Magiczni Wojownicy (gra rpg) |
Wersja do druku |
Druid
Dołączył: 04 Lip 2005 Skąd: z daleka(30km od Łodzi) Status: offline
|
Wysłany: 18-07-2005, 15:06 Magiczni Wojownicy (gra rpg)
|
|
|
Niedługo zabieram się za robienie gry na temat Slayersów. Gra będzie obejmowała losy bohaterów części Slayers TV.
Potrzebni mi testerzy gry.
Kto jest chętny?? Przyjme do tej funkcji 5 osób.
Potrzebne mi są także osoby które mają dobre pomysły :) |
|
|
|
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 18-07-2005, 15:15
|
|
|
Ja bardzo chętnie, ale laiczka jestem jeśli chodzi o to, co ma dana gra "w środku", więc nie wiem czy na pewno się przydam. |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
Druid
|
Wysłany: 18-07-2005, 15:21
|
|
|
Każdy może się przydać :) |
_________________ Magiczni Wojownicy-ukończono 0% |
|
|
|
|
Daerian
Wędrowiec Astralny
Dołączył: 25 Lut 2004 Skąd: Przestrzeń Astralna (Warszawa) Status: offline
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 18-07-2005, 18:33
|
|
|
A jaki typ gry :-)? Komputerowa, RPG? A jak komputerowa to jaki rodzaj XD? |
|
|
Vel
Deskorolkarz
|
Wysłany: 18-07-2005, 20:36
|
|
|
Daer, w nawiasie pisze "gra RPG" :P
Ale też mnie zastanawia- czy to cRPG, czy zwykłe papierowe? Jeśli to pierwsze, to nie widzę problemu, moge testować. |
_________________ Ej cze |
|
|
|
|
Druid
|
Wysłany: 18-07-2005, 20:39
|
|
|
jeszcze nie wiem zobacze w trakcie tworzenia :P |
|
|
|
|
Daerian
Wędrowiec Astralny
Dołączył: 25 Lut 2004 Skąd: Przestrzeń Astralna (Warszawa) Status: offline
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 18-07-2005, 20:59
|
|
|
Ziza - komputerowe rpg mja tyle odmian... labiryntówki, fallautowate, baldurowate, porzygodówkowe, hack&slash... chciałem wiedzieć jaka... chociaż może powinienem napisać "podtyp" XD |
|
|
Druid
|
Wysłany: 18-07-2005, 21:19
|
|
|
Gra będzie podoban do Final Fantasty. Grafika niestety nie będzie 3d ani dobra bo tylko w 256kolorach. No cóż super produkcja to nie będzie ;(
Ale główną wagę będe przywiązywał do fabuły. Nie powinno też zabraknąć dobrego humoru :p |
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 18-07-2005, 21:37
|
|
|
Jakie pary:P? |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Druid
|
|
|
|
|
Vel
Deskorolkarz
|
Wysłany: 19-07-2005, 11:05
|
|
|
Zrobione na RPG Maker? Aj, nie lubię tego programu... ale cóż, spróbujemy ;P |
_________________ Ej cze |
|
|
|
|
BOReK
|
Wysłany: 19-07-2005, 11:59
|
|
|
Eeeee, albo mi się zdaje, albo pomysł nie będzie taki prosty do realizacji. Głównie z powodu tego, że ktoś nie znający Slayers'ów raczej na to nie pójdzie, a reszta będzie się chciała wzorować na jednym z bohaterów :P.
A propo - też od jakiegoś czasu kombinuję RPG, i muszę przyznać, że "mitologia" oraz system czarów ze Slayers'ów bardzo mi się przydały :D. Chociaż oczywiście lekko je zmodyfikowałem. A właśnie, tu leży jeden z problemów - w serii jest świetnie opisana magia, ale co z walka wręcz? Jak to będzie rozwiązane?
Osobiście uważam, że tak jak jest cała mechanika dotycząca magii, tak samo powinno być z normalna walką. No i nie daj magii zbyt wiele możliwości, bo gracz wybierający np. szamana będzie miał już na starcie spora przewagę nad resztą świata ;).
Jedno jest pewne - nie będzie łatwo wyjść z czymś oryginalnym, radzę przygotować się na poświęcenie na to dużej liczby godzin :D. Niemniej życzę powodzenia ;). |
_________________ You ask me if I've known love and what it's like to sing songs in the rain
Well, I've seen love come and I've seen it shot down, I've seen it die in vain
|
|
|
|
|
Druid
|
Wysłany: 19-07-2005, 15:58
|
|
|
Cytat: | Eeeee, albo mi się zdaje, albo pomysł nie będzie taki prosty do realizacji. Głównie z powodu tego, że ktoś nie znający Slayers'ów raczej na to nie pójdzie, a reszta będzie się chciała wzorować na jednym z bohaterów :P. |
Nie koniecznie. Gra będzie przedstawiała losy jak w innych rpg. Niech sią wzorują :P rozkład sił bedzie miejwiecej równy bo będzie cała brygada w drużynie, czyli :Lina, Gorry, Zelgadis noi Amelia :D
Cytat: | Jedno jest pewne - nie będzie łatwo wyjść z czymś oryginalnym |
Pożyjemy zobaczymy :P |
|
|
|
|
BOReK
|
Wysłany: 19-07-2005, 22:03
|
|
|
Druid napisał/a: | bo będzie cała brygada w drużynie, czyli :Lina, Gorry, Zelgadis noi Amelia :D |
No i właśnie to mnie boli. Zatem gracz nie będzie mógł stworzyć własnej postaci? Pomysł oryginalny, niestety, nie do przyjęcia w RPG :|.
A gra ma umożliwiać odgrywanie określonych ról, a nie przedstawiać losy :/. |
_________________ You ask me if I've known love and what it's like to sing songs in the rain
Well, I've seen love come and I've seen it shot down, I've seen it die in vain
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 19-07-2005, 22:26
|
|
|
BOReK napisał/a: | No i właśnie to mnie boli. Zatem gracz nie będzie mógł stworzyć własnej postaci? Pomysł oryginalny, niestety, nie do przyjęcia w RPG :|. |
Pomysł spotykany, głównie w jRPG, w zachodnich bardzo rzadko. Im dłużej gram w jRPG i PnPRPG (Pen and Paper - tradycyjne, papierowe) tym bardziej mi się podoba. To chyba jedyny skuteczny sposób, by zrobić postać, która jakoś by pasowała do intrygi, miała motywacje i charakter, a nie była bohaterem z przypadku typu: siedział sobie bezimienny wojak w karczmie, usłyszał, że pod kaytedrą Diablo żyje, to poszedł i zabił, a po drodze subquestów narobił. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
|