Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Integracja kont |
Wersja do druku |
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 23-03-2009, 15:30 Integracja kont
|
|
|
Pozwolę sobie przekleić rozmowę z IRCa (wprawdzie była w innym temacie, ale integracja zasługuje na własny temat)
*
[Teukros] Właściwie wszystkie te propozycje są ok, pytanie tylko czy bawimy się w integrację.
[Xeniph] w końcu powinniśmy. Tylko do tego potrzeba mi będzie współpracy ze strony tilka i Cracka
[Teukros] To co, zaczynany,
[Teukros] Crack, co sądzisz o integracji? Masz czas?
[Crack] zobaczę... mam niby coś co obiecałem skończyć do końca tygodnia i nie wiem jak wyjdzie z czasem
[Teukros] Crack, tu raczej chodzi o to, aby zgrać czas Twój, Tilka i Xenipha, a nie żeby było w przyszłym tygodniu. Jak ogólnie jesteś z czasem? Dasz radę wygospodarować kilka dni w ciągu kilku miesięcy?
[Xeniph] przede wszystkim byłby mi potrzebny dostęp do pozostałych części strony
[Crack] Teukros, sądzę że ścisłe zgranie będzie niemożliwe (studia), ale jakoś to się da zrobić
[Teukros] Yhym.
[Crack] Xeniph, jak będziesz potrzebował danych to się zgłoś do mnie, mam wszystko pospisywane
[Xeniph] Crack - właśnie... jak wygląda sytuacja z połączeniami mysql do zewnętrznych serwerów w kwestii szybkości/wykonalności/bezpieczeństwa? Warto iść w tym kierunku czy są jakieś przeciwskazania?
[Xeniph] ok. To podrzuć mi ten kod jak będziesz miał czas.
[Crack] z zewnętrznym serwerem MySQL bym nie kombinował, to nie ma sensu i są rzadko dostępne. w razie czego cały tanuk leży na IQ. mam pomysł na integrację kont, jeszcze jutro to przemyślę i ci podeślę
[Crack] i będę wredny i przećwiczę to na pasjagsm.pl, mam zlecenie na uwspólnienie tam kont portal<>forum
[Xeniph] (miałem na myśli użycie jednego z obecnych serwerów jako głównego, z którym łączyłyby się wszystkie części portalu. Bo one z tego co pamiętam stoją na różnych serwerach) |
|
|
|
|
|
Crack
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 23-03-2009, 17:46
|
|
|
Wstępny projekt integracji kont, Tilk widział pierwszą wersję na letnim zjeździe i nie zgłaszał sprzeciwu.
Tanuk - wspólne profile.pdf
|
Pobierz Plik ściągnięto 52 raz(y) 347,27 KB |
|
_________________ One to rule them all, One to find them,
One to bring them all and in peace bind them |
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 20-09-2009, 21:11
|
|
|
...A temat zdechł... Przypominam: konta testowe istnieją (od wczoraj) i można je próbować psuć, chociaż chyba już popsułam, co było do psucia. Wyniki mojej działalności:
Notice: Uninitialized string offset: 62 in /home/tilk/tanuki/main/lib/models/User.php on line 44
- pojawia się na stronie potwierdzenia rejestracji, informującej o wysłaniu maila aktywującego.
Profil użytkownika:
1. Przy wpisywaniu "coś o sobie" po kliknięciu na podgląd zamiast "zamknij" powinno być napisane "Powrót do edycji", bo byłam pewna, że to mi pokasuje zmiany i szukałam opcji wycofania się z tego...
2. "Przypisy" są DZIWNE.
3. Czy będzie możliwość wstawiania obrazków, czy to już będą rozszerzenia profilów?
4. Awatary! Koniecznie awatarki, proponuję takie, jakie są na deviantart (one mają 64x64?), nie większe.
5. Na razie nie ma, więc od razu napiszę: ustawić możliwości opcjonalnego podawania maila i daty urodzenia - w sensie, przy rejestracji mogą (i powinny) być konieczne, ale nie muszą być pokazywane w profilu, jeśli ktoś tego nie chce.
Poprawki do maila aktywacyjnego
1. Proponuję po prostu "Witamy" (bez nicka) zamiast "Witaj, {nick}", bo w polskim języku nie zawsze to będzie dobrze wyglądało przy nickach odmienianych...
2. Mamy nadzieję, że Tanuki.pl spełni oczekiwania zarówno autorów, jak i czytelników recenzji oraz internetowej twórczości literackiej. => Proponuję po prostu Mamy nadzieję, że Tanuki.pl spełni oczekiwania wszystkich swoich autorów oraz czytelników. Z wersji pierwotnej (jestem zmęczona) zrozumiałam, że zamierzamy spełniać oczekiwania twórczości...
3. Nie możesz go używać, zanim => Nie możesz go używać, dopóki
4. Konto zostanie automatycznie usunięte w przypadku, gdy nie aktywujesz go w przeciągu 24 godzin. => Konto zostanie automatycznie usunięte, jeśli nie aktywujesz go w ciągu 24 godzin.
Oceny użytkowników (to do Tilka)
Obejrzałam sobie podstronę: http://tanime.tilk.eu/strony/anime/185/oceny i doszłam do wniosku, że dla użytkowników to będzie niezrozumiałe: dlaczego widzą tylko dwie oceny, skoro przy recenzji jest napisane, że ocen jest ponad 90?! Wydaje mi się, że trzeba by zrobić dwie rzeczy. Po pierwsze, zamiast "Oceny anime" (na pasku na górze) dać "Oceny zalogowanych użytkowników". Po drugie, z boku uzupełnić napis nad rozkładem ocen: "Oceny {tytuł anime} - użytkownicy zalogowani". Po trzecie, poniżej tego rozkładu dać jeszcze jeden rozkład: "Oceny {tytuł anime} - użytkownicy anonimowi". Wtedy już będzie ładnie i wyraźnie wszystko widać. |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
tilk
Grupy: Alijenoty
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 22-09-2009, 16:36
|
|
|
Te obecne są dobre, widać przynajmniej, o co chodzi. Mam propozycję: czy można by też dorzucić pod oboma wykresami pozycję "Głosów:"? Wiem, że to jest przy recenzji, ale zebrane, a przy większej liczbie trudno "na oko" oszacować, czy oceniło kilkadziesiąt, czy kilkaset osób. |
|
|
|
|
tilk
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 22-09-2009, 17:06
|
|
|
Ok, dodałem. |
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 22-09-2009, 17:08
|
|
|
Nie mam już żadnych uwag, dobrze jest :) |
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 02-11-2009, 15:41
|
|
|
Może wprowadzić pole "strona domowa", żeby ludzie wklejali swoje blogi/galerie dA itp. Ficzer ten jest raczej wszędzie, więc jego brak to mały cios w profesjonalny wygląd kont. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|