Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Cosmo Warrior Zero autora Leiji Matsumuto |
Wersja do druku |
IRON
|
Wysłany: 27-03-2008, 19:58 Cosmo Warrior Zero autora Leiji Matsumuto
|
|
|
Poztanawiam otworzyć jeszcze raz temat o tym anime, na początku mi zablokowali bo źle zaczołem pisać na temat XP
Pod koniec trzydziestego wieku, wszystkie wyścigi naszej galaktyki rozwijają do odległych granic ogromnego wszechświata. To jest czas wolności i anarchii w przestrzeni kosmiczna daleka, również. Tak zwany 'Infinite Track' z Galaxy Express Railway teraz wyciąga się za Andromedą. Nowy typ z człekopodobny 'zmechanizowany człowiek' zaczyna pojawić się na ziemi. Zmechanizowany człowiek posiada bardzo technika zaawansowana i wiekopomne życie. Ten android często traci swoją duszę i staje się skąpy i okrutny. Ludzie kto wartość ograniczona długość życia opierać o dominację nad podnoszeniem zmechanizowanych bogów nieśmiertelnych. Bitwa obejmuje całą ziemię i w końcu, 'fresh-and-blood' ludzie są pokonani. Zmechanizowani ludzie zaczynają rządzić ziemią. Ludzie próbują dostosować się do życia poniżej kontroli bogów nieśmiertelnych. Jakiś uważać to za możliwe przychylić się do nowych zasad dla łatwej drogi. Inni niosą ciężkie dni. I jakieś zwolnienie ziemia, mając nadzieję znaleźć przyszłość ludzkości we wszechświecie. Warrius Zero jest dowódcą Niezależnej Floty, siły zbrojne ziemi. Stracił rodzine i przyjaciół w wojnie między ludźmi a zmechanizowanymi ludźmi. Dusza Zera została zniweczona ze straty rodziny. On nie ma żadnej nadziei, żadnego marzenia i żadnego celu w jego życiu już. Pewnego dnia, Zero otrzyma nakaz z głównodowodzącego - rozkaz wytropienia pirata kosmicznego Kapitana Harlocka. Kapitan Harlock tyle że napaści zmechanizowały statki kosmiczne ludzi. Dlaczego on powinien pomagać bogom nieśmiertelnym? Po długiej myśli, Zero decyduje się podjąć misję. Samotny cosmo-warrior potrzebuje wystarczającego powodu żyć. On musi znaleźć prawdziwe znaczenie swojego życia jak ludzki.Co nieskończony wszechświat przyniesie Zeru?
To jest moja recenzja z mojego blogu www.iron-anime-manga.blog.onet.pl <--- są też inne informacje o tym anime, oczywiście ten temat jest tylko dla tych którzy zainteresują się o tym anime XD
Poprzedni temat został zablokowany, ponieważ ograniczał się do jednego zdanie - żadnych przemyśleń, żadnych wniosków. Ten temat zaś... Hańba i wstyd! Nie dość, że tekst jest bezczelnie splagiatowany (po polsku: ukradziony) ze strony Cosmo Warrior Zero i wrzucony do pierwszego lepszego translatora, to nawet nie raczyłeś zadać sobie najmniejszego trudu, żeby sprawdzić, czy brzmi on po polsku!
Wybacz, ale czy zdanie "Dusza Zera została zniweczona ze straty rodziny" brzmi po polsku? Albo "Tak zwany 'Infinite Track' z Galaxy Express Railway teraz wyciąga się za Andromedą." - no przepraszam bardzo, ale to już jest poniżej krytyki.
Do twojej informacji - pisanie recenzji NIE polega na wrzuceniu angielskiego tekstu, w dodatku nie swojego, do translatora. Tak robiąc narażasz się tylko na śmieszność. Że nie wspomnę o naruszeniu praw autora tekstu.
A z mojej strony zasłużyłeś sobie na ostrzeżenie za kradzież recenzji.
Temat zamykam. Znowu.
Miłego dnia
IKa
Zua Biurokratka. |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|