Tylko M&A czy też inne komiksy? |
Wersja do druku |
coyote
prof. zombie killer
Grupy: WIP
|
Wysłany: 18-09-2003, 20:06
|
|
|
Właśnie!! Zapomniałam o Kleksie!! Złoto Alaski było najgenialniejsze *_* (od tego zreszta zaczęło się moje interesowanie się takimi klimatami - potem był Biały Kieł, Zew Krwi, i komiks "Życie Sknerusa McKwacza", bardzo porządnie wydane i dla zdecydowanie starszych czytelników...ale pewnie niewilu z Was się tym komiksem zainteresowało ^^) |
_________________ I used to rule the world
Seas would rise when I gave the word
Now in the morning I sweep alone
Sweep the streets I used to own |
|
|
|
|
Gato
Skeletofiliac
|
|
|
|
|
Ryuu_Davis
Dołączyła: 12 Kwi 2003 Skąd: A bo ja tam wiem O.o? Status: offline
|
Wysłany: 09-10-2003, 20:33
|
|
|
Spróbuję troszeczkę odkurzyć ten temat ;>
Pisaliście wcześniej o Tymku i Mistrzu Tomka Lwa Leśniaka. kapitalne ^^
A czy ktoś, szczególnie z grupki pod sztandarem płci brzydkiej, miał okazję z Jerzem Jeżym ^^ pamiętasm jak w gimnazjum wychowawczyni skonfiskowała to gościom z mojej klasy ^^ może humor mało smaczny, ale człowiek chcąc nie chcąc się przy tym śmiał ^^ |
|
|
|
|
|
Irian
|
Wysłany: 14-10-2003, 16:11
|
|
|
Ha! Dobra wiadomość:
wyszedł drugi tom Blacksada!
Cieszmy się i radujmy! ^__^ |
_________________ Every little girl flies. |
|
|
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 14-10-2003, 16:55
|
|
|
Nie slyszalem nigdy o takim komiksie jak Blacksad. Jestes pewna, ze napisalas prawidlowom nazwe? Moze chodzi ci raczje o Darkside / Darkness (nie pamietam dokladnie tytulu, wiem, ze czytalem dzis w empiku drugi tom - jak to dumnie brzmi - czegos takiego). |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Szaman Fetyszy
Epic One
Dołączył: 06 Maj 2003 Skąd: Z emigracji wewnątrzkrajowej Status: offline
|
Wysłany: 14-10-2003, 18:10
|
|
|
Jest jeden plus tych zjazdów uczelnianych. Można po zajęciach udać się do Empiku, siąść wygodnie na niebieskiej kanapie jak nie jest zajęta i poczytać komiksy ;P. Ostatnio z niemangowatych rzucił mi się w oczy komiks "Dożywotniak" ( bo miał kretyńską okładkę i tytuł ;P). Pogięty jak nie wiem, ale niezły, może to moje osobiste odczucie, ale kojarzyło mi się z więzienną odmianą Garfielda ;P. Tyle, że zamiast kota jest szczur :P. |
|
|
|
|
|
Gato
Skeletofiliac
|
Wysłany: 14-10-2003, 18:26
|
|
|
zegarmistrz-dyslektyk napisał/a: | Nie slyszalem nigdy o takim komiksie jak Blacksad. Jestes pewna, ze napisalas prawidlowom nazwe? Moze chodzi ci raczje o Darkside / Darkness (nie pamietam dokladnie tytulu, wiem, ze czytalem dzis w empiku drugi tom - jak to dumnie brzmi - czegos takiego). |
Blacksad to poprawny tytuł. Widziałam w Empiku. |
_________________ http://monstersgame.pl/?ac=vid&vid=17017396
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 14-10-2003, 18:35
|
|
|
Mozliwe. Nigdy nie widzialem tego komiksu, ale do Lublina zawsze docieraja ze sporym opoznieniem. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Irian
|
Wysłany: 14-10-2003, 18:51
|
|
|
Wystarczy przejrzeć ten temat trochę do tyłu - było o Blacsadzie. A warto to zobaczyć - kapitalny kryminał. |
_________________ Every little girl flies. |
|
|
|
|
g_v_s
|
Wysłany: 15-10-2003, 04:53
|
|
|
Tak - ja także polecam Blacksada. Chyba na [url=http:\\www.wrak.pl] www.wrak.pl[/url] powinno być dostępnych kilka stron do wglądu... |
_________________ Multiworld Project |
|
|
|
|
Seshat
|
Wysłany: 25-10-2003, 11:06
|
|
|
A i owszem Blacksad już jest :) Tytuł drugiego tomu "W śnieżnej bieli" - naprawdę polecam!!! Jest rewelacyjny. |
_________________ "It can't rain all the time..." |
|
|
|
|
g_v_s
|
Wysłany: 26-10-2003, 06:57
|
|
|
Tylko szkoda, że to już ostatni... :( |
|
|
|
|
Szaman Fetyszy
Epic One
Dołączył: 06 Maj 2003 Skąd: Z emigracji wewnątrzkrajowej Status: offline
|
Wysłany: 26-10-2003, 18:25
|
|
|
Swoją drogą wznowili Kajka i Kokosza. Czytałem w Empiku Krainę Borostworów, oraz dwie części Wojów Mirmiła w kolorze (w domu mam czarno-białą drugą część, pierwszą przeczytałem z biblioteki) :D. Szkoda tylko że tak drogo kosztują :(. Ale nic to, poczekam aż w Empiku pojawią się te, których nie czytałem (Mirmił w opałach i jakiś jeszcze) i w końcu przeczytam wszystkie.
I chyba gdzieś widziałem wznowione Przygody Kleksa. Złoto Alaski na bank. |
|
|
|
|
|
coyote
prof. zombie killer
|
Wysłany: 28-10-2003, 20:50
|
|
|
Kajko i Kokosze to mogę się pochwalić - przeczytałam wszystkie ;P tak to jest, mieć w domu ojca, brata, i w mieście dodatkowo wujka - maniaków komiksowych...(no, ojcu już dawno przeszło, ale zbiory zachował, natomiast z bratem i wujkiem to moge godzinami gadać :D) |
_________________ I used to rule the world
Seas would rise when I gave the word
Now in the morning I sweep alone
Sweep the streets I used to own |
|
|
|
|
g_v_s
|
Wysłany: 29-10-2003, 05:57
|
|
|
Mój ojciec też jest niezłym maniakiem... chce żeby mi zamówił nowego Ghosta, a on nie - musiał sobie kupić gazetowe wydanie Kajka i Kokosza na allegro na ponad 100 zl!! Ale dzięki jego manii mam dużooo do czytania...
BTW - Co sądzicie o "Usagim Yojimbo"??? Jak dla mnie ten komiks jest genialny.. |
|
|
|
|
|