Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Kącik Humorystyczny Tajnej Loży |
Wersja do druku |
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 26-09-2008, 15:13
|
|
|
Nie, nie podał... Napisałam mu, że niestety nie wiem, bo nie jestem w grupie docelowej tego typu produkcji i odesłałam do odpowiedniego tematu na forum. |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
Teukros
|
Wysłany: 04-10-2008, 13:55
|
|
|
Wiemy już, na czym polega wyjątkowość AnimeBrat, a w szczególności czym ich recenzje odróżniają się od tych na Tanuki - http://forum.azunime.net/viewtopic.php?p=16591#p16591
Najbardziej mi się spodobał ten fragment:
Cytat: | Recenzję anime pisane krótko i na temat, bez owijania w bawełnę i wyciągania jakichkolwiek brudów nie związanych z prawda z prawdą o danej serii. |
|
|
|
|
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 05-10-2008, 11:02
|
|
|
A mi złapany na jednym z podanych screenów tekst o bohaterce (Saya z Blood+) zmieniającej w ciągu jednej nocy swoje życie o 360 stopni. |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 28-10-2008, 23:56
|
|
|
Korespondencja z kicem
Cytat: | Od: kic
Do: IKa
Wysłany: Wczoraj o 23:16
Temat: Archiwum Cytuj wiadomość
Czy jest to stały preceder pozostawiania śladu po usuwaniu wpisów, czy może jest to Twój unikatowy sposób wyrażania się?
|
Cytat: | Od: IKa
Do: kic
Wysłany: Wczoraj o 23:38
Temat: Re: Archiwum
Witam,
Nawiązując do Twojego pytania, każdy moderator po zedytowaniu forum lub postu pozostawia informację o wykonanej czynności - zgodnie z przyjętymi zasadami.
Posty usunięte są najczęściej przesuwane do działu archiwalnego, który jest jednym z ukrytych działów na forum, przy czym dział archiwum jest widoczny tylko dla osób z moderacji i administracji forum. Wszystkie posty są zachowywane, na wypadek, gdyby w przyszłości były jakiekolwiek wątpliwości co do zasadności ich usunięcia.
Szczegółowe pytania dotyczące zasad i struktury forum proszę kierować do Avellany, jako do administratora Forum Tanuki.pl.
Pozdrawiam
IKa |
Wysłany: Wczoraj o 23:47
Temat: Re: Archiwum Cytuj wiadomość
Ehm... Rad jestem z tej dogłębnej i wyczerpującej odpowiedzi z Twojej strony i czuję się zobowiązany szczerze podziękować za niezwykłą szybkość w udzieleniu odpowiedzi, jak i za jej dokładne rozwinięcie poszerzone nawet o aspekty bezpośrednio nie związanych z moim skromnym pytaniem.
Z poważaniem
skromny użytkownik, kic |
|
|
|
|
|
|
Teukros
|
Wysłany: 29-10-2008, 22:27
|
|
|
Z recenzji Madlax na Azunime - http://azunime.net/anime/idanm,547,idrec,387,recenzja.html
Cytat: | Taką choćby obecną w „Noir” organizację Soldats, wzorowaną na tajnych stowarzyszeniach pokroju masonów, zastąpił tajemniczy Anfan, dowodzony przez pewnego szalonego przywódcę, ze wszech miar stereotypowego, ale też zgrabnie nakreślonego, z własną maniakalną wizją i odpowiednio psychopatycznym głosem. |
|
|
|
|
|
|
IKa
|
Wysłany: 02-11-2008, 19:39
|
|
|
Wysłany: Dzisiaj o 19:36
Temat: OffTopiciarz? Cytuj wiadomość
IKa napisał/a:
IKa
Zua Biurokratka
Nie jesteś taka zła skoro dałaś offtopiciarzom (mi?) miejsce do działania. Jednak szanujesz nawet czarną stronę forum;)
Pozdrowienia od błogiego:
kic'a |
/me zwisła, ómarła i powiewa kwicząc radośnie |
|
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 06-11-2008, 00:44
|
|
|
..... Vodha wymiana pmek z kicem:
zalążek dyskusji z tematu Grisza o komiksach:
kic napisał/a: | Ni to ciekawe, ni interesujące i ni to śmieszne, a jest jedynie czepianie się o wszystko co popadnie, dla byle satysfakcji i później dumne chełpienie się wysokim "poziomem" wyłapywania "błędów". |
Vodh napisał/a: | Kic, a weź ty przeczytaj może po kolei wszystkie swoje posty? |
Teraz pmki:
kic napisał/a: | Temat: Prawdomówność
Nie muszę czytać swoich postów wszakże, sam je pisałem i doskonale znam ich treści. Nie rozumiem co chciałeś zainsynuować w ten sposób?
Jeżeli moje stanowisko nie było wystarczająco jasne, to chciałem podkreślić, że zakładanie własnych "blogów" na forum raczej nie przystoi. Natomiast naśmiewanie się z cudzych błędów jest jeszcze gorsze, a w szczególności w połączeniu z kpiącymi komentarzami , opisujących nieraz niezauważalne kadry i mało istotne sceny. Wybacz, ale ja Tanuki.pl nie uważałem za "4chan" czy nawet "2chan", a Ty? |
Vodh napisał/a: | pong:
Uważam, że czepiasz się na siłę. Nie widzę nic złego w wynajdywaniu zabawnych kadrów w komiksach. Krzywda nikomu się nie dzieje, a niektórych to bawi. Natomiast cytując fragment Twojego posta i sugerując Ci przeczytanie wszystkich swoich postów insynuowałem, iż właśnie bardzo celnie podsumowałeś swoją dotychczasową działalność na forum.
Pozdrawiam,
Vodh |
kic napisał/a: | ping:
Mam rozumieć, że nie tyle co uważasz, ale twierdzisz, że jestem tzw. trollem i spamerem? Wypraszam sobie. Masz prawo nie mieć schludnego zdania na mój temat, ale takie twierdzenia są ubliżające i nie kulturalne. |
Jeżeli uważasz, że słowa, których sam użyłeś wobec innego użytkownika (wszak tylko je zacytowałem, nic nie zmieniłem ^^) są ubliżające i obraźliwe, to może warto się na drugi raz zastanowić nad tym, czego się czepiasz i w jaki sposób?
Pozdrawiam,
Vodh |
kic napisał/a: | ping:
Uważam, że podsumowywanie mojej działalności na forum sprowadzające się do wpisu, za który zostałem nagrodzony ostrzeżeniem, sprowadza się do zarzutów poziomu "spamerstwa" i "trollingu", z którymi karygodnie się nie zgadzam i ich nie akceptuję. |
W takim razie gratuluję samozadowolenia i życzę powodzenia, ja w tej kwestii nic już do dodania nie mam :) |
W tej konkretnej dyskusji mi anfanem zaśmierdziało, nie wiem jak wam... |
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 06-11-2008, 07:20
|
|
|
GoNik - trzeba go było spytać, co to znaczy "schludne zdanie", bo jako żywo, nie mam bladego pojęcia... |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 06-11-2008, 10:29
|
|
|
A wiecie co... Ja mam genialny pomysł na prima aprilis... Może wprowadzimy z tej okazji nowy estymator, który będzie sprawdzał, czy ocena czytelnika mieści się w średniej ocen redakcji (plus minus odchylenie) i odrzucał wszystkie takie, które się NIE mieszczą? Bo dość wyraźnie widać, że kicuś z norką i tak nas o to podejrzewają... |
|
|
|
|
tilk
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 06-11-2008, 11:13
|
|
|
Pomysł dobry, choć nie wiem, ile osób by zwróciło uwagę... Gdyby jeszcze dołożyć do tego, że próba wystawienia zbyt odległej oceny kończyłaby się interesującym komunikatem, wywołalibyśmy pewnie naprawdę dużo zamieszania. |
|
|
|
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 06-11-2008, 11:27
|
|
|
"ocena, jako zbyt odbiegająca od jedynie słusznej, została odrzucona przez Cenzurę Redakcyjną"? |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 06-11-2008, 11:28
|
|
|
Tak, właśnie o tym myślałam: "Wystawiona przez Ciebie ocena nie odpowiada gustom redakcji. Spróbuj ponownie". Do tego można by zaimplementować nowy system komentarzy, dla oszczędzenia czasu czytelnika i dla podniesienia ich jakości pozwalający tylko na wybór spośród kilku gotowych tekstów w stylu "Jestem zachwycony/a opinią recenzenta i popieram w całej rozciągłości!". Żeby nie robić burdelu, gdyby ktoś spróbował wysłać taki komentarz, wyświetlałoby mu się Prima Aprilis! |
|
|
|
|
IKa
|
Wysłany: 06-11-2008, 13:06
|
|
|
A specjalny moduł do tworzenia recenzji? tak jak na sławetnej stronie tworzenia wierszy EMO? |
|
|
|
|
|
Teukros
|
Wysłany: 25-11-2008, 23:57
|
|
|
Cytat: | [23:56] <IKa> bród rzeczny nie ma bród
[23:56] <IKa> ino piersi
[23:56] <IKa> tfu
[23:56] <IKa> jest po piersi |
|
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 28-11-2008, 14:16
|
|
|
Avellana napisał/a: | nowy system komentarzy, dla oszczędzenia czasu czytelnika i dla podniesienia ich jakości pozwalający tylko na wybór spośród kilku gotowych tekstów |
genialne *__*
...ale "recenzator jest gupi i ma fszy w pempku" też powinno być do wyboru :))))) |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|