Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Projekt newsa na ACP |
Wersja do druku |
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 31-01-2011, 14:06
|
|
|
Wiem, oczywiście. Po prostu staram się dojść do jakiegoś akceptowanego przez obie strony kompromisu: wydawało mi się, że już wcześniej ustalaliśmy, że wszelkie zawiadomienia mają być jak najbardziej rzeczowe i formalne. Nie chciałabym jednak niczego wymuszać - jeśli wolicie sami opublikować news na ACP, to absolutnie nie będę się upierać: w sumie jego celem jest poinformowanie w pierwszym rzędzie o nowej nazwie i adresie forum, więc może niepotrzebnie się wpychałam z inicjatywą... |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 31-01-2011, 14:15
|
|
|
Widzę, że zostałem źle zrozumiany - moja propozycja nie dotyczyła tekstów już zatwierdzonych newsów - sugerowałem że na Tanuku i forum (nie na ACP - chodzi o informację dla jenotów przede wszystkim) powinna się znaleźć dodatkowa informacja - ale czy ona będzie częścią newsa o zmianie nazwy, czy osobnego, to już nie jest tak istotne. |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
moshi_moshi
Szara Emonencja
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 31-01-2011, 14:17
|
|
|
Ave, Punyan, a może po prostu puścić newsa na ACPa, informującego tylko o zmianie nazwy Forum i odłączeniu go od portalu, a za dwa, trzy dni dać kolejnego, tym razem tylko na Tanuki, o zmianie składu redakcyjnego? IMO dwa dni odstępu wielkiej różnicy nie zrobi, a będzie można bardziej na spokojnie opracować tekst...
Edit: zmiana, bo "minęłam" się z Tomkiem... I tak, jestem za dwoma newsami. |
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 31-01-2011, 14:21
|
|
|
Powiedziałabym raczej, że to kluczowe - dlatego przecież napisałam wcześniej, że jest za późno na wprowadzanie takich zmian, które wymagałyby uzgodnienia z co najmniej kilkoma osobami! Przez cały czas rozumiałam to w ten sposób, że chodzi o dodanie tych informacji do newsa publikowanego na ACP, o którym mowa jest w tym temacie, a także włączeniu ich do newsa o oddzielaniu forum na Tanuki.pl... Oddzielny, na spokojnie i bez niepotrzebnych emocji przygotowany news, jest jak najbardziej do zrobienia, chociaż wymagałby dość szczegółowych uzgodnień - pytanie, kto z kim by je prowadził? |
|
|
|
|
Bezimienny
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 31-01-2011, 15:00
|
|
|
Nie bardzo rozumiem, co masz na myśli mówiąc o szczegółowych ustaleniach, ale powyższa metoda chyba zdaje rezultat? Jak widać jeśli tylko jesteśmy w stanie wyjaśnić nieporozumienia, to do czegoś dość łatwo dochodzimy. |
loaded with steel.
the renegades on wheels.
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 31-01-2011, 15:07
|
|
|
Na przykład nieopierania się na tym, co mnie się w tej sprawie wydaje i zapytania poszczególnych osób, czy chciałyby, żeby o nich w tym newsie wspominać i co napisać... Bo ok, moshi stwierdziła, że ona w sumie nie chce/nie zależy jej, ale może np. Norbi albo Szaman mają na ten temat inne zdanie i byłoby im miło, gdyby poinformować świat o ich decyzji. Albo uzgodnienia czy/co napisać w sprawie Keiia/Velga. Dlatego właśnie mówię, że trzeba to na spokojnie zrobić - czyli najpierw przepchnijmy dzisiejszą operację. |
|
|
|
|
Bezimienny
|
Wysłany: 31-01-2011, 15:16
|
|
|
"Dzisiejsze" newsy wydawało mi się są już uzgodnione? Sprawa teraz omawiana jest od nich niezależna. A co do pozostałych ustaleń, myślę że redaktorzy mogą się spokojnie wypowiedzieć w tym temacie. |
loaded with steel.
the renegades on wheels.
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 31-01-2011, 15:23
|
|
|
Nie wszyscy mają dostęp do tego forum - co więcej, spodziewam się, że z zakończeniem operacji rozdzielania ten dostęp powinien zostać ograniczony do ekipy forumowej. Nie wszyscy też mają powody, żeby w dalszym ciągu zajmować się sprawami redakcji i w ogóle zwracać uwagę na tę dyskusję. Dlatego uważam, że uczciwie byłoby zapytać. Ale tak czy inaczej mogę spróbować przygotować jakiś projekt informacji - proszę tylko o kilka dni. |
|
|
|
|
Velg
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 31-01-2011, 17:52
|
|
|
Avellana napisał/a: | Albo uzgodnienia czy/co napisać w sprawie Keiia/Velga. |
W mojej sprawie nie trzeba niczego pisać - od dłuższego czasu (nie pamiętam już, kiedy o tym mówiłem z fumem) jestem niejako "w zawieszeniu", toteż dla użytkowników moja nieobecność zaznaczy się tylko lekkim przesunięciem ocen anime w portalu. Osobiście zobowiązuje się zaś poinformować każdą użytkowniczą małpę, którą to zdziwi, o fakcie swego odejścia.
Ponieważ rozumiem, że ilość znaków i dobrej woli w newsie jest ściśle ograniczona, wolałbym, żeby dostały ją osoby, które bardziej na nią zasługują.
PS. Tak, to jest oficjalna już rezygnacja - całkowicie straciłem chęci.
PS2. Dziękuję też wszystkim, z którymi dane było mi współpracować - wspominam pracę z Tanukiem jako piękny okres. |
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 31-01-2011, 19:01
|
|
|
Mi to rybka, mogę nie być wspominany bo od mojego poprzedniego odejścia po którym wróciłem i tak niczego nie zrobiłem w sprawie słowniczka. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 31-01-2011, 23:25
|
|
|
Pozwolę sobie sprostować... ja z redakcji nie odszedłem, tylko usłyszałem na ircu że serwis ma nową naczelną (bo tak), i że mam się wynosić. I usłyszałem to w kilka minut po jednostronnym poście Avellany... i mając dowody w postaci reakcji Morga, że z całą pewnością CAŁA redakcja nie była o wszystkim informowana. |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 31-01-2011, 23:44
|
|
|
Pozwolę sobie zacytować:
Cytat: | Po prostu staram się dojść do jakiegoś akceptowanego przez obie strony kompromisu: wydawało mi się, że już wcześniej ustalaliśmy, że wszelkie zawiadomienia mają być jak najbardziej rzeczowe i formalne. |
Projektu newsa zawiadamiającego o zmianach w redakcji na razie w ogóle jeszcze nie ma - zaakceptowane zostały newsy dotyczące rozdziału portalu. Postaram się oczywiście znaleźć jakąś wersję możliwie neutralną i nienacechowaną emocjonalnie - ale chętnie przyjmę też wszelkie sugestie spełniające te założenia. |
|
|
|
|
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 31-01-2011, 23:58
|
|
|
Info:
Na ACP poszedł news pierwszy.
Cytat: | Chcielibyśmy poinformować wszystkich, że z dniem 31 stycznia 2011 miała miejsce reorganizacja portalu Tanuki.pl. W jej efekcie nastąpił podział portalu na część obejmującą Anime, Mangi i Czytelnię oraz Forum, które zmieniło nazwę na forum Kotatsu. Ponieważ forum i pozostała część portalu używały oddzielnych systemów kont, zmiana ta nie wpłynie na konta użytkowników.
Portal Tanuki.pl będzie działać pod niezmienionym adresem: www.tanuki.pl
Forum Kotatsu, obecnie niezależne forum poświęcone mandze i anime, będzie działać pod adresem www.kotatsu.pl
Przepraszamy za zamieszanie związane ze zmianami i serdecznie zapraszamy na Tanuki i na forum Kotatsu! |
|
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|