Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
ANGIELSKIE i POLSKIE TXT do ANIME |
Wersja do druku |
moloch
|
Wysłany: 01-09-2006, 19:44 ANGIELSKIE i POLSKIE TXT do ANIME
|
|
|
Siemka wam wszystkim! Mam Pytanie skąd można wziąć ANGIELSKIE napisy do anime? Chodzi mi mianowicie o tłumaczenia anime na język angielski w formie tekstowej. Chciałbym przetłumaczyć parę serii na język polski, m.in. boski MahoroMatic! Przydałoby mi się właśnie w takiej formie bo wówczas mogę to wydrukować i łatwiej mi nieco będzie. Czy może macie namiary już na gotowe polskie tłumaczenia?
P.S. Jeśli chcecie mogę przetłumaczyć jakąś serie jeśli dostane do niej napisy w wersji txt. |
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 01-09-2006, 20:05
|
|
|
moloch napisał/a: | Mam Pytanie skąd można wziąć ANGIELSKIE napisy do anime? | Znikąd. Większość szanujących się grup angielskojęzycznych wypuszcza hardsuby, te które tego nie robią zazwyczaj albo są speedsuberami (fatalna jakość tłumaczenia) albo ripperami (oficjalne tłumaczenia do wydań DVD w USA nie są lepsze od polskich, i zazwyczaj są sporo gorsze niż fansuby).
Poza tym, przypominam że zgodnie z konstytucją tego forum nie należy pytać (ani odpowiadać na takie pytania w publicznie, jak by nie było, dostępnych wątkach) o źródła takich materiałów.
Jako nieautoryzowany derywatyw utworu chronionego prawem autorskim wykraczający poza dopuszczalny "fair use" (co potwierdzają liczne wyroki sądowe) - NAPISY SĄ NIELEGALNE. A to znaczy, że bez względu na to co sądzą o tym członkowie redakcji i modzi (w końcu ocena moralna i prawna to dwie różne sprawy) - nie wolno zamieszczać linków do nich na tanuku.
Rzecz była już długo dyskutowana w wątku o Piractwie.
Use google? ~_^
Temat zamykam, innych modów proszę o zostawienie tego wątku pod rozwagę następnym co by mieli ochotę pytać.... |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|