FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  Galeria AvatarówGaleria Avatarów  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.

Poprzedni temat :: Następny temat
  Inspiracje
Wersja do druku
Zegarmistrz Płeć:Mężczyzna

Status: offline

Grupy:
AntyWiP
PostWysłany: 19-10-2009, 10:42   Inspiracje

Zmieniłem temat. Szczegóły w poście niżej.

Kilka razy pojawiał się temat wprowadzenia newslettera na stronę. Znalazłem gotowe rozwiązanie. Gdybyśmy kiedyś zakładali newsletter, to link do niego może się przydać.
Link: http://sub.4free.pl/demo.php

Numer Gadu-Gadu
1271088
Zegarmistrz Płeć:Mężczyzna

Status: offline

Grupy:
AntyWiP
PostWysłany: 21-10-2009, 09:36   

Zmieniłem nazwę tematu, bo uznałem, że nie ma sensu zakładać kilku tylko po to, żeby wrzucać doń pojedyncze linki do narzędzi, serwisów i innych syfów.

Jeden z moich zleceniodawców pokazał mi dość ciekawy serwis (może takich być więcej). Może się to przydać zarówno artykulistom jak i pozycjonerom. Jest to serwis: http://artelis.pl/

Ostrzegam, że nie przyglądałem się jeszcze regułom jego działania. Prosiłbym więc o łaskawe odczepienie się od mojej osoby, gdyby okazało się, że rzeczywistość jest inna od tego, co mogłoby się wydawać. Ja nie wczytywałem się jeszcze w jego zasady.

Mój zleceniodawca traktuje serwis jako narzędzie do spamowania Google. Artelis działa w sposób następujący: umieszczane są na nim artykuły do bezpłatnego przedruku. Można je pobrać i umieścić u siebie. Jedynym warunkiem ma być pozostawienie niezmienionej stopki oraz wszystkich linków. Używać to można na dwa sposoby:
a) Do promowania własnej strony jak na Wykopie. Artykuł może trafić na kilkanaście portali, z których - jeśli zostanie uznany za ciekawy - możemy czerpać wejścia.
b) Do zwiększania Link Popularity. Artykuł może trafić na kilknaście portali z niezłym Page Rank. Po dłuższym czasie może to spowodować zwiększenie pozycji w Google jego strony - matki.
c) Serwis może zostać użyty jako darmowe źródło artykułów.

Tyle, jeśli chodzi o mojego zleceniodawcę.

Powiem tak: być może warto, żeby artykuliści się przyjrzeli tej stronie pod dwoma kontami: a) Co warto by z niego wziąć b) Czy na pewno nie jest to objęte żadnego rodzaju płatnościami.

Jeśli chodzi o wartość pozycjonerską to jest to trudniejsza sprawa. Uczciwie mówiąc Artelis by mi się przydał do realizacji mojego, własnego projektu. Jeśli nie ma tam żadnych haczyków chętnie dodałbym do niego kilka tekstów z Czytelni, być może napisanych tylko w tym celu. Prawdopodobnie więc w Weekend obłypam tą stronę.

Jeśli ktoś posiada jakieś informacje o tej stronie, niech je poda...

Edycja: przeleciałem wzrokiem regulamin. Wygląda na dość uczciwy i faktycznie darmowy.

Numer Gadu-Gadu
1271088
Odpowiedz do tematu