Lay - propozycje |
Wersja do druku |
Teukros
|
Wysłany: 31-10-2008, 22:47
|
|
|
Ok, do zrobienia na Mangach (coby w jednym miejscu wszystko było).
1. w recenzjach tomików, np. tutaj - http://manga.tanuki.pl/strony/manga/58-vampire-princess-miyu/tomy/628/rec/204 - reklamę adsensową i linki do społecznościówek trzeba przenieść bezpośrednio pod technikalia zrobione
2. w recenzjach głownych, np. tutaj - http://manga.tanuki.pl/strony/manga/92-ouran-high-school-host-club/rec/27 - trzeba w kolumnie po prawej umieścić powiedzmy 4 losowe recenzje mang oraz przenieść reklamę adsensową i linki do społecznościówek pod technikalia. Liczbę tomików wyświetlanych w recenzjach trzeba zmienić z 6 na 10.
3. wszystkie tomiki trzeba przeskalować do jedego rozmiaru i ustawić w recenzjach głowych dokładnie nad sobą (1 i 2 rząd są przesunięte względem siebie) zrobione
4. w dziale http://manga.tanuki.pl/strony/wspolpraca trzeba umieścić nowe zasady
5. kanji w tytułach trzeba "wyprostować" (obecnie są w kursywie). zrobione
6. nie działa wyłączanie kanji w listach załatwione
7. w regulamine datę XX.XX.2008 trzeba zmienić na 31.10.2008 i wgrać najnowszą wersję z forum (było kilka drobnych zmian). Przy okazji, trzeba trochę przeredagować układ na ten z http://tanuki.pl/onas/regulamin - jest bardziej estetyczny
8. w raporcie o recenzencie np. http://manga.tanuki.pl/strony/redakcja/53/oceny nie ma wykresu (na Anime zresztą też), dane o średniej itp. są inaczej rozłozone na Mangach i Anime - trzeba ujednolicić. zrobione |
Ostatnio zmieniony przez Teukros dnia 08-01-2009, 17:47, w całości zmieniany 3 razy |
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 31-10-2008, 23:41
|
|
|
Pomysł: w puste miejsce po prawej stronie recenzji na mangach (i anime?) rzucić 2-3 top 10 według gatunków.
Pomysł na czytelnię: dodatkowa podstrona, gdzie znajdowałyby się top 10 według gatunków, czyli zebrane w jedno miejsce te mające losowe wyświetlenie na głównej. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
fm
Okularnik
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 31-10-2008, 23:59
|
|
|
http://manga.tanuki.pl/strony/manga/lista/title/2/ - po wyłączeniu kanji pozostaje tytuł napisany koreańskimi krzaczkami. Manhw pewnie więcej będzie, więc można zastanowić się, czy koreanski traktować jak japoński, czy jak któryś z języków europejskich. |
_________________ Kryska: Weaponized diplomacy was successful!
|
|
|
|
|
Teukros
|
Wysłany: 01-11-2008, 00:03
|
|
|
Dodatkowa propozycja w związku z koszmarnym wyglądem recenzji mangowej.
Przenieść okładkę mangi ponad "oceny" na prawą kolumnę. "Dwa zdania o" zostawić gdzie są, ale rozciągnąć na długość belki z napisem "Recenzja". |
|
|
|
|
|
Serika
Grupy: Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 01-11-2008, 16:14
|
|
|
Taki drobiazg: możliwość komentowania newsów jest tylko na czytelni. Czy przypadkiem nie powinno być linka "skomentuj" na wszystkich serwisach? |
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 01-11-2008, 17:08
|
|
|
Serika napisał/a: | Taki drobiazg: możliwość komentowania newsów jest tylko na czytelni. Czy przypadkiem nie powinno być linka "skomentuj" na wszystkich serwisach? | Możliwość komentowania newsów na anime/mandze nie była nigdy planowana i (w mojej opinii) nie jest tam specjalnie potrzebna. |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
Serika
Grupy: Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 01-11-2008, 18:36
|
|
|
Ok, po prostu to trochę dziwnie wygląda, jak wszędzie jest ten sam news, a na czytelni wisi do niego samotny komentarz... :D |
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 02-11-2008, 10:57
|
|
|
Bezimienny napisał/a: | Możliwość komentowania newsów na anime/mandze nie była nigdy planowana i (w mojej opinii) nie jest tam specjalnie potrzebna. |
Serika ma sporo racji. Takie coś zachęci ludzi do ich komentowania. Owszem, to ograniczy sprawę do trzech kliknięć, ale powiedzmy sobie szczerze: większość użytkoników zapewne zna naszą stronę słabo i nie potrafi się po niej dobrze poruszać, więc nie będzie wiedziało, gdzie powinny mieć miejsce te kliknięcia. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
tilk
|
Wysłany: 02-11-2008, 13:17
|
|
|
fm napisał/a: | http://manga.tanuki.pl/strony/manga/lista/title/2/ - po wyłączeniu kanji pozostaje tytuł napisany koreańskimi krzaczkami. Manhw pewnie więcej będzie, więc można zastanowić się, czy koreanski traktować jak japoński, czy jak któryś z języków europejskich. |
Myślę, że krzaczki do krzaczków. W rozpoznawarce znaczków azjatyckich nie wpisałem zakresów koreańskich, dlatego nie wyłapała.
Teukros napisał/a: | 5. kanji w tytułach trzeba "wyprostować" (obecnie są w kursywie). |
Gotowe - było i na anime, i na mandze.
Poprawiłem układ graficzny, przywróciłem wykres - zginął gdzieś w trakcie pisania nowych CSSów i nikt nie zauważył. |
|
|
|
|
|
Teukros
|
Wysłany: 02-11-2008, 14:00
|
|
|
Zauważyłem ciekawą różnicę między stroną Zbiorczą a Anime, Czytelnią i Mangami. Otóż na Zbiorczej klikalne linki nie wyświetlają się z podkreśleniem (podkreślenie pojawia się dopiero po najechaniu myszą na link). Natomiast na Anime, Czytelni i Mangach wszystkie klikalne elementy są z założenia podkreślony. Postuluję wobec tego wyrzucenie podkreślenia wszędzie - niepotrzebnie "zagęszcza" ono stronę, a jak widać na Zbiorczej, jego brak niczemu nie przeszkadza. |
|
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 02-11-2008, 22:10
|
|
|
Lobbują żeby napisać, to napiszę: brak podkreślenia w linkach ma szansę działać. Zwłaszcza na Czytelni, na stronie głównej.
Można spróbować usunąć podkreślenie. |
|
|
tilk
|
Wysłany: 03-11-2008, 20:45
|
|
|
To na testowym macie powyrzucane. |
|
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
|
Wysłany: 08-01-2009, 17:23
|
|
|
Propozycja umieszczenia jemotów na layu, na Tanuki Amarth może narysuje kolejną dziewczynkę bądź prawdziwego tró jenota (ale bez pompoko :D).
Ogony mogę im wyciągnąć nad ramkę, ale nie jestem pewna jakby się komponowały z jej zawartością.
Główne pytanie do Tilka i Xena: jak wam to ewentualnie pociąć? |
|
|
BOReK
|
Wysłany: 08-01-2009, 17:34
|
|
|
Świetne! A Biszkopt mógłby stać jak na pierwszym obrazku, znaczy wyżej. Taki za nisko zwisający ogonek nie wygląda chyba najlepiej. ;] |
_________________ You ask me if I've known love and what it's like to sing songs in the rain
Well, I've seen love come and I've seen it shot down, I've seen it die in vain
|
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
|
Wysłany: 08-01-2009, 17:46
|
|
|
O, a mi się wydaje, że lepiej wygląda kiedy stoi na napisie.
Zmniejszeni Śliweczka i Irys:
|
|
|
|