Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
O tym, jak Cell zapracował na bana i wołał kumpla na pomoc |
Wersja do druku |
CELL767
Masażysta
|
Wysłany: 02-02-2008, 01:13
|
|
|
Keii napisał/a: | Z tych nowszych - Supreme Commander? Command & Conquer 3 Tiberium Wars? World in Conflict? A szczególnie to ostatnie. |
Szczególnie to ostatnie prezentuje się koszmarnie
Keii napisał/a: | Ale tu raczej o trochę inną furorę chodzi. Kto dzisiaj zagrywa się na przykład w Fifę 98? |
Trafiłeś tym przykładem kulą w płot. otóż właśnie ta Fifa ma całkiem sporą rzesze fanów podobnie jak 2002 dal bardzo wielu osób po dziś
dzień uznawana za najlepszą no i sporo osób pyka też w 99(jeśli dobrze pamiętam) bo tam jest opcja gry na hali (nie wiem co ludzi w tym kręci ale niech se grają XD)
Daerian napisał/a: | Obrażanie zaś całego gatunku MMORG wybitnie zaś wyklucza moim zdaniem jakąś sensowna dyskusję w tym temacie. To tak, jakby Quake, Doom II, Duke Nukem 3D, Thiefa, System Shock i HalfLife wrzucić do jednego worka, mówiąc, że wszystkie FPP są do niczego... |
i co w tym dziwnego ??o_O przeważnie jak ludzie jadą to po całych gatunkach :D albo są ortodoksi grajacy tylko w jeden tytuł z danego gatunku gier a zlewający resztę
NP. w Bijatykach TK (tu mamy też do czynienia z Ultra ortodoksami dla których Tekken skończył się na TK3) czy też w grach MMORPG-i gdzie spotkałem się z całkiem sporą grupą osób które uważają ze MMORPg- ssą ale... jest WoW i dalej ssą ale WoW jest inny czy jest nie wnikam bo okazji zagrać nie miałem ani porządnego Gameplaya nie widziałem a i trochę nie najlepiej dobrałeś tytuły bo powinno być FPS i wyłączony Thief z tego chyba ze był to umyślny zabieg no a co do MMORPG-ów to po prostu nie ajra mnie klepanie w mychę bez przerwy i gadanie jak oszołom z podnieceniem równym orgazmowi " Wow moja zbroja ma 300 def" "e tam moja ma 400 i miecz mam który zadaje 3k DMG"
"WoW" (w tym momencie następuje Erekcja u ww wymienionych osobników)
Cytat: | A co ma robienie furory do gier MMORPG to już naprawdę nie rozumiem. Jeszcze niedawno było tak, że każdy grał w to, co lubi. Coś się ostatnio zmieniło? |
Każdy grał zawsze w co lubi ale nie wszyscy grają w jedno i to samo i po to są dyskusje o wyższości Tytułu A nad Tytułem B i odwrotnie nie ?? Coś się zmieniło ??
IKa napisał/a: | Rozumiem, że chodzi nie tylko o graczy multiplayer, dla których ważna jest nawalanka i szybkość łącza, ale też o tych zwykłych? |
Tak ten promil graczy pośród moich znajomych też przepytałem. Owszem parę osób się podjarało grafą ale to stereotypowi pececiarze którzy jak wiadomo łykną wszystko byleby ładnie wyglądało.
IKa napisał/a: | O ile mi wiadomo, to SC takich zmian nie przejdzie, a poprawiona zostanie jedynie grafika - i dlatego niezrozumiałe jest dla mnie, że przy praktycznie takiej samej grywalności, sposobie prowadzenia, fabule jest on już na wstępie uważany za "niewypał", bo będzie miał ładniejszą, niepikselowatą grafikę. |
Odnośnie wytłuszczonego:widzisz to w szklanej kuli ??
Wiesz o Serii HoM&M,Wormsach,GTA(chociaż tu San Adreas się broni ogromem świata i multum możliwości ale seria i tak powinna zmienić nazwę od 3 części),AoE,MK,SF (o odnodze wprowadzonej w 3d) i jeszcze wielu,wielu(wielu) tytułach tak mówiono a efekty jakie są każdy może się przekonać ;]
Jeszcze raz to piszę. pewnych rzeczy się nie zmienia. Czy ktoś wyobraża sobie Metal Sluga w 3d ?? EDIT: Zapomniałem ze jest... _-_ no ale jakie jest każdy widzi...
a jeśli ktoś uważa że SC trzyma się po dziś dzień głównie dzięki Fabule bo takie wrażenie można odnieść czytając niektóre wypowiedzi to niestety muszę go wyprowadzić z błędu(pewnie zrujnuję tym samym komuś światopogląd). na Mistrzostwach w SC ludzie raczej nie dyskutują o Fabule tejże gry ani o książkach (średnich , czy też bardzo słabej Krucjacie Libertiego) traktujących o SC tylko grają po Multi. Bo tak jak nie lubię Multi(znaczy lubię ale Off-line ale od biedy można pograć on-line) to w SC gram z wielką chęcią i wątpię aby ludzie doskonalili się grając z PC czy przechodząc kampanie bo sam wiem na przykładzie innych gier ze niestety nawet tłuczenie kompa z zamkniętymi oczami tak naprawdę nic nie daje |
_________________ "Serce mędrca zwraca się ku prawej stronie, głupca zaś ku lewej"
"Finally. I have achieved what no other could EVER achieve..I am Perfect"
"I’m on the verge of being God, what do you think..?" |
|
|
|
|
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 02-02-2008, 01:42
|
|
|
CELL767 napisał/a: | Owszem parę osób się podjarało grafą ale to stereotypowi pececiarze którzy jak wiadomo łykną wszystko byleby ładnie wyglądało. | W tym momencie się czuję obrażona i żądam przeprosin.
Sorry Słonko, ale ja (jak i większość piszących tu ludzi) mam komputer PC i jeśli już gram w jakieś gry, to nie gram dla "grafy", ale dla fabuły i nie "łykam wszystkiego, byleby ładnie wyglądało".
Cytat: | praktycznie takiej samej grywalności | Wyjaśnię dokładniej co mam na myśli: tzn, że to dalej jest taka sama strategia, z tą samą historią w tym samym świecie,, a nie platformówka z pacmanem, czy strzelanka z FPP z durnymi kątami kamery.
Żeby było jasne, to powtórzę to jeszcze raz - ja nie mówię o grafice. Wypasioną grafikę mam w głębokim poważaniu, ponieważ w większość gier w taką właśnie super-wypasioną nie da się grać - są zwyczajnie nudne - wszystko poszło w wodotryski i super wyglądające zaklęcia/ciosy/tła, a scenariusz zeżarł pies. |
|
|
|
|
|
CELL767
Masażysta
|
Wysłany: 02-02-2008, 01:53
|
|
|
IKa napisał/a: | W tym momencie się czuję obrażona i żądam przeprosin.
Sorry Słonko, ale ja (jak i większość piszących tu ludzi) mam komputer PC i jeśli już gram w jakieś gry, to nie gram dla "grafy", ale dla fabuły i nie "łykam wszystkiego, byleby ładnie wyglądało". |
Zajmijmy sie czytaniem ze zrozumieniem. otóz krok pierwszy co napisalem "Owszem parę osób się podjarało grafą ale to stereotypowi pececiarze"
Stereotypowi nie jest równoznaczne ze słowem wszyscy aby się upewnić możemy zajrzeć tutaj -->http://pl.wikipedia.org/wiki/Stereotyp i nasze wątpliwości zostają rozwiane.
Krok drugi "Uderz w stół a nożyce się odezwą" Zdanie nie było skierowane do ciebie no chyba że jesteś mały dzieciakiem tudzież jeszcze niedojrzałą dziewuszką co to biega do innych stereotypowych graczy a potem wychodzi od nich z reklamówką przegranych gier to...hmmm współczuje no ale w końcu napisałaś ze grafa cię nie jara w grach toteż tym samym automatycznie wyklucza cię to z przynależności do ww. grupy ludzi więc nie rozumiem tegoż obruszenia. |
_________________ "Serce mędrca zwraca się ku prawej stronie, głupca zaś ku lewej"
|
|
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 02-02-2008, 02:08
|
|
|
Słonko, ale ty zdajesz sobie sprawę z tego, że twoje zachowanie jest co najmniej niegrzeczne, jeśli nie już skandaliczne? Ja rozumiem, że może na twoim podwórku standardem jest insynuowanie partnerowi w dyskusji niedojrzałości... Ale tutaj panują nieco inne zasady, znane powszechnie jako "zasady dobrego wychowania". Czuj się pilnie obserwowany przez bystre oko mo(r)deracji. Przy okazji - ja też poczułam się urażona sformułowaniem "stereotypowi pececiarze". Głównie dlatego, że nie mam pojęcia, jak wygląda "stereotypowy pececiarz" dla takich pro-multi-leet-gamerów i, jako osoba grająca dla zabawy i fabuły, mogłam czuć się zaniepokojona.
P.S. I popraw literówki w podpisie. To trochę żałosne, kiedy ktoś ogłasza, jaki to jest perfekcyjny, waląc przy tym takie byki... |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
CELL767
Masażysta
|
Wysłany: 02-02-2008, 04:33
|
|
|
Mai_chan napisał/a: | Słonko, ale ty zdajesz sobie sprawę z tego, że twoje zachowanie jest co najmniej niegrzeczne, jeśli nie już skandaliczne? |
w którym miejscu słonko ??
Mai_chan napisał/a: | Ja rozumiem, że może na twoim podwórku standardem jest insynuowanie partnerowi w dyskusji niedojrzałości... |
Typowa dziecinna próba sprowokowania. Przkro mi nied ziała na mnie...
Mai_chan napisał/a: | Ale tutaj panują nieco inne zasady, znane powszechnie jako "zasady dobrego wychowania". Czuj się pilnie obserwowany przez bystre oko mo(r)deracji. |
uuuuuu...strach się bać. Wystarczy nie zgadzać się z czyjąś opinią i nie wchodzić władzy tam gdzie plecy tracą swoją szlachetną nazwę i już jest się Bad Guyem... już wiem skąd się wzięła taka a nie inna opinia o tym forum w necie. myślałem ze to tylko pogłoski frustratów no ale wychodzi na to że jednak nie..
Mai_chan napisał/a: | Przy okazji - ja też poczułam się urażona sformułowaniem "stereotypowi pececiarze". Głównie dlatego, że nie mam pojęcia, jak wygląda "stereotypowy pececiarz" dla takich pro-multi-leet-gamerów i, jako osoba grająca dla zabawy i fabuły, mogłam czuć się zaniepokojona.
|
eh... no cóż nie skomentuje...chociaż odrobinkę jednak naprostuje że Stereotyp Pececiarza wziął się z kręgu konsolowców z których i ja się wywodzę mimo iż zaczynałem na PieC-u
Cytat: | P.S. I popraw literówki w podpisie. To trochę żałosne, kiedy ktoś ogłasza, jaki to jest perfekcyjny, waląc przy tym takie byki... |
uuu słabo, słabo widzę. Tonący brzytwy się chwyta. Kolejna prymitywna próba prowokacji. Brakuje Argumentów aby odezwać się na temat to pojawia się napinka Gdybym chciał odpowiedzieć w twoim stylu to powiedziałbym "Wybacz kochanieńka że nie jestem tak Boski,nieomylny jak Ty i nie popełniam błędów jak ktoś tak nieskończenie doskonały jak Ty" ale się pohamuję i nie będę już ciągnął dyskusji nie na temat w tym poście. Bez odbioru (oczywiście nie dotyczy tych co chcą wciąż kulturalnie wymieniać poglądy na temat poszczególnych firm :) |
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 02-02-2008, 09:55
|
|
|
CELL767 napisał/a: |
Szczególnie to ostatnie prezentuje się koszmarnie |
Czyżby?
Jeśli wyjedziesz z tym, że to tylko przez grafikę, uznam, że nie ma sensu dalej z Toba dyskutować, ale liczę na to, że nie jesteś jedną z osób, które bardzo głęboko gdzieś mają recenzje profesjonalnych serwisów i insynuują, że są one przekupywane przez twórców.
CELL767 napisał/a: |
Trafiłeś tym przykładem kulą w płot. otóż właśnie ta Fifa ma całkiem sporą rzesze fanów podobnie jak 2002 dal bardzo wielu osób po dziś
dzień uznawana za najlepszą no i sporo osób pyka też w 99(jeśli dobrze pamiętam) bo tam jest opcja gry na hali (nie wiem co ludzi w tym kręci ale niech se grają XD) |
Może faktycznie niekoniecznie trafiony, ale nie dokładnie o to mi w nim chodziło. Bo widzisz, ludzie "pykający sobie", to nie jest jednak "osobny kanał poświęcony grze w koreańskiej telewizji", "tworzenie przez koreańską marynarkę drużyny do tej gry", "miliony fanów" (zarówno wśród casuali jak i pro). Widzisz różnicę? Myślę, że tak.
A co do tej nieszczęsnej grafiki - mi się wydaje, czy jedziesz ja tylko dlatego, że będzie dobra? Jeśli tak, to nie mam więcej pytań na ten temat. A czy SC2 będzie dobry - zobaczymy, przypuszczam, że jak wszystkie gry Blizza - tak.
CELL767 napisał/a: | i co w tym dziwnego ??o_O przeważnie jak ludzie jadą to po całych gatunkach :D albo są ortodoksi grajacy tylko w jeden tytuł z danego gatunku gier a zlewający resztę |
Nie, nie jadą. Zapomniałeś o tak zwanych normalnych ludziach (stereotypowych?), którzy nie zachowują się jak dzieci, nie twierdzą, że jakiś gatunek jest beznadziejny, tylko dlatego, że do nich nie przemawia i szanują zdanie innych.
CELL767 napisał/a: | NP. w Bijatykach TK (tu mamy też do czynienia z Ultra ortodoksami dla których Tekken skończył się na TK3) |
Czy ja wiem, czy takimi ultra... Kwestia tego, że później system przeszedł duże zmiany -mi na przykład o niebo bardziej podoba się Soul Calibur 2 od 3 i twierdzę, że to drugie jest zdecydowanie najgorszą częścią serii. Dla mnie na razie SC skończył się na 2 i zobaczymy, czy 4 zmieni moje zdanie.
CELL767 napisał/a: | czy też w grach MMORPG-i gdzie spotkałem się z całkiem sporą grupą osób które uważają ze MMORPg- ssą ale... jest WoW i dalej ssą ale WoW jest inny |
Bo jest. Bo większość gier, jest inna. Może Cię na przykład nudzić większość strategii turowych pokroju Panzer Generala, ale zachwycać Advance Wars. Różnica gier w obrębie gatunku potrafi być zatrważająca. A WoW jest po prostu w miarę dobrze prowadzony, gra w niego dużo ludzi i jest zarówno casual, jak i hardcore-gamer friendly. Na temat jakości samej gry powiem tyle, że gra się przyjemniej niż w grindfesty pokroju Lineage 2.
CELL767 napisał/a: | a i trochę nie najlepiej dobrałeś tytuły bo powinno być FPS i wyłączony Thief z tego chyba ze był to umyślny zabieg |
Nie, nie powinno. FPP jak najbardziej, bo wszystkie te gry są FPP - kiedyś tak się na to mówiło, a skrót FPS jest stosunkowo nowy. Zresztą, chyba jeden pies, jak kto to nazywa, skoro wiadomo o co chodzi. A zabieg przypuszczam jak najbardziej celowy, bo jak pisałem wyżej, w obrębie jednego gatunku gry mogą różnić się diametralnie. I tak, wszystko powyższe należy do jednego gatunku. W przypadku MMO wystarczy postawić obok siebie na przykład DAoC, WoW, Eve Online, Tabula Rasa, Ragnaroka Online i chociażby FF XI, żeby dostrzec cholernie znaczące różnice. Zarówno w wyglądzie, systemie i gameplayu.
CELL767 napisał/a: | a co do MMORPG-ów to po prostu nie ajra mnie klepanie w mychę bez przerwy i gadanie jak oszołom z podnieceniem równym orgazmowi " Wow moja zbroja ma 300 def" "e tam moja ma 400 i miecz mam który zadaje 3k DMG"
"WoW" (w tym momencie następuje Erekcja u ww wymienionych osobników) |
A mnie nie jara bieganie po wirtualnej murawie w PESie, czy innej Fifie, ale daleko mi do śmiania się z fanów gier sportowych. Skoro to lubią, to czemu mieliby nie grać?
Jako gracz MMO, uznałem to wyżej za osobisty przytyk. Mimo, że tak się nie zachowuję.
I na litość Boską, interpunkcja człowieku. Nie, nie chwytam się brzytwy i jestem bardzo daleki od zatonięcia. Ale szacunek do współrozmówców do czegoś zobowiązuje. A szacunku w wypowiedziach na przynajmniej tym forum się wymaga - widzę, że niektórzy postrzegają to jako niemożność wyrażenia swojego zdania, ale tak naprawdę sprowadza się to do konieczności chociażby ubrania tego w inne słowa niż na podwórku - ot, cały sekret.
CELL767 napisał/a: | i po to są dyskusje o wyższości Tytułu A nad Tytułem B i odwrotnie nie ?? Coś się zmieniło ?? |
Kulturalne dyskusje, ok. "Gra A jest lepsza, a Ty się nie znasz", lub też próby przekonania kogoś, że gra B powinna mu się bardziej podobać - nie.
CELL767 napisał/a: | Tak ten promil graczy pośród moich znajomych też przepytałem. Owszem parę osób się podjarało grafą ale to stereotypowi pececiarze którzy jak wiadomo łykną wszystko byleby ładnie wyglądało. |
Mhm. A co ze zdaniem niestereotypowych pececiarzy? (Pomijając fakt, że ten stereotyp pececiarza jest tak głupi, że aż boli).
CELL767 napisał/a: | i jeszcze wielu,wielu(wielu) tytułach tak mówiono a efekty jakie są każdy może się przekonać ;] |
Lwiej części z tych gier zmiana na 3D wyszła na gorsze, bo były wcześniej w 2D. Rozgrywka była w 2D. Nie wiem, czy się orientujesz, ale w przypadku strategii z rzutem izometrycznym, zmiana grafikę na 3D daje:
a) Możliwość obracania kamery
b) Możliwość przybliżania kamery
c) Łatwiejsze tworzenie gry dla większej ilości rozdzielczości
I... Tyle. Jeśli wszystko jest porządnie wymodelowane i dopieszczone, może wyglądać równie miło dla oka, jak sprite'owo-bitmapowy świat. Ba, nawet lepiej.
CELL767 napisał/a: | Odnośnie wytłuszczonego:widzisz to w szklanej kuli ?? |
Wypowiedzi Blizza i zasada, że nie naprawia się tego, co jest zepsute zwykle?
CELL767 napisał/a: | w którym miejscu słonko ?? |
Szczerze? W większości miejsc. Począwszy od postawy w stosunku do współrozmówców, a skończywszy na tym, że nie chce Ci się nawet przyłożyć do interpunkcji, przez co czytanie Twoich postów to jednak wątpliwa przyjemność.
CELL767 napisał/a: | Typowa dziecinna próba sprowokowania. Przkro mi nied ziała na mnie... |
Nie, to akurat raczej prosty wniosek wysunięty z Twoich postów. To widać, wierz mi :)
CELL767 napisał/a: | uuuuuu...strach się bać. Wystarczy nie zgadzać się z czyjąś opinią i nie wchodzić władzy tam gdzie plecy tracą swoją szlachetną nazwę i już jest się Bad Guyem... już wiem skąd się wzięła taka a nie inna opinia o tym forum w necie. myślałem ze to tylko pogłoski frustratów no ale wychodzi na to że jednak nie.. |
A do tego komentarz masz pod MMORPG.
Widzisz, bo wyrażać opinię też trzeba umieć. Możliwe, że gdybym spotkał Cię na ulicy i poznał bliżej, to stwierdziłbym, że jesteś spoko gościem. Ale mnie to nie obchodzi. Bo jak Cię widzą, tak Cię widzą, tak Cię piszą. A po tym, co tu prezentujesz, a TYLKO po tym tutaj można Cię ocenić, bo nikt z nas nie zna Cię osobiście, mogę powiedzieć tylko tyle, że zachowujesz się jak buc.
Głosy frustratów? To forum po prostu wymaga od użytkownika wysokiego poziomu kultury wypowiedzi. Niektórzy widzą to jako straszliwą wadę. "Przecież to internet, tu jestem anonimowy, mogę mówić jak chcę i to moja sprawa". Otóż nie. A szczególnie nie na forum dyskusyjnym, które nie ma na razie planów zamieniać się w szambo, czy inny śmietnik.
CELL767 napisał/a: | uuu słabo, słabo widzę. Tonący brzytwy się chwyta. Kolejna prymitywna próba prowokacji. Brakuje Argumentów aby odezwać się na temat to pojawia się napinka |
Protip: nie szukaj wszędzie prowokacji.
CELL767 napisał/a: | Gdybym chciał odpowiedzieć w twoim stylu to powiedziałbym "Wybacz kochanieńka że nie jestem tak Boski,nieomylny jak Ty i nie popełniam błędów jak ktoś tak nieskończenie doskonały jak Ty" ale się pohamuję |
Skoro się pohamowałeś, to to wywal. Bo w końcu zostało napisane, prawda? Ale wcześniej, wytłumacz proszę analogię, bo nie zrozumiałem. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Lila
BAKA Ranger
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Lisia Federacja Omertà
|
Wysłany: 02-02-2008, 22:36
|
|
|
Keii napisał/a: | mi na przykład o niebo bardziej podoba się Soul Calibur 2 od 3 i twierdzę, że to drugie jest zdecydowanie najgorszą częścią serii. Dla mnie na razie SC skończył się na 2 i zobaczymy, czy 4 zmieni moje zdanie. |
Sensei wie co dobre ^^ SC2 to jedna z najlepszych bijatyk na PS2 - 3 nie wniosła niczego.
Keii napisał/a: | A mnie nie jara bieganie po wirtualnej murawie w PESie, czy innej Fifie, ale daleko mi do śmiania się z fanów gier sportowych. Skoro to lubią, to czemu mieliby nie grać?
Jako gracz MMO, uznałem to wyżej za osobisty przytyk. Mimo, że tak się nie zachowuję.
I na litość Boską, interpunkcja człowieku. Nie, nie chwytam się brzytwy i jestem bardzo daleki od zatonięcia. Ale szacunek do współrozmówców do czegoś zobowiązuje. A szacunku w wypowiedziach na przynajmniej tym forum się wymaga - widzę, że niektórzy postrzegają to jako niemożność wyrażenia swojego zdania, ale tak naprawdę sprowadza się to do konieczności chociażby ubrania tego w inne słowa niż na podwórku - ot, cały sekret. |
Sensei! Staje po stronie MMO... Teraz np. Stargate Wars, Halo Wars, przyjrzyj się grafice, na którą tak naskakujesz < mowa do Cella > Widziałeś kiedyś lepszą grafikę niż w Halo Wars? Ja jeszcze nie widziałam. < PS: mówimy tylko o produktach PC? jako maniaczka PS3 i Skrzynki360 troszkę jestem zacofana w PCtach ale wiem swoje robiąc w tym fachu >
MMO zasłynęły tym, że ludzie się komunikują... a nie chwalą " o ja mam armor niezniszczalny, wysyłający 10 tyś promieni w 4 strony świata, jeszcze nie wiem co robią ale się dowiem... kiedyś". Ja np. gram sobie spokojnie z kolegą, nie mam zbyt dobrej postaci, ale bawimy sie dobrze. W chowanego, siadamy na ławce nad morzem i udajemy, że mamy piknik :P To są gry dla ludzi znudzonych prostoliniowością gier RPG - choć takowe mają dobrze rozbudowane światy, postacie i klasy. Tego, czego brakowało tym grom, to LUDZI, bo to oni wprowadzają do gry swoją oryginalność i sposób grania.
Capcom - DMC 1 i 3 ( o 2 szkoda gadać ) w 4 nie grałam, się zobaczy. Za Chaos Legion. I oczywiście za Virtua Cop 2 !! To jest najlepsza strzelanka wszech czasów. Wydawało się całe oszczędności na Automatach nim wyszła na PCta.
Square Enix - za FF i Drakengard. Tu nie trzeb nic dodawać. |
_________________ " Twas brillig, and the slithy toves, did gyre and gimble in the wabe;
All mimsy were the borogoves, and the mome raths outgrabe.~ "
|
|
|
|
|
Dziadzia
|
Wysłany: 03-02-2008, 02:35
|
|
|
Mai_chan napisał/a: | Ja rozumiem, że może na twoim podwórku standardem jest insynuowanie partnerowi w dyskusji niedojrzałości... |
Ciebie na podwórku nie kochaja,to i sie wyżywasz na ludziach.Po drugie nawet,że masz "władze" to nie znaczy,że mozesz robic co chcesz,bo to jest żałosne,bo gdybym ja ja mial,to tez bys wyleciała,po trzecie to jest do kobieciny lekkich obyczajów mój wnuk !!!,i nikt nie bedzie go obrażał !!!!.Troche szacunku,do ludzi.Ja moge wyzywac bo mi sie nalezy,mam powody do tego i nawet nie powinienem dostac ostrzezenia
Mai_chan napisał/a: | Ale tutaj panują nieco inne zasady, znane powszechnie jako "zasady dobrego wychowania". Czuj się pilnie obserwowany przez bystre oko mo(r)deracji. |
Mi wygląda to bardziej na zasady panujące w Gettcie,niz w "mysli dobrego wychowania".Ale ty masz "władze" i jestes najmądrzejsza.Na tym forum przebywają jakies osobistosci ze swiata(Polityki,Sportu,czy innej dziedziny życia),że mój wnuk nie moze wyrazic swojej opinii ?
Mai_chan napisał/a: | Przy okazji - ja też poczułam się urażona sformułowaniem "stereotypowi pececiarze". |
Ja natomiast jestem urazony,jak czytam takie tępactwa :(.Az naprawde cżłowiek jest wtedy mega urażony,niestety....Czyli ja jestem bardziej niz ty.bo głupota ludzka a "stereotypowy pececiarz" to chyba jest róznica,co nie ?
Keii napisał/a: | A mnie nie jara bieganie po wirtualnej murawie w PESie, czy innej Fifie, ale daleko mi do śmiania się z fanów gier sportowych. Skoro to lubią, to czemu mieliby nie grać? |
Jestes żałosny ! :D.Ty i tak ani nie biegasz po prawidzwej no i po "wirtualnej" tez nie,wiec po co komentujesz te kwestie ?
Keii napisał/a: | I na litość Boską, interpunkcja człowieku. Nie, nie chwytam się brzytwy i jestem bardzo daleki od zatonięcia. Ale szacunek do współrozmówców do czegoś zobowiązuje. A szacunku w wypowiedziach na przynajmniej tym forum się wymaga - widzę, że niektórzy postrzegają to jako niemożność wyrażenia swojego zdania, ale tak naprawdę sprowadza się to do konieczności chociażby ubrania tego w inne słowa niż na podwórku - ot, cały sekret. |
Geniusz sie znalazł :wesoły: .Ty nie wykazujesz "mistrzu" szacunku dla mojego wnuka,to on jak moze miec do ciebie ?.Wogole jestes żałosny,tylko pykasz i pykasz w te gierki porno,bo ja wiem,co dzisiejsza młodzież robi.I sie nie wykrecaj !.No i nie obrazaj wnuka,bo to jest poprostu bardzo sympatyczny człowiek,a ty jestes żaal :D
Ogółem pozdrawiam,jestescie dziwaczni,chcecie jakąs dyscypline na forum,jak to tylko forum :D,chyba,że wy tylko tym sie interesujecie i cały czas tylko gadacie i nie wychodzicie do znajomych,bo jestescie żałosni,i chcecie na forum na ludziach sie wyzywac,.Osobiscie jak ktos glupi,to niech tu pisze,i wy kogos wnerwiajcie,ale mojego wnuka Cella zostawcie w spokoj u!,bo i tak was przewyższa inteligencją.Wy natomiast macie IQ 40,czli jak numer mojego buta.Pozdrawiam !. |
|
|
|
|
|
CELL767
Masażysta
|
Wysłany: 03-02-2008, 04:54
|
|
|
Keii napisał/a: | Czyżby?
Jeśli wyjedziesz z tym, że to tylko przez grafikę, uznam, że nie ma sensu dalej z Toba dyskutować, ale liczę na to, że nie jesteś jedną z osób, które bardzo głęboko gdzieś mają recenzje profesjonalnych serwisów i insynuują, że są one przekupywane przez twórców. |
:wesoły: Co do insynuacji to wiesz.. NFL od "prestiżowych" serwisów otrzymuje noty jakich najlepsze gry w historii nie otrzymywały a wielu tego typu serwisach FIFA miażdżyła PES-a co można skwitować jedynie ironicznym uśmieszkiem
Poza tym nie patrzę na recenzje ludzi których nie znam bo nie wiem jaką wziąć poprawkę na to co piszą/mówią. Jak zapytam znajomego to mogę skorygować to na siebie i wiem czego się spodziewać.
Keii napisał/a: | Może faktycznie niekoniecznie trafiony, ale nie dokładnie o to mi w nim chodziło. Bo widzisz, ludzie "pykający sobie", to nie jest jednak "osobny kanał poświęcony grze w koreańskiej telewizji", "tworzenie przez koreańską marynarkę drużyny do tej gry", "miliony fanów" (zarówno wśród casuali jak i pro). Widzisz różnicę? Myślę, że tak.
A co do tej nieszczęsnej grafiki - mi się wydaje, czy jedziesz ja tylko dlatego, że będzie dobra? Jeśli tak, to nie mam więcej pytań na ten temat. A czy SC2 będzie dobry - zobaczymy, przypuszczam, że jak wszystkie gry Blizza - tak. |
Inny przykład. Jack Jazz Rabbit. Kojarzysz grę ?? Liga wciąż działa i to bardzo dynamicznie już któryś tam (liczba dwucyfrowa) sezon w nią rozgrywają.
Cytat: | I na litość Boską, interpunkcja człowieku. Nie, nie chwytam się brzytwy i jestem bardzo daleki od zatonięcia. Ale szacunek do współrozmówców do czegoś zobowiązuje. A szacunku w wypowiedziach na przynajmniej tym forum się wymaga - widzę, że niektórzy postrzegają to jako niemożność wyrażenia swojego zdania, ale tak naprawdę sprowadza się to do konieczności chociażby ubrania tego w inne słowa niż na podwórku - ot, cały sekret. |
Koleś masz jakiś problem ze sobą czy co ?? Nie wiem zjedz coś, wyjdź na spacer, Zarejestruj się na Single.pl czy cuś. Toniesz tak że aż strach a poza tym jak masz problemy z czytanie to nic nie poradzę. Przykro mi że piszę długie zdania to kropka nie pojawia sie w nich często logiczne nie ?? a co Do przecinków to cóż mam dys wiec nie zawsze zdarza mi się je napisać a nie będę słownika wertował do każdej wypowiedzi bo jaśnie panisko z przerostem ego ma takie życzenie.Poza tym jak zauważyłem masz jakieś zboczenie do poprawiania błędów to może wytkniesz to autorowi tematu czy boisz się ze osta dostaniesz ??
Keii napisał/a: |
Nie, nie powinno. FPP jak najbardziej, bo wszystkie te gry są FPP - kiedyś tak się na to mówiło, a skrót FPS jest stosunkowo nowy. Zresztą, chyba jeden pies, jak kto to nazywa, skoro wiadomo o co chodzi. A zabieg przypuszczam jak najbardziej celowy, bo jak pisałem wyżej, w obrębie jednego gatunku gry mogą różnić się diametralnie. I tak, wszystko powyższe należy do jednego gatunku. W przypadku MMO wystarczy postawić obok siebie na przykład DAoC, WoW, Eve Online, Tabula Rasa, Ragnaroka Online i chociażby FF XI, żeby dostrzec cholernie znaczące różnice. Zarówno w wyglądzie, systemie i gameplayu. |
Nie mam pytań...
Keii napisał/a: | Kulturalne dyskusje, ok. "Gra A jest lepsza, a Ty się nie znasz", lub też próby przekonania kogoś, że gra B powinna mu się bardziej podobać - nie. |
Synek.. Ty właśnie coś takiego prezentujesz...
Keii napisał/a: | Nie, nie jadą. Zapomniałeś o tak zwanych normalnych ludziach (stereotypowych?), którzy nie zachowują się jak dzieci, nie twierdzą, że jakiś gatunek jest beznadziejny, tylko dlatego, że do nich nie przemawia i szanują zdanie innych. |
Masz jakieś dziwne pojęcie o życiu... Ja na ten przykład jadę po całości bo Ścigałkach wszelakiej maści z 2,3 wyjątkami które mi sie spodobały i jakoś nie zjeżdżam ludzi w to grających bo rozumiem że komuś może się podobać ten typ gier. a jeśli dla ciebie zjechanie jakiegoś gatunku gier jest dziwne to cóż... Nawet w czasopismach o grach tak robią recenzenci np. Loki z PE non toper objeżdża bijatyki.
Cytat: | Wypowiedzi Blizza i zasada, że nie naprawia się tego, co jest zepsute zwykle? |
aha a jak Blizz powie żebyś skoczył z mostu bo nic ci się nie stanie to też tak zrobisz ??
Cytat: | Szczerze? W większości miejsc. Począwszy od postawy w stosunku do współrozmówców, a skończywszy na tym, że nie chce Ci się nawet przyłożyć do interpunkcji, przez co czytanie Twoich postów to jednak wątpliwa przyjemność. |
Począwszy od twojego pseudointelektualnego bełkotu którym starasz się w wazeliniarski sposób wejść władzuchnie forum wiadomo gdzie, Przez twój przerost Ego, Problemy z czytaniem ze zrozumieniem, a na myśleniu kończąc to twoje że się tak niekulturalnie wyrażę "pierdolenie" też przyjemności mi nie sprawia. A i niszczenie cię na każdym kroku do orgazmu intelektualnego też mnie nie doprowadza bo to nic trudnego, jednak biernym pozostać nie mogę jak czytam twoje wypociny
Keii napisał/a: | Nie, to akurat raczej prosty wniosek wysunięty z Twoich postów. To widać, wierz mi :) |
Przykro mi ze jak ktoś ma problemy z myślenie to nie jestem dobrym wujkiem i nie mówię ze wszystko jest ok. Life Is brutal i prawda bywa bolesna nic na to nie poradzę :(
Cytat: | A do tego komentarz masz pod MMORPG.
Widzisz, bo wyrażać opinię też trzeba umieć. Możliwe, że gdybym spotkał Cię na ulicy i poznał bliżej, to stwierdziłbym, że jesteś spoko gościem. Ale mnie to nie obchodzi. Bo jak Cię widzą, tak Cię widzą, tak Cię piszą. A po tym, co tu prezentujesz, a TYLKO po tym tutaj można Cię ocenić, bo nikt z nas nie zna Cię osobiście, mogę powiedzieć tylko tyle, że zachowujesz się jak buc. |
No i z tegoż samego powodu ja o tobie dobrej opinii nie mam i uważam cię za nadętego Buf(f)ona a na dobre opinii mi nie zależy. Nie będę się specjalnie dla kogoś dostrajał i udawał kim nie jestem. Ludziom przeważnie to nie przeszkadza no ale jak ktoś ma się za pępuszek świata to już robi sie źle :(
BTW: między innymi Seaven z tegoż forum mnie zna i źle o mnie nie mówi ;] noi nie dziwię się czemu tu nie zagląda już ;] Parę innych osób też poznałem. Nicków wszystkich nie pamiętam za co z góry przepraszam.
Cytat: | Głosy frustratów? To forum po prostu wymaga od użytkownika wysokiego poziomu kultury wypowiedzi. Niektórzy widzą to jako straszliwą wadę. "Przecież to internet, tu jestem anonimowy, mogę mówić jak chcę i to moja sprawa". Otóż nie. A szczególnie nie na forum dyskusyjnym, które nie ma na razie planów zamieniać się w szambo, czy inny śmietnik. |
Achaaaaa. No ze też od razu nie doszedłem do tego... kurde jakiż ja niedokształcony... nie wiedziałem że zgadzanie się z ogólnie przyjętymi poglądami i opiniami to nie umie rozmawiać na poziomie...a w szambo zamieniać się nie musi. Wystarczy ze już jest kółkiem wzajemnej adoracji a to taki szczebelek niżej jeszcze. Czytając twoje posty tudzież równie sfrustrowanych dziewczynek z grona moderatorów można dojść do zgoła odmiennych wniosków. w sumie nie dziwi mnie ze na naprawdę sporą grupę zarejestrowanych tutaj osób udziela się nikły % skoro taka panuje tu atmosfera
Keii napisał/a: | Protip: nie szukaj wszędzie prowokacji. |
ProTip: Nie dąż do Napinki wszędzie.
Keii napisał/a: | Skoro się pohamowałeś, to to wywal. Bo w końcu zostało napisane, prawda? Ale wcześniej, wytłumacz proszę analogię, bo nie zrozumiałem. |
Cud Forumowy Geniusz czegoś nie wie O_O Przeanalizuj wnikliwie to pojmiesz. Nie licz wiecznie na innych bo się przejedziesz.
Cytat: | Pozwolę sobie też na małą prywatę i umieszczę w moim top 3 - Bullfroga za Theme Hospital, serię Populous, i w szczególności za Dungeon Keeper 2 - która jest genialna i nie można jej nie lubić - gra ma najlepszą kampanię "ever" - wielka szkoda że nie doczekała się kontynuacji :( |
ooo. Właśnie Dobra firma. Hospital to najlepszy(jedyny??) symulator prowadzenia szpitala ze tak to nazwę. Populus do mnie zbytnio nie trafił, może dlatego ze grałem na PSX gdzie gra nie prezentowała się zbyt okazale i raczej śmieszyła no i zajmowała 15 bloków na karcie więc grać było ciężko. co do DK2 to spotkałem ludzi którzy twierdzą że to szit. Osobiście nie grałem ale moi najbardziej zaufani znajomi wręcz każą mi w to zagrać więc kiedyś będzie trzeba.
Lila napisał/a: | Teraz np. Stargate Wars, Halo Wars, przyjrzyj się grafice, na którą tak naskakujesz < mowa do Cella > Widziałeś kiedyś lepszą grafikę niż w Halo Wars? Ja jeszcze nie widziałam. < PS: mówimy tylko o produktach PC? jako maniaczka PS3 i Skrzynki360 troszkę jestem zacofana w PCtach ale wiem swoje robiąc w tym fachu > |
Lol dziewczyno Roxxxujesz. Podajesz grę która jeszcze nie wyszła :wesoły: a przez ten czas zdążą ją podrasować. Lepsza grafa ?? Jedno słowo Crysis. Poza tym do kury nędzy czy ja psioczę ze ta grafa jest do bani ?????????? Mi się cały czas rozchodzi oto ze do pewnych gier zwyczajnie ona nie pasuję. że tak zacytuje jednego Polskiego "Rapera" "Dla mnie to jest proste jak do Dragów dostęp" niestety nie dla wszystkich...
Dziadzia napisał/a: | ale mojego wnuka Cella zostawcie w spokoj u!, |
Dziadzia <miś>
Mai-chan napisał/a: | Nie stosowanie się do zaleceń moderacji, niekulturalne zachowanie, publiczna dyskusja z moderacją |
ooo z Moderatorami nie można dyskutować ??o_O toż to zamordyzm jakiego świat nie widział. Pewne mangowe forum też tak miało. Upadło... Jestem Moderatorem w wielu miejscach i z tego powodu takiego przerostu ego jak ty Dziecino to nigdy nie miałem. Jak ktoś mi zarzuca że źle wykonuje swoją pracę to nie stawiam mu osta od razu tylko dyskutuję aż dojdziemy do Konsensusu i nigdzie na mnie nie narzekali. Cóż ze tak powiem weź tą sfrustrowaną rączkę i z tymi dwoma palcami co zwykle zrób to co zwykle. Peace.(ale to było chamskie Cellusiu) Wiem ;]
Ogólnie rzecz biorąc strasznie się zawiodłem na ludziach tutaj. Niestety niektórych konstruktywna krytyka boli. Trudno. Jak to mawiają tylko krowa nie zmienia poglądów. Liczyłem na dyskusje na poziomie i przeliczyłem się. Trudno ludzką rzeczą jest błądzić. siedźcie i kiście sie dalej w swoim małym światku na tym zapomnianym krańcu internetu. Możecie mnie zbanować zresztą i tak pewnie to uczynicie po tym poście. Znajdę inną stronkę gdzie można podyskutować na poziomie.
Papa :(
Pozdro dla normalnych nie napinaczy. (ostali się tu tacy ??) |
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 04-02-2008, 01:15
|
|
|
Keii napisał/a: | mi na przykład o niebo bardziej podoba się Soul Calibur 2 od 3 i twierdzę, że to drugie jest zdecydowanie najgorszą częścią serii. |
Tak, wiem, offtop, ale mam pytanie - w czym konkretnie SC2 było lepsze. Miałem kontakt tylko z SC3... |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 04-02-2008, 01:40
|
|
|
Po pierwsze - design niektórych postaci. 3 jest strasznie cukierkowe pod tym względem - pani z kółkiem, fioletowy/czerwony Astaroth? Ogólnie rzecz biorąc graficznie wydaje mi się gorsze, począwszy od ekranów przed rozpoczęciem walki, na paskach i wykonaniu postaci skończywszy. Do tego dochodzą jeszcze subtelne zmiany w systemie, ale o tym rozpisywać się nie będę, bo szczerze powiedziawszy grałem w 3 ostatnio chyba rok temu. Według mnie, to zmiany na gorsze.
Ujmę to tak - w 2 grałem długo, odkryłem wszystko i kiedy dowiedziałem się o kontynuacji, w której miało być więcej postaci itp., czekałem na nią z niecierpliwością. Pograłem trochę i odrzuciłem w kąt. Zmiany zupełnie mi nie podeszły wprowadzone przez twórców zmiany. Ogólnie rzecz biorąc to kwestia gustu, ale mi osobiście granie w 3 praktycznie nie sprawia przyjemności, czego efektem jest odpalanie 2, jeśli chcemy ze znajomymi zakosztować czegoś z serii SC. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 04-02-2008, 11:33
|
|
|
przypominam że ten topic jest już w spamie ^^; |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|