Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Ja chyba wariuje |
Wersja do druku |
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 30-10-2005, 15:20
|
|
|
O tak, popieram, Perfect Girl Evolution jest bardzo dobre. A Sunako zdecydowanie do typowych bohaterek mangowych nie należy. |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
Varda
ko-tek!
Grupy: WIP
|
Wysłany: 30-10-2005, 15:26
|
|
|
Prawda? Rozbroila mnie scena z bodajze pierwszego tomu, kiedy Sunako zostala obsypana maka. Czytelnik czeka w napieciu, a nuz okaze sie, ze to piekna kobieta i wszystko poleci po pewnej konwencji... a tu nagle bum, pozbawienie zludzen. Za to kocham te mange ;) |
_________________ A good witch harms none, a better witch laughs at the good witch. |
|
|
|
|
Redvampire -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 30-10-2005, 15:31
|
|
|
Varda napisał/a: |
A moje koty niesmaczne, wierz mi. Tluste to-to, duzo siersci... Poza tym ladnie wygladaja jako ozdoba w oknie, takie kamienne krogulce ;) *
|
To upoluje wypchm i postawie nad kominkiem a co do mangi , w pewnym sesie mamy odwrotnosc watków :P |
|
|
|
|
|
Varda
ko-tek!
|
Wysłany: 30-10-2005, 15:46
|
|
|
Masz kominek? :)
Odwrotnosc watkow na pierwszy rzut oka, tak. Ale LH jest dla mnie bardziej... lzawa. takie romansidlo. A zakonczenie... ech. Po prostu mi sie nie podoba, wg mnie nie jest logiczne, tylko strasznie naciagane, ale to moja opinia i nikt nie musi sie z nia zgadzac. W szczegoly sie nie wdaje, nie chce spoilerowac.
PGE bardziej parodiuje ten motyw, moim zdaniem. Patrz: krwotoki z nosa w odpowiednich sytuacjach, osobowosc Sunako, jej miny, gdy ktos nieupowazniony przestepuje prog jej pokoju i przeszkadza w ogladaniu ulubionych filmow ;), jej wyczyny kulinarne i popisy w walce ;) [skojarzylo mi sie z Toba, Red, i tym kuflem] - przyklady mozna by mnozyc. |
_________________ A good witch harms none, a better witch laughs at the good witch. |
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 30-10-2005, 16:09
|
|
|
PGE? Czy ktoś coś o PGE tu pisał? Jeden z najlepszych shoujoków jakie czytałam. A pokój Sunako.... wspaniały, wspaniały [genialne reakcje mają ci czterej panowie kiedy muszą tam wejść^^] Chyba najlepszym motywem są jednak czasowe przemiany Sunako w 'lady' i, kiedy wszyscy są święcie przekonani, że już tak zostanie, powrót do normalnego stanu. Szczególnie, że przeważnie kręci się w pobliżu ciotka i trzeba się przed nią kryć na gwałt...
Chyba poszukam nowych chapterów... |
|
|
Varda
ko-tek!
|
Wysłany: 30-10-2005, 21:56
|
|
|
Szukaj. Od dawna juz nie ma. Manga zostala zlicencjonowana i juz nie moge doczekac sie jakiegos wypadu za zachodnia granice, zeby sobie kupic PGE w tomikach :) |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|