Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Ban po IP na komentarze w anime |
Wersja do druku |
richie
|
Wysłany: 26-02-2008, 01:03 Ban po IP na komentarze w anime
|
|
|
Witam,
dlaczego mój IP otrzymał bana na wpisywane komentarze w sekcji recenzji. Odkryłem to zupełnie przypadkowo dzisiaj (właściwie już wczoraj) gdy chciałem dodać komentarz. Koniec końców mi to w niczym nie przeszkodziło (proxy ci u nas dostatek) ale oczekuję wyjaśnień i rozwiązania sprawy.
ps. to mój pierwszy post na tym forum (choć zdecydowanie nie pierwszy jeśli chodzi o cały serwis) mam nadzieję że będą następne i to pisane w ciekawszych okolicznościach/tematach :) |
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 26-02-2008, 10:23
|
|
|
Powody blokowania IP są proste: albo spod tego numeru pisał wyjątkowo uciążliwy użytkownik, trolujący lub piszący wielokrotnie komentarze w stylu "uwielbiam, ale nie mogę znalezć w necie, pomuszcie, moje gg...", bądź też był spod niego wysyłany spam.
W obu przypadkach IP jest blokowane automatycznie i z miejsca. Większość banów ustawiana jest na okres tygodniowy, dłuższe trafiają się rzadko. Spróbuję dziś lub jutro przejrzeć nasze archiwa i ustalić, kiedy i jakie komentarze wysyłane z podanego przez Ciebie IP zostały usunięte. |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
richie
|
Wysłany: 26-02-2008, 17:07
|
|
|
Ok, w takim razie czekam :) |
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 27-02-2008, 08:50
|
|
|
IP zostało odblokowane (w sumie trudno zakomunikować coś więcej). Przypominam, że komentarze służą ocenie serii - do dyskusji i polemiki mamy forum. |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
richie
|
Wysłany: 27-02-2008, 18:53
|
|
|
To miłe, tym niemniej bardzo chętnie chciałbym się konkretnie dowiedzieć czym sobie na tamten - przyznajmy, dość surowy - wyrok zasłużyłem. A może, nie daj boże, jakiś bot mi się zagnieździł na kompie i spamował waszą stronę a ja o tym nic do dziś nie wiem? |
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 29-02-2008, 19:16
|
|
|
Odpowiedź poszła PMką.
W związku z wyczerpaniem przedmiotowej materii, temat zamykam.
(ad acta: post Avellany w wątku o Banach )
...który oczywiście widzą tylko moderatorzy i redakcja. Tak dla ścisłości, gdyby jakiś szary user się pieklił. Mai |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|