FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  Galeria AvatarówGaleria Avatarów  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony 1, 2  Następny
  Final Fantasy: The Spirits Within
Wersja do druku
MrBat Płeć:Mężczyzna

Status: offline
PostWysłany: 04-10-2003, 20:28   Final Fantasy: The Spirits Within

No i jak tam, oglądał to ktoś ? Leciało dzisiaj na rozkodowanym HBO. Jak wasze opinie ? Mi osobiście bardzo się podobało. Cudna grafika, dobre efekty dźwiękowe i specjalne, dobrze dobrane głosy no i tłumaczenie też na poziomie. 5+ zasłużenie. Jedyny minus to czas trwania - tylko 1,5 godziny...
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
g_v_s Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 05-10-2003, 06:55   

Tak, grafika to naprawdę dzieło sztuki, chociaż jeszcze bieganie postaci powinni poprawić... Fabuła także trzyma poziom tych z Finali... także przyznaję 5+

Martin Płeć:Mężczyzna
Wszechbiblia.Net Admin

PostWysłany: 05-10-2003, 14:45   

Ogladalem go juz dawno dawno temu, i mimo uplywu czasu uwazam go za jeden z moich najbardziej ulubionych i az tak mi sie spodobal ze postanowilem miec go w oryginale - i tak tez sie i stalo gdy po dlugim czasie zbierania na mojej polce wyladowaly sliczne dwie plytki DVD z tymze filmem (edycja specialna) ^^ . Film rewelacyjny, nadwyraz wybitny i oryginalny zarowno pod wzgledem tresci i przedstawionej w nim historii juz nie wspominajac o oparwie graficznej - czysty majstersztyk! ^^.

Distant Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 05-10-2003, 15:52   

Widziałem w divixie. Film wygląda super. Miejscami trudno stwierdzić czy to jest koputerowo generowane czy też gdzieś to kręcili. Historia standardowa dla Finali. Motyw Gaji i energii duchowej. Po prostu się patrzy i zastanawia ile lat gdy takie rzeczy będą generowane w czasie rzeczywistym na przeciętnym sprzęcie.

http://forum.multiworld.pl - Nothing is impossible here
http://komiks.multiworld.pl - Komiks Multiworld ;3
Powrót do góry
Wszechbiblia.Net Admin

PostWysłany: 05-10-2003, 15:58   

Przy okazji prezentacji Geforce FX urzywano do tego wlasnie tego filmu generowanego w czasie rzeczywistym przez ta karte. Choc podejrzewam ze zostal on jakos okrojony/dostosowany do karty.

PostWysłany: 05-10-2003, 18:46   

Martin napisał/a:
ze postanowilem miec go w oryginale - i tak tez sie i stalo gdy po dlugim czasie zbierania na mojej polce wyladowaly sliczne dwie plytki DVD z tymze filmem (edycja specialna) ^^ .

.. aj nigy nie planowałem oglądać tego filmu, przez przypadek włączyłem video w czasie trwania filmu i w łapki wpadła mi kaseta VHS drugorzędnej jakości na której nagrany jest ten film (ze znaczkiem bho i co chwila pojawiającym się napisem "zadzwoń i zamów HBO bezpłatna infolinia xxx xxx xxx") istne cudeńko :) btw jest coś ciekawego prócz filmu ofcoz na tych dvd bo z tego co wiem na oryginałach są często jakieś odatki ...

g_v_s napisał/a:
chociaż jeszcze bieganie postaci powinni poprawić...

rzeczywiście tu trochę wygląda nierealnie... ale reszta
Distant napisał/a:
trudno stwierdzić czy to jest koputerowo generowane czy też gdzieś to kręcili
Powrót do góry
Sm00k
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 05-10-2003, 19:34   

Na plytce bonusowej znajduja sie, m.in.:
trailery
storyboard
prezentacje postaci, pojazdów.
kelly's Thriller (>D)
Sen Aki (krótki film)
Alternatywny początek filmu
Itd.

Przy okazji, FF był pierwszym filmem, który kupiłem na Dvd. Warty ceny.
Powrót do góry

PostWysłany: 05-10-2003, 19:59   

a tak z czystej ciekawości - ile kosztuje taka płytka ? i czy macie jakiś porządny sprzęt kina domowego czy coś takiego ? ...
Powrót do góry
Wszechbiblia.Net Admin

PostWysłany: 05-10-2003, 22:13   

Sm00k napisał/a:

Przy okazji, FF był pierwszym filmem, który kupiłem na Dvd. Warty ceny.

Waiii :> ! A wiesz bo w moim przypadku rowniez to tez byl pierwszy film zakupiony na dvd.. ba idac dalej.. to nawet pierwszy film jaki kiedykolwiek kupilem w zyciu... i jak do tej pory poza nim mam tylko jeszcze jeden film - jedno to to ze mnie na takie zabawy nie stac, drugie to to ze malo jest filmow ktore naprawde warto miec na stale w domu i do ktorych sie co jakis czas wraca.
Jakos pierwszy raz mialem takie wrazenie ze to jest naprawde COS, i ze twrocom nalezy sie jakies podziekowanie, chocby pod postacia posiadania tego filmu w orginale, juz nie mowiac o tym ze nawet najlepszy divx to nie dvd.

Ja za ta plytke w sierpniu 2002 dalem 86 zl + przesylka. Teraz chyba tez cos kolo tego kosztuje. Zestawu kina domowego.. nie mam :> A skad niby? Banku nie okradlem :> Ogladam na komputerze.. ^^" jedyny luksus to glosniki 5.1 ^^

g_v_s Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 06-10-2003, 09:55   

Ja kupiłem zestaw 3 filmów Monty Pythona na DVD, bo nie mogłem wytrzymać wersji z TV z lektorem i przy "Świętym Gralu" są genialne dodatki. No i Księżniczkę Mononoke - było chyba za 40 zł w promocji więc warto.

Też oglądam na kompie, ale mam tylko 4.1 :(

Ryuu_Davis Płeć:Kobieta

PostWysłany: 09-10-2003, 20:21   

Szczerze? Ostatnio przypadkiem wpadła mi w łapki płytka i po obejrzeniu.., cóż, mieszane uczucia. Grafika jest naprawdę dobrą robotą, jednak fabuła... jakoś średnio przypadła mi do gustu :-//
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
4607619
Sm00k
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 09-10-2003, 21:57   

W porownaniu z tym, co serwuja nam amerykanscy producenci (choc zdazaja sie wybitne wyjatki) FF jest filmem moze nie wybitnym, lecz na pewno ciekawym i dobrze nakreconym. Ciekawa fabula, lecz tylko dla ludzi spoza kregu fanow gier j RPG. Po prostu produkt skierowany do szerszej publicznosci.

Dla mnie ogladanie FF po raz drugi ( za pierwszym razem polykalem grafike >)) bylo jak deja vu. Wszystko juz bylo, w tej czy innej postaci w ktoryms z fajnali. Ale i tak ogladalo sie swietnie. I oglada sie dzisiaj rownie dobrze.
Powrót do góry
Szaman Fetyszy Płeć:Mężczyzna
Epic One

PostWysłany: 13-10-2003, 18:19   

Ja oglądałem FF w kinie. Jedyny jak na razie przypadek w miom żywocie, kiedy byłem jednego dnia na dwóch filmach (Shrek i właśnie FF ^^). Swoją drogą dziwię się, że do Nowej Rudy dotarł ;P. Co do FF, grafika rzeczywiście świetna. Do czego ta technologia zmierza... ;P. Fabuła niezła, można nawet dopatrzeć się pewnych związków z Finalami (chociażby teoria Gai, czy sławetne imię Cid). Nie było wprawdzie magii ani Chocobosów, ale w końcu film był kierowany do szerszej publiczności. W sumie fabule to wyszło na dobre ^^. Szkoda tylko, że film podobno się nie zwrócił i Square zarzuciła pomysł tworzenia kolejnych :(.
Powrót do góry Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
2277120
Sm00k
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 13-10-2003, 19:41   

Nieprawda, Chocobos byl, sztuk jeden >D
Powrót do góry
Irian Płeć:Kobieta

Grupy:
WIP
PostWysłany: 13-10-2003, 21:18   

Hehe, a nieprawda... Właśnie na warsztacie jest film FF VII - Advent Children. Nie znam szczegółów, ale dyskusja o tym filmie rozwija się nieźle na forum Mangazynu (http://mangazyn.pl). Nawet nie pamiętam w którym dziale ^^"

Strona 1 z 2 Idź do strony 1, 2  Następny
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi