FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  Galeria AvatarówGaleria Avatarów  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony 1, 2  Następny
  Chrono Trigger i Chrono Cross
Wersja do druku
Szaman Fetyszy Płeć:Mężczyzna
Epic One

Status: offline
PostWysłany: 08-10-2003, 12:27   Chrono Trigger i Chrono Cross

Tutaj podobnie, jak z Final Fantasy, tylko o CT i CC. Czyli o technikach, fabule, metodach na Lavosa i innych takich związanych z tymi gierkami ^^.
Przejdź na dół Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
2277120
Gola_s Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 08-10-2003, 14:01   

jak przesjsc pomieszczenie (ktore??) jak zlapie szczura.

HELP PLZ!!!!

Zapraszam na: www.fantasy-center.prv.pl
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
4917516
Zegarmistrz Płeć:Mężczyzna

Grupy:
AntyWiP
PostWysłany: 08-10-2003, 19:29   

Trzeba ustawic sie przy jednej z konsolek i naraz nacisnac przyciski L oraz R (nie idz w lewo - prawo, ale L oraz R na padzie, nie pamietam ktore to...). Sztuka ta jest malpiotrudna i zajela mi jakies pol roku (z przerwami naturalnie). Najlatwiej tego dokonac ustawiajac w emulatorze oba klawisze pod jednym przyciskiem na kalwiaturze...

Na pocieszenie dodam, ze jakies 30 minut gry dalej nalezy nacisnac kolejna kombinacje. Pokonanie tej zajelo mi - bagatela - tylko 3 miesiace.

Ale warto bylo sie meczyc.

I pamietaj: Blogoslawieni cierpliwi, oni bowiem maja satysfakcje z gier posiadac beda.

Numer Gadu-Gadu
1271088
Dzik Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 08-10-2003, 22:15   

Też się z tym bawiłem ;>
Ale krócej^^
Zeg...o_O...gratuluję cierpliwości^^

Gola_s - > Ja sobie z tym problemem poradziłem tak:
W ustawieniach Zsnesa <"zapewnie" go używasz^^ - tego pod windowsa>
W configur-->input #1 pod zakładką Turbo ustaw jeden z klawiszy "L" lub "R" - na literę jaką zechcesz ^^ (u mnie to było "Q"), a następnie w grze, przy panelu naciśnij wpierw "Q" <turbo L/R> ,a następnie stronę jej przeciwstawną^^ i w końcu przycisk aktywacji --->bodajże "X" <zapomniałem ;]>
To wszystko w pomieszczeniu gdzie są dwa panele <zaraz po zejściu z drabinki> bodajże przy tej lewej. Gdy Ci się uda z pewnością zauważysz różnicę ;]
PS: Ta część gierki omal nie spowodowała, że przestałem w nią grać - jakże wiele bym stracił ;]

Seymour Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 08-10-2003, 22:24   

Heh, ja myslalem, ze klawiature w tym momencie polamie. "L i R. Przeciez to left i right, wiec dlaczego nie chce dzialac?". Jak glupi wciskalem lewo i prawo na przemian, raptownie czy tez z odstepem czasowym. Na nic nie pomoglo mieso adresowane w strone gry czy tez grozby skasowania roma rzucane w strone monitora. Gra caly czas odmawiala wspolpracy do czasu az przyszedl kolega, sprawdzil w opcjach pod jakimi klawiszami mam ustawione SNESowe przyciski "L" i "R". Ot *pstryk* i zalatwione

You can't change it. There's only one future...

- - -

NAFOL walczy!
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

Numer Gadu-Gadu
4643422
Dzik Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 08-10-2003, 22:31   

Seymo...o_O...chyba nie tak od razu ;]
Ja też na pocątku sądziłem, że L i R - to oznacza "iść w lewo, iść w prawo" ^^
Jakież było moje zirytownaie gdy nic nie wychodziło ;>
Ale gdy w końcu się zorientowałem <tak to bywa gdy ktoś pada na konsolę dawno nie widział ^^>, że są podobne guziki RiL w padach od PSX od razu zamachnąłem się i wydałem z siebie kpiący śmiech --- Mwuhahaaa^^
Ale najgorsze jest to, że......nie podziałało ^^
Nawet wciskając odpowiednio klawisze, po długich mozolnych próbach - NIC o_O!
Ale w końcu - po dokładnym przebuszowaniu po opcjach Zsnesa zauważyłem ten napis "Turbo" ^___^
I tak skończyły się moje kłopoty, sąsiad przestał kłucić się z żoną, czyjeś dziecko ozdrowiało, wynaleziono długo poszukiwane lekarstwo, skończyły się wojny i temu podobne bzdury ;]

g_v_s Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 09-10-2003, 04:59   

Dziwne historie opowiadacie, grałem dawno, ale nie przypominam sobie z tym większych trudności...

Gorzej było jak wybrałem się na wcześniejszą walkę z Lavosem i myśląc że przecież już taki dobry jestem, zapisałem sobie wszystkie savy na emulatorze.... Po tym odpadłem na półroku :P

Epic One

PostWysłany: 09-10-2003, 21:17   

Hmm, za pierwszym razem nie miałem z tymi przyciskami trudności, za drugim zaś tak ^^'. Sam nie wiem, jak mi się to udało rozwiązać ^^'.

GvS---> Oj, nie doceniłeś Lavosa. Bez wykonania końcowych subquestów jest naprawdę twardym orzechem do zgryzienia. O ile nie jest niemożliwy do pokonania ^^'. Ale z drużyną na 66 levelu i najpotężniejszymi broniami i zbrojami nie stanowił większego problemu. Zwłaszcza, że zawsze można było się poratować Megaelixirem, których miałem z 14. Potem to już bawiłem się w najskuteczniejszy i najmniej bolesny sposób na niego ;P. Stanęło na tym, że walczę z nim Cronem, Magusem i Luccą. Confusem wykańczam część pochłaniającą magię, jeśli trzeba, dobijam kosą Magusa i strzałem Luccy. Potem Dark Matter, Flare i Luminaire. Po regeneracji częśći czynność powtórzyć ;P (oczywiście to sposób na rdzeń Lavosa, jego dwie poprzednie formy należy po prostu siec najcięższymi atakami). Oczywiście się przydaje przedmiocik ograniczający zużycie MP o 75% , można go ukraść od pewnych stworków na Black Omenie ^^.
Powrót do góry Zobacz profil autora

Numer Gadu-Gadu
2277120
Gola_s Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 13-10-2003, 13:15   

Dzienx przyjaciele... teraz kilkugodzinna fgra od pocatku i znowuy sie pobawie w jednego z lepszych jrpg na swiecie.. :)

Zapraszam na: www.fantasy-center.prv.pl
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
4917516
Epic One

PostWysłany: 24-10-2003, 17:08   

Ok, to małe pytanko: który boss i subquest po wskrzeszeniu Crona sprawił wam najwięcej kłopotów. Kiedy grałem pierwszy raz to:

Bossowie:

Heckran:Ten niebieski w 600 AD. Nie zauważyłem, że przybierając pewną pozę kontruje Water2 ^^'. Potem po treningu w prehistorii i zauważeniu tejże zależności spacerek.

Masamune:Też był ciężki, ale po treningu w prehistorii nie sprawiał kłopotów.

Magus:Też ciężki, nawet po treningu wiadomo gdzie ;P. Największym kłopotem były jego Dark Mattery.

Pierwszy Golem:Pierwszy boss, który mnie wykończył. Dopiero po odkryciu słabości jego wodnych ataków stał się łatwy.

Szkielet w subqueście z lasem:Po prostu trudnozniszczalny i ma denerwujace ataki.

Lavos Spawn z Black Omena:Ciężki i kontruje cholrnie potężnym atakiem jeśli zaatakujesz jego skorupę.

Lavos:Prawie nie do pokonania jeśli się nie wypełniło subquestów i nie ma się co najmniej 60 levelu. Po spełnieniu ww warunków jest dość prosty.

Subquesty:Kłopoty miałem tylko z duchem Cyrusa. Potem zanlazłem tego faceta z narzędziami i poszło z górki ^^.
Powrót do góry Zobacz profil autora

Numer Gadu-Gadu
2277120
Zegarmistrz Płeć:Mężczyzna

Grupy:
AntyWiP
PostWysłany: 24-10-2003, 17:45   

W walkach z golemami treba pamietac o jednej rzeczy: dubluja jeden z atakow. Nalezy wykonac potrojny atak, a zdubluja tylko ostatni.

Numer Gadu-Gadu
1271088
Vel Płeć:Mężczyzna
Deskorolkarz

PostWysłany: 16-01-2004, 15:50   

Jak mogłem nie zauważyć tego tematu! O_o jak mogłem tu nic nie postnąć! Nie wazne...

Co do R i L w 2300... nie wiem jak wy, ale ja to załatwiłem w pół minuty ^^" nie działało łażenie w prawo i lewo, zadziałało L i R ^^ A wiedziałem że takowe istnieją dzięki graniu w Namiocie Strachów na Leene Square ^_____^

Najtrudniejsi bossowie: Pierwszym w miarę wymagającym był Masa&Mune, w szczytowej formie. Ale nie było tak źle.
Drugi trudny to Magus- ale po zakończeniu części walki z barrierami było już łatwo.
Golem- pierwszy boss, przy którym postać z 10 HP rzucała Revive'y na dwie inne martwe postacie... aczkolwiek przeżyłem i miałem nadzieję, że gorzej już nie będzie....
... dopóki nie napotkałem Golem Twins... Koszmar, pierwsza moja Game-Over'owa walka. Po dwóch podejściach zrozumiałem, że najwazniejsze, to NIE PANIKOWAĆ w tej walce i systematycznie leczyć się i uderzać Arc Impulsem.
Lavos Spawn'y były chamskie, dopóki nie odkryłem, że należy walić tylko w głowę, a nie bawić się Dark Bomb'em ^^""""
Bossem w questach pobocznych, który sprawił mi problemy, był niewątpliwie szkielet w queście z lasem. Najwazniejsze przy nim to cierpliwość.
Na Dark Omen trudnym przeciwnikiem była ostatnia postać Królowej Zeal- dwie ręce i głowa. Nie była taka zła, z wyjątkiem jednej sytuacji- głowa przywaliła z Hallation (i wszyscy leżą na HP=1), a ręce dobiły... == Za szybko jak dla mnie. Za drugim podejściem się udało.
I wreszcie Lavos... Forma zewnętrzna- kaszka z mleczkiem, a te jej formy miały chyba tylko na celu pokazanie graczowi, jaki silny się stał przez całą tą grę.
Forma #2- pozbawiona rąk nie stanowiła żadnego probelmu.
Forma #3- tutaj się trochę pomęczyłem, ale 50 poziom wystarczył w zupełności. Mimo to, Lavos i jego przydupaski wskrzesiły się z trzy razy nim ich ostatecznie rozwaliłem... I udało mi się za pierwszym razem!!! ^______^

(400 mi stuknęła! HURRA! I to jaki długi post się trafił ^_____^)

Galadlin Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 16-01-2004, 16:48   

Grałem w to już jakiś czas temu i dokładnie wszystkiego nie pamiętam. Jestem pewien jednej rzeczy - z żadnym z bossów nie miałem takich trudności jak w innych grach. Tutaj za niektóre potwory (to chyba były te małpy w prehistorii) dostaje się znacznie więcej expa niż wynukałoby to z ich umiejętności i łatwo się na nich szkolić. Potem posiadając chore levele można się niczym w walkach z bassami nie przejmować. To już taka moja mała skłonność do przesady w jRPG.

Dobrze, że nie da sie w Ragnaroku wyszkolić na jakieś kosmiczne levele i samodzielnie rozwalac Big Bossów bo pewnie bym tak robił i cała zabawa idzie do piachu.

Maciej
Gość
PostWysłany: 30-01-2004, 18:37   

Mam try pytania dotyczące Chrono Chrossa:
1. Jak zdobyć shattered crystal?
2. Jak zdobyć Dragon Tear?
3. Jak obudzić black dragona?
Powrót do góry
Nezumi Płeć:Mężczyzna
Wieczny i Nieskończony

PostWysłany: 11-02-2006, 13:14   

Chrono Trigger... genialna gra. świetna fabuła i piękna jak na te czasy grafika. w dodatku rom zajmuje mało na hdd i można go łatwo zdobyć. fajnie się gra. najbardziej chyba lubię walkę z bossami. jeżeli ktoś nie grał, musi to nadrobić. początek jest nudnawy ale potem akcja zaczyna się szybko rozwijać i wielokrotnie komplikować. polecam każdemu.
Radical Dreamers... nawet fajnie się gra tylko za wolno tekst idzie.
Chrono Cross... słyszałem że świetne ale nie mogę skonfigurować emulatora
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Strona 1 z 2 Idź do strony 1, 2  Następny
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi