Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Telemagazyn odradza oglądanie Naruto |
Wersja do druku |
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 05-11-2007, 17:23
|
|
|
Teknometalman napisał/a: | Takich ludzi należy butować, bo na razie jedynie odradza, a jutro wprowadzi listę zakazanych anime. | Teknometalman, jeśli JESZCZE RAZ zauważę tekst tego typu, to wpakuję osta za nawoływanie do przemocy i nienawiści. I NIE OBCHODZI mnie, czy byłbyś na tyle odważny i w ogóle zdolny, by potraktować "z buta" kobietę lat 30, 150 cm wzrostu, czy 180 sportsmenkę, bo "śmiały" się wypowiedzieć "źle" o twoim ukochanym anime i mandze. Nie obchodzi mnie też, czy to miała być Yronia, czy Sarkazm.
Przez takie wypowiedzi aż wstyd, że się jestem fanką A&M, a ludzie, którzy się w ten sposób wypowiadają za przeproszeniem, "robią koło pióra" wszystkim pozostałym.
Na mocy punktu 5. i 13. Konstytucji Forum Tanuki.pl udzielam ci pierwszego i ostatniego ostrzeżenia pisemnego.
Miłego dnia nie życzę,
IKa
|
|
|
|
|
|
Dembol
|
Wysłany: 05-11-2007, 18:15
|
|
|
Grisznak napisał/a: | Dałem już newsa na acepa, niech się dzieci porajcują.... |
Coś ty najlepszego zrobił...
EDIT: OMG! Zaczęło się to co najbardziej mnie bawi w mangowcach :> |
_________________ Evil Manga |
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 05-11-2007, 18:44
|
|
|
No właśnie, a myślisz, że o co mi chodziło...niech się CUT wyszaleją.
Punkt 5. i 6. KF Tanuki.pl - usunięto.
IKa |
|
|
|
|
|
Caladan
Chaos is Behind you
Dołączył: 04 Lut 2007 Skąd: Gdynia Smocza Góra Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma Omertà Syndykat WOM
|
Wysłany: 05-11-2007, 19:56
|
|
|
Zastanawiałem się czy przypadkiem nie jest to reklama dla Naruto. W tym wieku nastolatki lubią się buntować i mają teraz dobry pretekst. Teraz czekać jak dzieciaki beda robić ala Kamehame w szkołach. Zgadzam się z przedmówcami, iż najmłodsze dzieci nie powinny ogladać tego typu bajek. Dorzuciłbym jeszcze kilka innych animacji, choćby atomówki. Naprawde teraz żałuje, że nie uswaidomili moich rodziców podczas emisji Dragonballa. Może byłbym normalniejszy. Tekst jest naprawde zabawny, lecz autorka miała dobre chęci. |
_________________ It gets so lonely being evil
What I'd do to see a smile
Even for a little while
And no one loves you when you're evil
I'm lying through my teeth!
Your tears are all the company I need |
|
|
|
|
Zetsubou Billy
Psychopata
|
Wysłany: 05-11-2007, 20:43
|
|
|
Święta prawda...do dziś nie zapomnę, gdy kochana kuzyneczka Yumiko zaatakowała mnie "Kwiatem Lotsu"... |
_________________ Your death is my victory.
|
|
|
|
|
Mara
High
Grupy: House of Joy Lisia Federacja
|
Wysłany: 05-11-2007, 22:17
|
|
|
1. strona się nie otwiera z artykułem...
2. gdyby podsumować to, co tu przeczytałam, wyjdzie kilka niezbyt przychylnych dla autorki wniosków, które przywodzą mi na myśl kobietę która powiedziała że zakazała swoim dzieciom oglądania cytuję
Cytat: | Pakemony i te inne, Dragon Bule, dzieci nie powinny japońskich kreskówek oglądać |
tak to... mniej więcej brzmiało(dawno to było, jeszcze kiedy DB deprawowało 8- latków a i Pokemony weszły z butami w życie rodzinne). I nie myślę że to jest reklama. Tekst odradzał, jak już tu wspomniano podsumowując po 2 góra odcinkach. Pytanie więc do publiczności: kto to prędzej przeczyta, mamy czy dzieci? Oczywistym jest że dzieci nie czytają zbyt wielu artykułów w gazetach, szczególnie te które oglądają Naruto na Jetixie. Nie ukrywajmy, że kanał Jetix nie trafia do zbyt wielu osób w wieku 14 lub więcej, no chyba że własnie ze względu na anime(swego czasu z dużą chęcią SK oglądałam, kiedy było, ale prócz tego w zasadzie kanał nie istniał, no chyba że dla zabicia czasu co później leciały kreskówki marvelowskie), często z dość marnym dubbingiem.
Odbiorcy, ci co się tutaj wypowiadają wychowali się na CN, nie Misiu Uszatku(nie wyskakiwać mi proszę z tekstem, że ten czy inny tego Uszatka oglądał- też oglądałam i Koralgolka też), patrzą się bardziej do przodu. Jako głównych przedstawicieli społeczeństwa uważa się osoby w wieku ok. 40 lat, Polska to społeczeństwo starzejące się. A ci 40- latkowie mieli całkiem inny świat gdy dorastali, gdzie zdanie rodziców było na pierwszym miejscu i dziecko nic do gadania nie miało(zasłyszana opinia) a teraz jest przeskok bo nagle dziecko ma telewizję, ma bajki które niekoniecznie uczą, ba coś co może zawierać treści niekoniecznie edukacyjne i w porównaniu ze swoistym szablonem, pryzmatem własnego wychowania wszystko jest przejaskrawione. Taka mama przeczyta artykuł, zobaczy że Jaś radośnie ogląda tą jakże deprawującą bajeczkę, zakaże, a w dziecku już pojawi się pierwszy sprzeciw wobec matki który potem ujawni się w okresie dojrzewania znów, z jeszcze większą siłą.
Jaki z tego wniosek? Poszło nieco zbyt spontanicznie może, nie ważyła słów. Nie zrobiła z Naruto tego co z Teletubisiami, ale wskazała że "japońskie kreskówki" za szybko wkraczają na polski mały ekran i deprawują dzieci. Na dodatek szerzy niewiedzę. Anime to anime, manga to manga, internet to chwyt żeby jej za zatwardziałą tradycjonalistkę nie wzięli ale takia idiotyczna pomyłka by naprawdę obniżyła wiarygodność artykułu gdyby nie fakt że czytający jej nie sprawdzą, tylko uznają że Naruto to deprawująca manga(japońska kreskówka) i dzieci nie powinny tego oglądać. Rozniesie sie szybko...
Osobiście w Naruto wybitnie nie podoba mi się kreska i polskiego dubbingu nie zdzierżę. Jednak takie podsumowywanie koszmarnie irytuje- to sie rzutuje na opinię publiczną. |
_________________ "Shut up and keep up squeezing the monkeys!"
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|