Urodziny strony |
Kiedy urodziny? |
Kwiecień - rocznica postawienia Wersji Beta |
|
4% |
[ 1 ] |
1 czerwca - rocznica zmiany nazwy |
|
84% |
[ 21 ] |
29 sierpnia - rocznica I zjazdu forumowiczów |
|
4% |
[ 1 ] |
8 listopada - rocznica postawienia właściwej wersji strony |
|
4% |
[ 1 ] |
darujcie sobie te pomysły, po co urodziny? |
|
4% |
[ 1 ] |
|
Głosowań: 25 |
Wszystkich Głosów: 25 |
|
|
|
Wersja do druku |
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 10-05-2006, 14:26 Urodziny strony
|
|
|
Większość stron ogłasza hucznie i dumnie kolejne rocznice działalności... Czy musimy być gorsi? Ano na razie musimy, bo Tanuk rodził się długo i na raty. Ale może warto by było wybrać jakąś datę, którą by się potem przyjmowało jako rocznicową? Zainteresowanych odsyłam do lektury historii strony http://anime.tanuki.pl/strony/onas/historia
Daty do wyboru:
Kwiecień - w kwietniu 2004 r. powstała pierwsza wersja strony, autorstwa Martina - tzw. Wersja Beta. Dokładną datę dzienną należałoby wylosować.
1 czerwca - w 2005 r. w tym dniu rozstaliśmy się z nazwą "Wszechbiblia" i zaczęliśmy samodzielną żeglugę po burzliwych wodach Internetu jako Tanuki.pl
29 sierpnia - wtedy w 2003 r. odbyło pierwsze spotkanie "w realu" forumowiczów. Nie jestem pewna, czy już wtedy padł pomysł strony, ale prawdopodobnie wyłonił się on niesprecyzowaną jesienią 2003 r. Ja mam jeden dobry powód, żeby głosować przeciwko tej dacie ;)
8 listopada - w 2004 r. w tym dniu Wszechbiblia Anime - autorstwa Tilka - stanęła na nowym serwerze. |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
Serika
Grupy: Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 10-05-2006, 14:35
|
|
|
Ja byłabym za pierwszym czerwca - przede wszystkim to data najmniej kotrowersyjna, bo nie wiążąca sie z żadnym konflikterm z osobami niegdyś ze stroną/forum związanymi. |
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 10-05-2006, 15:22
|
|
|
Ja głosuje za 29 sierpnia. Strona to przedewszystkim pracujący nad nią ludzie. Wtedy się naprawdę poznaliśmy. Całkowicie ignoruje fakt, że data ta była też brzemienna w skutki dla grupy tworzącej inną stronę jak i w skutki inne.
(Nawiasem mówiąc jestem zdrajcą własnych dzieł. Nazwa to przecież mój pomysł...) |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Irian
Grupy: WIP
|
Wysłany: 10-05-2006, 15:25
|
|
|
1 czerwca, jak narodziny serwisu w obecnej formie... No i fajnie jest mieć urodziny w Dzień Dziecka. :> |
_________________ Every little girl flies. |
|
|
|
|
BOReK
|
Wysłany: 10-05-2006, 15:31
|
|
|
Też 1 czerwca - nazwa to jednak jakaś świętość :]. |
_________________ You ask me if I've known love and what it's like to sing songs in the rain
Well, I've seen love come and I've seen it shot down, I've seen it die in vain
|
|
|
|
|
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 10-05-2006, 17:21
|
|
|
Pierwszego czerwca - ładna okrąglutka data, przyjemnie sie kojarząca :) |
|
|
|
|
|
tilk
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 10-05-2006, 17:59
|
|
|
Też jestem za 1 czerwca. Choć nie powiedziałbym, że ta data kontrowersyjna nie jest - można ją wręcz uznać za nasze małe święto niepodległości... |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 10-05-2006, 19:02
|
|
|
Jestem za głosem większości. Poza tym będę wredny i powiem, że 29 sierpnia mnie nie było w grupie jeszcze, o;P. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 11-05-2006, 11:04
|
|
|
głosuję na 1 czerwca.
Głównie dlatego, że wcześniej mnie nie było, dlatego że podoba mi się zbieżność z innym świętem (tanuk jako nasze dziecko? =) oraz ze względu na to, że mówimy o konkretnym, istniejącym serwisie który zadebiutował tego dnia z nazwą, zawartością i wszystkimi dzwonkami. Rocznica koncepcji (a i to niepewna) wydaje mi się dziwna... |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
IT.
Ukochana żona orka
|
Wysłany: 11-05-2006, 12:03
|
|
|
1 Czerwca to mój głos ale tak ogulnie to jestem kontra hucznym urodzinom. Jak i po co? Wystawić wielki, wnerwiający napis że "Tanuki ma te i te urodziny! Starzejemy się!" A poza tym to chyba nałozy na redakcję jakieś dodatkowe obowiązki typu zrobić urodzinowy lay albo jakoś inaczej określić że to akurat teraz. Bo data dla daty to jednak... Mała bzdura. |
_________________ Nidere Ide Ime roechul
Et sore il Im sour
Kael Kaad Ardo Sono
Te Im ilne ke aono
Jestem Wodą, płynącą Wodą
Przynoszę Życie, służę Śmierci wiernie.
Odrobinę władcza. To bardzo dobre słowo. |
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 11-05-2006, 13:57
|
|
|
IT., bardzo dziękuję za krzepiący i konstruktywny głos. Oczywiście rozumiemy, że tak jak zawsze w razie jakichkolwiek obchodów Ty byłabyś obarczona całą odpowiedzialnością za ich planowanie, ponieważ nie od dzisiaj wiadomo, że to przecież Ty wykonujesz całą robotę redakcyjną, informatyczną i wszelką inną inną dla Tanuka.
Jeśli nabierzemy ochoty na wielki, irytujący napis, to pojawi się wielki irytujący napis. I będzie migał i podskakiwał. Bo jesteśmy bardzo dumni z tej strony. I w tym wypadku zamierzam zrobić przyjemność Redakcji Tanuki, a nie całemu światu. |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
Szaman Fetyszy
Epic One
Dołączył: 06 Maj 2003 Skąd: Z emigracji wewnątrzkrajowej Status: offline
|
Wysłany: 11-05-2006, 17:44
|
|
|
Cóż, mam sentyment do pamiętnego 29 sierpnia 2003, aczkolwiek głosuję za 1 czerwca. Bardziej klarowne wydarzenie historyczne, w sumie dopiero wtedy Tanuk po burzliwym okresie transformacji nabrał obecnych kształtów. |
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
|
Wysłany: 11-05-2006, 18:19
|
|
|
A ja, jak zwykle przeciw wszystkim zagłosowałem na Kwiecień.
Pewnie dlatego, że jakoś to forum dalej kojarzy mi się z Wszechbiblią (w tym dobrym znaczeniu), a i nawet po zmianie nazwy w bookmarkach pod nazwą "Forum Wszechbiblii" egzystowało. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
Ostatnio zmieniony przez Keii dnia 12-05-2006, 09:00, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Rukia
słodka i wredna xD
|
Wysłany: 12-05-2006, 06:13
|
|
|
ahh Rukia - baka idiot! xD
zaznaczyłam 8 listopad...a chciałam zaznaczyć 1 czerwca, ponieważ była to cudowna chwila kiedy strona i forum zmieniło nazwe ^^(pamiętam jeszcze jak wymyślaliśmy hasło xD). |
|
|
|
|
|
IT.
Ukochana żona orka
|
Wysłany: 12-05-2006, 08:33
|
|
|
Cóż Avellano, nigdzie nie napisałam że ja cokolwiek robię. Bo nie robię, i nie bedę. Chodziło mi o to że nad pomysłem trzeba popracować a napradę dziwię się ze komuś będzie się chciało skoro bardzo dobrze jest jak jest. |
_________________ Nidere Ide Ime roechul
Et sore il Im sour
Kael Kaad Ardo Sono
Te Im ilne ke aono
Jestem Wodą, płynącą Wodą
Przynoszę Życie, służę Śmierci wiernie.
Odrobinę władcza. To bardzo dobre słowo. |
|
|
|
|
|