Ustalenia Pozjazdowe na dzień 21-08-2006 |
Wersja do druku |
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 21-08-2006, 19:24 Ustalenia Pozjazdowe na dzień 21-08-2006
|
|
|
Lista Rzeczy Pilnych
Jest to lista rzeczy pilnych i do zrobienia, które zostały ustalone na zjeździe.
Punkty, które zostały zrobione otrzymają odpowiednia notkę zrobione
1. Konsultacje informatyków między sobą!!!
2. Informatycy mają się dogadać jak zrobić wspólny RSS
3. Przeczyszczenie Redakcji – Avellana zrobione
4. Przeczyszczenie Forum – Mai-chan, IKa
5. Reorganizacja grup na Forum – Crack zrobione
6. Postawienie reklam AdSense – na Forum (Crack) zrobione; na Anime (Tilk) zrobione; na Czytelni (Xeniph); na Mangach (Tilk) zrobione
7. Postawienie Mangi - Tilk
8. Usunięcie Wszechbiblii z obrazka – IKa zrobione
9. Dodanie Rssa z Czytelni na Tanuka – Xeniph i Tilk
10. Udoskonalenie wyszukiwarki tytułów ze znaczkami specjalnymi - Tilk zrobione
11. Molestowanie „Malinek” i przejęcie bazy – Bianka
12. Zapoznanie się z „Joomlą” i obadanie, jak to się ma do słowniczka i artykułów – Bezimienny
13. Hasła i felietony z podaniem źródeł (bibliografia) – Daerian
14. Po postawieniu Mangi – sprawdzanie linków, dodawanie, pisanie – Abigail
15. Korekta kota – Abigail, Irin, Inai
16. Współpraca z Kasumi - w dotychczasowej formie, tj. wymiana RSS zrobione
|
Ostatnio zmieniony przez IKa dnia 03-09-2006, 18:19, w całości zmieniany 4 razy |
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 21-08-2006, 19:47
|
|
|
IKa napisał/a: | Przeczyszczenie |
To miejmy pod ręką Stoperan... ;3
<chichocze szatańsko>
Przepraszam, nie mogłem się powstrzymać, mam biegunkę myśli xD
A narazie staram się pomóc majeczce z przeczyszczeniem, głównie scaliłem parę wątków... |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 22-08-2006, 16:57
|
|
|
do Tilka zostało wysłane nowe logo AT w .png z hasłem "Największy zbiór recenzji anime w Polsce!"
a co... w końcu to prawda ;P |
|
|
|
|
|
tilk
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 22-08-2006, 17:39
|
|
|
Załadowane. |
|
|
|
|
|
tilk
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 22-08-2006, 18:13
|
|
|
Dodałem tytuły dodatkowe. Nie są one wyświetlane na liście, lecz biorą udział w wyszukiwaniu. Przy dopasowaniu do tytułu dodatkowego na liście wyświetlany jest tytuł domyślny odpowiedniego anime.
Dla testów załadowałem tytuły dodatkowe dla: Pretear, Rozen Maiden: Traumend, Pokemon. |
|
|
|
|
|
Daerian
Wędrowiec Astralny
Dołączył: 25 Lut 2004 Skąd: Przestrzeń Astralna (Warszawa) Status: offline
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 24-08-2006, 16:34
|
|
|
Daerian bierze sie do roboty jak tylko Bamb wyjedzie, teraz jego obecnośc + nagrywanie płyt zamówionych na i po zjeżdzie wykańcza go czasowo ^^' |
|
|
Raul
|
Wysłany: 28-08-2006, 10:34
|
|
|
Mam pytanka:
1. Czy oddelegowanie Daeriana do punktu 13. bedzie mu jakos kolidowalo z oddelegowaniem do Encyklopedii Kasumi?
Co do punktu 16 - wydawalo mi sie ze rozmowa byla o tym ze jest RSS i o tym jak dalej moglaby ona wygladac.
Tworzycie slowniczek i artykuly ... mam rozumiec ze jesli ja zaczne na Kasumi recenzje itp. to nie bedzie zadnych pretensji? :)
Z gory dzieki za wyjasnienie. Nie chcialbym czegos zle zrozumiec.
Pozdrawiam,
Raul |
_________________ “Why is it," he said, one time, at the subway entrance, "I feel I've known you so many years?"
"Because I like you," she said, "and I don't want anything from you.”
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 28-08-2006, 10:39
|
|
|
Cytat: | Tworzycie slowniczek i artykuly ... mam rozumiec ze jesli ja zaczne na Kasumi recenzje itp. to nie bedzie zadnych pretensji? :) |
Dokładnie. Chyba kilka razy ci to sugerowano. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 28-08-2006, 11:10
|
|
|
Raul napisał/a: | 1. Czy oddelegowanie Daeriana do punktu 13. bedzie mu jakos kolidowalo z oddelegowaniem do Encyklopedii Kasumi? |
Wedle mojej wiedzy Daerian nigdy nie był "oddelegowany" do współpracy z Kasumi. Robił Encyklopedię zupełnie "prywatnie", z własnej inicjatywy. Teraz zdecydował się wrócić do pracy w Redakcji. Być może faktycznie odbije się to niekorzystnie na dalszej jego pracy nad Encyklopedią Kasumi, być może nie - trudno mi się w jego imieniu wypowiadać.
Avellana napisał/a: | 16. Współpraca z Kasumi - w dotychczasowej formie, tj. wymiana RSS |
Raul napisał/a: | Co do punktu 16 - wydawalo mi sie ze rozmowa byla o tym ze jest RSS i o tym jak dalej moglaby ona wygladac. |
Doszliśmy przecież do wniosku, że na razie, ze względu na ograniczone moce przerobowe, współpraca pozostanie na poziomie RSS-ów. Zresztą, o ile dobrze pamiętam, z innych planów wspominałeś tylko o swojej idei sklepiku, która do Tanuka niezbyt pasowała.
Raul napisał/a: | Tworzycie slowniczek i artykuly ... mam rozumiec ze jesli ja zaczne na Kasumi recenzje itp. to nie bedzie zadnych pretensji? :) |
Oczywiście, że nie będzie. Zawsze staliśmy na stanowisku, że inne strony z recenzjami nie tylko nie stanowią dla nas żadnej konkurencji, ale wręcz są korzystne na dłuższą metę, zarówno dla nas (wejścia z wymiany linków pomiędzy nami a a-f.pl i Azunime na przykład) jak i dla czytelników (dostęp do alternatywnych recenzji). |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 28-08-2006, 17:41
|
|
|
Bezimienny napisał/a: |
Oczywiście, że nie będzie. Zawsze staliśmy na stanowisku, że inne strony z recenzjami nie tylko nie stanowią dla nas żadnej konkurencji, ale wręcz są korzystne na dłuższą metę, zarówno dla nas (wejścia z wymiany linków pomiędzy nami a a-f.pl i Azunime na przykład) jak i dla czytelników (dostęp do alternatywnych recenzji). |
Szczerze mówiąc twoje długotrwałe stanowisko w tej dziedzinie zawsze wydawało mi się dziwne. Tak, jakby istnienie dwuch, podobnych sobie stron czemuś szkodziło. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Raul
|
Wysłany: 29-08-2006, 06:19
|
|
|
Moje zastanawianie sie wynikalo ze wczesniejszych ustalen. Ale to juz nie istotne :)
Co do Daeriana to rozmawialem z nim wczoraj. Wyjasnil mi, ze skupia sie na Tanuki.
Bezimienny: "Wedle mojej wiedzy Daerian nigdy nie był "oddelegowany" do współpracy z Kasumi. Robił Encyklopedię zupełnie "prywatnie", z własnej inicjatywy. "
Prawda jest gdzies po srodku. Sprawa jest wyjasniona i nie ma sensu do tego wracac. |
_________________ “Why is it," he said, one time, at the subway entrance, "I feel I've known you so many years?"
"Because I like you," she said, "and I don't want anything from you.”
|
|
|
|
|
Daerian
Wędrowiec Astralny
Dołączył: 25 Lut 2004 Skąd: Przestrzeń Astralna (Warszawa) Status: offline
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 29-08-2006, 21:57
|
|
|
Zgodnie z ustaleniami, dotychczasowe hasła zostają na Kasumi, natomiast na Tanuku zostana umieszczone ich przeredagowane wersje - kolejne będą umieszczane na Tanuku. |
|
|
|