy i inne tego typu,
a ktore to nieobeznanego z tematem czytelnika zmuszaja do latania po
stroniszczach WWW i szukania wyjasnien. Czytajac obie recenzje odnioslem
dziwne wrazenie ze obaj Tzw. Recenzenci pisali to jakby za kare. Moze
spowodowane to bylo chwilowym brakiem kadrowym (wszyscy inni na urlop
pojechali), lub tez obaj narazili sie naczelnej/mu. I tak oto po
obowiazkowym odsluchaniu wiazanki slow nieprzystojnych dostali do
zrecenzowania cos czego nie chcieli. A z wlasnego doswiadczenia wiem ze
osoba zmuszona do zrobienia czegos nigdy nie zrobi tego dobrze. Wiec na
koniec moja taka skromna prosba: dajcie ludziom anime do recenzowania,
ale tylko tym ktorzy tego chca. Czytalem recenzje juz po obejrzeniu
serii i jestem szczerze przerazony ich poziomem.
Z powazaniem... Czytelnik recenzji.

Szalenie Uprzejma Avellana napisał/a:
Witam,

Przede wszystkim muszę zapewnić, że jest mi niezwykle przykro, iż zamieszczone w serwisie Tanuki.pl recenzje anime Claymore nie spełniły Pańskich oczekiwań. Obawiam się jednak, że przedstawione zarzuty opierają się w dużej mierze na domysłach i pomówieniach, postaram się więc krótko ustosunkować do najważniejszych punktów.

Czasopismo internetowe Tanuki.pl tworzone jest całkowicie hobbystycznie. Stąd też jako redaktor naczelny nie mam żadnej władzy i żadnych środków pozwalających na zmuszenia kogokolwiek do nadesłania choćby jednego tekstu. Moje możliwości ograniczają się do starannej selekcji nadsyłanych tekstów i wybierania tych, które spełniają zadowalające standardy językowe i treściowe. Stąd też nie ma mowy o tym, by którakolwiek recenzja powstała "pod przymusem". Oczywiście można w takim razie zadać pytanie, dlaczego ktoś ogląda serie gorsze, gorzej oceniane - to już jednak zależy od gustów oglądającego. Czasem nawet słabe anime chce obejrzeć do końca, czasem liczy na jakąś poprawę, a czasem po prostu uważa, że skoro już traci czas, to może ostrzec bliźnich przed potencjalnym gniotem. Tak czy inaczej podkreślić należy, że nie dajemy nikomu niczego do zrecenzowania, o nieprzystojnych słowach towarzyszących temu procesowi nie wspominając. Jeśli kiedyś uda nam się uzyskać zasoby finansowe pozwalające na opłacanie recenzentów, sytuacja może się zmienić, na razie jednak jeśli recenzent ogląda anime, to tylko i wyłącznie dlatego, że sam tego chce.

Drugim zarzutem, jaki znalazłam w mailu, jest to, że Aureus napisał tylko dwie recenzje. Jak pisałam wyżej, serwis opiera się na tekstach nadsyłanych dobrowolnie, a jedynym kryterium przyjęcia jest ich jakość. Liczba recenzji nie mówi w żaden sposób o "doświadczeniu" recenzenta, ani o liczbie obejrzanych przez niego tytułów, nie należałoby więc przypuszczać, że ów Aureus obejrzał tylko dwa anime. Widać za to, że właśnie Claymore uznał za serię wystarczająco interesującą, by przybliżyć ją szerszemu gronu odbiorców - właśnie w swojej recenzji. Od siebie mogę dodać, że recenzja Aureusa jest tekstem bardzo dobrym, nie tylko jak na debiutancki, ale nawet w zestawieniu z naszymi zwykłymi standardami. Wyczerpująco omawia serię, prezentując uczciwie argumenty za i przeciw. Mogę tylko mieć nadzieję, że wszyscy debiutujący u nas autorzy będą przejawiać podobną staranność.

Zarzuty wobec Zegarmistrza są - powiedziałabym - niezwykle rzadko spotykane. Nagminnie bowiem zarzuca się recenzentom, że do oglądania anime lub pisania recenzji siadają bez odpowiedniego przygotowania i rozeznania w gatunku, nie zdając sobie sprawy z obowiązujących podstawowych pojęć i definicji. Tym razem, jak widzę, problem jest odwrotny. Oczywiście staramy się nie popadać w żargon specjalistyczny, z drugiej strony jednak nie możemy przewidzieć, z jakimi pojęciami nasi czytelnicy się zetknęli, jakie zaś są dla nich całkowicie nowe. Recenzja Zegarmistrza (zamieszczona zresztą jako alternatywna) skierowana jest do osób, które - podobnie jak on - są fanami fantasy i z niecierpliwością wyczekują anime tego rodzaju, a jednocześnie chcą się dowiedzieć, jak wpisuje się ono w kanony gatunku. Pod tym względem recenzji trudno cokolwiek zarzucić.

Streszczając zatem jeszcze raz i podsumowując, w Pańskim mailu odczytałam następujące zarzuty:
1. Że serwis zamieszcza recenzje pisane pod przymusem przez osoby, które sobie tego nie życzą;
2. Że recenzja Aureusa jest zła, ponieważ jej autor ma na koncie tylko dwa teksty opublikowane na Tanuki.pl
3. Że recenzja Zegarmistrza jest zła, ponieważ stosuje szczegółowe słownictwo z gatunku, w jakim jest to anime
Z tego punkt 1. jest fałszywy, punkt 2. opiera się na fałszywej korelacji, a punkt 3. - na zarzuceniu autorowi, że był dobrze przygotowany do pisania. W dodatku w żaden sposób z zarzutów tych nie wynika, dlaczego owe recenzje "przerażają poziomem". Jak pisałam na samym początku: jest mi niezwykle przykro, że zamieszczone recenzje nie zgadzały się z Pańską opinią na temat tego anime. Prosiłabym jednak, aby wziąć pod uwagę, że zostały one napisane przez osoby, które mają prawo do suwerennego osądu takie samo, jak i Pan - i które z jakichś przyczyn miały w tej materii inną opinię.

pozostaję z poważaniem,

Grisznak
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 27-08-2008, 11:55   

Mroczna Lasombra napisała:
Cytat:
Witam:)
Mam mały komunikat w związku z moimi dość daleko wybiegającymi planami związanymi z organizacją cosplayu. Mianowicie,obecnie jestem studentką trzeciego roku muzykologii(Poznań)i w tym roku zajmuje mnie organizowanie balu maskowego pod hasłem opera wenecka(wszystkich chętnych zapraszam-przewidywany termin-karnawał:) w związku z czym mam możliwość współpracy z Centrum Kultury Zamek także i w przyszłym roku.Ponieważ nieuleczalnie zapadłam na obsesję anime/fantasy itp, mam ogromną chęć zorganizować w przyszłym roku cosplay połączony z wykładami na temat kultury tego zjawiska zarówno w Japonii i na świecie, oraz ogólnie o anime i mandze. Poznański Zamek idealnie się do tego celu nadaje< może jakaś mała aranżacja np Vampire Knight?mmmmm....Pewne doświadczenie w odgrywaniu larpów posiadam: przez dwa lata byłam poznańską Lasombrą w Vampire Mascarade>^ ^
Mam nadzieję nakłonić do współpracy wydział japonistyki ale przede wszystkim zależy mi na współpracy podobnych mi pasjonatów. Piszę z tak dużym wyprzedzeniem gdyż zależy mi na wysokim poziomie całego przedsięwzięcia,żeby wszystko było naprawdę solidnie przygotowane zarówno od strony wizualnej jak i merytorycznej.Całość ma być adresowana do środowiska studenckiego. Reasumując,mam nadzieję,że cała Szanowna Redakcja będzie chciała się udzielić i zaraz zasiądzie do przygotowania strojów;).
Czekając na odzew
pozdrawiam serdecznie^ ^

Iris de Fleury

Korciło mnie, żeby odpisać jednym, wielkim "WTF?", ale jednak poczekam, bo kto wie, może kogoś z redakcji jednak Bal Fampiurów interesuje?
Powrót do góry
Lady of Autumn

PostWysłany: 26-09-2008, 14:56   

Dostałam maila...
Cytat:
Witam!

Pisze z pytaniem, a wlasciwie z prosba. Interesuje sie anime romantycznymi w kategoriach ecchi, harem moze byc tez hentai. Szczegolnie typy w ktorych glownym bohaterem jest chlopak i nie moze on sie zdecydowac ktora z otoaczajacych go dziewczyn wybrac. Czy moglbym liczyc na to ze polecisz mi pare tytulow? Obejrzalem do tej pory: Myself; yourself, clannad, shuffle, air, kanon, true tears, green green i jeszcze kilka innych.

Bylbym bardzo wdzieczny za pomoc i szybka odpowiedz.

Pozdrawiam

Uzytkownik serwisu Tanuki-Anime

Ciekawe, czy przyjdzie na forum pytać o romantyczne anime z kategorii hentai...

Grisznak
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 26-09-2008, 15:05   

Podał nicka? Pamiętam z IW przypadek, kiedy jakieś chłopie pytało o przykłady "fajnych hentajów", bo widziało Love Hina i mu się ten gatunek spodobał.
Powrót do góry
Ysengrinn Płeć:Mężczyzna
Alan Tudyk Droid

Grupy:
AntyWiP
Tajna Loża Knujów
WOM
PostWysłany: 26-09-2008, 15:08   

Cytat:
Obejrzalem do tej pory: Myself; yourself, clannad, shuffle, air, kanon, true tears, green green i jeszcze kilka innych.

Nie napisał czy płakał ze wzruszenia...

Strona 3 z 7 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następny
Odpowiedz do tematu