Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Plagiaty - wzór listu, połów, wyniki polowania |
Wersja do druku |
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 21-05-2008, 15:15
|
|
|
O ile pamiętam, o z torrentowniami mamy niepisaną umowę, że jeśli mają podpisane i z linkiem, to nie żremy... |
|
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 21-05-2008, 15:26
|
|
|
Ale oni linka NIE dali. |
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 21-05-2008, 15:27
|
|
|
Kreskówki to nie torrentownia tylko strona udostępniająca animce online. I nie dodają linków. |
|
|
|
|
|
IKa
|
Wysłany: 21-05-2008, 15:29
|
|
|
Tak, wiem, że to nie torrentownia i widzę, że nie ma linka. Chodzi o to, czy w tej sytuacji zażądać dania linka czy zdjęcia fragmentów? |
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 21-05-2008, 15:50
|
|
|
Bardziej opłacałoby się wymusić na nich linkowanie, ale pytanie do Teukrosa, czy z przyczyn "dla zasady" nie należy im tych recenzji całkiem odstrzelić... |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 21-05-2008, 16:00
|
|
|
Dyskusyjna sprawa. Sa popularną stroną, ale jednak, jeśli chcemy być konsekwetni, powinniśmy zażądać usunięcia. Jeśli spytają grzecznie, czy mogą zachować i dadzą linki, wtedy pogadajmy. |
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 21-05-2008, 16:19
|
|
|
No więc właśnie, bo blogaskami nie warto się przejmować, ale w takim przypadku chyba trochę polityki by nam nie zaszkodziło... |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
Teukros
|
Wysłany: 21-05-2008, 16:40
|
|
|
Proponuję zażądać usunięcia recenzji, i nic nie wspominać o linkach. Faktem jest, że to popularna strona i pewnie byłoby od nich sporo wejść, ale mam tu pewne wątpliwości. Po pierwsze, nie mamy prawa do udzielania zezwolenia na publikację recenzji. Co innego tolerowanie (i udawanie, że się nie widzi), a co innego wprost proponowanie łamania prawa. Po drugie, nie mamy żadnej gwarancji, że faktycznie dadzą linki (szczerze pisząc, strona robi na mnie dosyć kiepskie wrażenie, i obawiam się, że z kierownictwem nie jest tam najlepiej), nawet jeżeli przyjmą propozycję. Wreszcie, to byłoby jawne popieranie piractwa, czyli zaprzeczenie polityki, którą prowadzimy już od dłuższego czasu. |
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 21-05-2008, 18:08
|
|
|
Dlatego piszę: zażądajmy usunięcia i poczekajmy na ich odpowiedź. Jeśli poproszą o zostawienie i zaoferują danie linków, wtedy możemy rozważać sytuację.
Poza tym, sam używasz słowa "polityka", a ona nie uznaje równości. Mimo wszystko jestem za daniem im szansy - nie proponowaniem jej, ale pozostawieniem tego ich rozumowi. |
|
|
|
|
|
IKa
|
Wysłany: 22-05-2008, 14:59
|
|
|
|
|
|
|
|
|
IKa
|
Wysłany: 22-05-2008, 16:26
|
|
|
Dobra, zalogowałam się na forum kreskówek (irtha):
w postach są fragmenty recenzji z odnośnikiem do nas/azunime. |
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 08-06-2008, 12:09
|
|
|
Pytałem Dżedaja o Kreskówki. Stwierdził, że to nie pierwsza informacja w tej sprawie, i że szykują się do podjęcia działań. Szczegółów nie podał z oczywistych względów, ale jest szansa, że coś się ruszy. |
|
|
|
|
|
IKa
|
Wysłany: 08-06-2008, 14:26
|
|
|
Dobra, dostałam info od jednego z modów - oni mogę edytować tylko to, co sami dodali /me zaczyna przegrzebywać się przez uploaderów. |
Ostatnio zmieniony przez IKa dnia 08-06-2008, 15:39, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
Teukros
|
Wysłany: 08-06-2008, 14:39
|
|
|
Przyznam, że jakoś nie chce mi się wierzyć, aby administrator (czy jak tam zwą Głównego Szefa Strony) nie miał dostępu do tego, co uploadują użytkownicy.
Z drugiej strony, nic nie stoi na przeszkodzie, aby wysłać listy do wszystkich moderatorów. Przynajmniej wsadzimy kij w mrowisko. |
|
|
|
|
|
IKa
|
Wysłany: 08-06-2008, 15:38
|
|
|
Wiesz, problem w tym, że Admiństwo chyba ma mało czasu, żeby na stronę zaglądać ;) z tego co wyczytałam - panują tam raczej zasady "społecznościowe".
Edit:
Odpowiedź od Kerrigan:
Cytat: | W recenzji Saiunkoku Monogatari podałam iż pochodzi ona z Waszej strony - do Paranoia Agent można dodać w każdej chwili - czy takie rozwiązanie nie jest satysfakcjonujące jeżeli podaje sie źródło? |
|
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|