A gdzież te biale majteczki... |
Wersja do druku |
skobel
|
Wysłany: 06-04-2005, 10:34 A gdzież te biale majteczki...
|
|
|
Czy tutaj juz nikt nie pamieta o GiGi'm ??
Toz to bylo chyba pierwsze anime ktore w zyciu ogladalem, a tutaj nawet drobnej recenzji niema <chlip> :( |
|
|
|
|
|
BetiiX
+Mala wiedźma+
|
Wysłany: 06-04-2005, 10:42
|
|
|
pamietam i to bardzo dobrze gigiego:)
i biale mjateczki:)
uj powspominalo by sie;) |
_________________ ::Love is like wind, you can't see it, but you feel it::
::galeryjka na DA-> www.shy4.deviantart.com ::
::ja wcale nie jestem taka wredna jak sie moze wydawac, to tylko pozory^^":: |
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 06-04-2005, 10:46
|
|
|
O ile pamiętam, recenzji nie ma, bo zapowiedziałam dość konkretnie, co powyrywam recenzentowi, który mi "to coś" dostarczy.
Prawdę mówiąc, początkowo byłam zdania, że nie ma sensu pisać recenzji serii z lat 70., których dzisiaj i tak nigdzie nie ma i które mają tylko wartość sentymentalną dla starszych fanów. Co więcej, recenzja musiałaby się opierać na tym, co recenzent zapamiętał z emisji wiele lat temu i to do tego z włoskim dubbingiem, czyli z punktu widzenia faktograficznego byłaby diabła warta. Ponieważ jednak wyraźnie wielu osobom takie "sentymentalne wspominki" odpowiadają, mogłabym taką recenzję zamieścić, jeśli ktoś z naszych ją porządnie napisze. Ale proszę pamiętać, że zgłaszałam votum separatum. |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
skobel
|
Wysłany: 06-04-2005, 10:55 Recka -- niekoniecznie
|
|
|
Myslac o recenzji niechodzilo mi wersje full wypas z roznymi bajerami itp. Mialem na mysli chocby wspomnienie ze cos takiego jednak było.
Zreszta nazwa strony do czegos chyba zobowiazuje i licze na to ze jednak nie bedzie to jedynie zbior Hiciorow i nowosci a pojawia sie tez starsze i slabsze pozycje... |
_________________ Potwór nie moze zniszczyć potwora, tylko człowiek może.
Ostatnio zmieniony przez skobel dnia 06-04-2005, 16:14, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 06-04-2005, 11:04
|
|
|
No w sumie... Na dobrą sprawę taki "dział klasyków" to nie byłby zły pomysł. Tylko wpierw by się musiało tego trochę uzbierać, a i tak nie za bardzo ma kto to pisać. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 06-04-2005, 11:06
|
|
|
O żebyś się nie zdziwił, o Gigi mnie kilka osób pytało (chociaż nie wiem, czy ktoś by się zdecydował). No dobrze, popatrzymy po starszych seriach i zobaczymy, co się da w tej materii zrobić... |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
BetiiX
+Mala wiedźma+
|
Wysłany: 06-04-2005, 18:22
|
|
|
Cytat: | No w sumie... Na dobrą sprawę taki "dział klasyków" to nie byłby zły pomysł. Tylko wpierw by się musiało tego trochę uzbierać, a i tak nie za bardzo ma kto to pisać. |
Ysengrinn tytulow bylo by sporo:) mam nawet gdzies jakies stare odcinki np. Yattamana, Bia czarodziejki, Sally, Magicznego (czy zaczarowanego) zwierciadelka, gdybym miala jeszcze talent pisarski.. bo dzial klasykow bylby calkiem fajny.. milo czasem powspominac ;) |
_________________ ::Love is like wind, you can't see it, but you feel it::
::galeryjka na DA-> www.shy4.deviantart.com ::
::ja wcale nie jestem taka wredna jak sie moze wydawac, to tylko pozory^^":: |
|
|
|
|
Yumegari
Feministka szowiniska
|
Wysłany: 06-04-2005, 19:25
|
|
|
I "Tajemnicze Złote Miasta"! To dopiero było anime... Aż się łezka w oku kręci, jak sobie przypomnę, jak wszystkie dzieciaki w przedszkolu (sic! ^___^) szalały na jego punkcie.
A tak a propos tematu, to GIGI LA TROTOLLA RULEZ!!! Tak ostatnio, nawet nie wiem z jakiej okazji przypomniał mi się jego słynny języczek^^ |
_________________ Behind every great woman is a man checking out her ass
|
|
|
|
|
Beryl
jej mroczny majestat
|
Wysłany: 18-04-2005, 14:31
|
|
|
Poza tym Gigi był jakiś czas temu na Polonii powtarzany, bo tam te stare animki lecą na okrągło, więc wystarczy poczekać i przypilnować, a obejrzeć będzie można.
Ha. KKK. |
|
|
|
|
|
Doreen
Little Lotte
|
Wysłany: 03-05-2005, 21:02
|
|
|
Gigi - pamiętam jak przez mgłę, ale pamiętam. Najbardziej to, że moja mama uważała dzięki niemu, że nie jestem do końca normalna - żeby dziewczę w wieku delikatnie mówiąc smarkatym takie dziwne rzeczy oglądało... =)
A czy ktoś może pamięta jaka była ta... no... fabuła? Ja wiem, że używanie słów "Gigi" i "fabuła" w jednym zdaniu nie jest może najmądrzejszym posunięciem, ale o coś tam kurcze musiało chodzić, a ja pamiętam tylko postać głównego "bohatera" i przewijający się motyw damskiej bielizny w kolorze śniegu. :) |
_________________ "The tiny spark you give,
Also set my heart aflame...
That all the songs you hear me sing,
Are echoes of your name."
Ikonka stąd
|
|
|
|
|
Beryl
jej mroczny majestat
|
Wysłany: 04-05-2005, 07:18
|
|
|
Podobna jak w Tsubasie początkowo -młody chłopak przyłącza się do drużyny i prowadzi ją do zwycięstwa przez różne mecze. A potem przerzuca się na inne dyscypliny. |
|
|
|
|
|
Szaman Fetyszy
Epic One
Dołączył: 06 Maj 2003 Skąd: Z emigracji wewnątrzkrajowej Status: offline
|
Wysłany: 06-05-2005, 12:14
|
|
|
Ano dokładnie. Na początku była bankowo koszykówka, potem chyba tenis, a dalej nie pamiętam XD. Chyba piłka nożna albo powrót do koszykówki, choć raczej to drugie. I pamiętam w miarę ostatni odcinek. |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 07-05-2005, 15:54
|
|
|
Koszykówka -> tenis stołowy -> szermierka -> baaardzo dziwny wyścig - wielobój;P. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Beryl
jej mroczny majestat
|
Wysłany: 08-05-2005, 09:27
|
|
|
Gdzieś tam po drodze jeszcze sumo było, tylko go nie chcieli, bo za bardzo chudy.
I KKK było świetne. |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 08-05-2005, 12:26
|