FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  Galeria AvatarówGaleria Avatarów  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3
  Spam z CG
Wersja do druku
W chołdzie Zero ;..(
Gość
PostWysłany: 28-09-2008, 14:23   

vries masz racje to było chamstwo.... i ty z 10 linikej przeklenst pod adresem autorów i scenarzysty. DLACZEGO !??!! :..( w wiadomej scenie popłakałem sie i zresztą nadal płacze
Spoiler: pokaż / ukryj
Zero powraca jako suzaku zabijając lulu (spełnia jego zyczenie) a reszta zyje długo i szczęsliwie. ALE DLACZEGO ON !!?? nie było by fajniej gdyby zyl sobie z CC na jakiejs farmie? Tak czy inaczej jedno zdanie na zakonczenie All hail LULUSHU będziesz życ w naszej pamieci. zreszta moze jest w raju z shirley? kto wie :D
Przejdź na dół
mistic
Gość
PostWysłany: 15-10-2008, 16:56   Anfan w CG cz2 IP:89.248.166.200

Nie wiem czemu, ale obcięło post.
Mnie zastanawia w tym anime jedno. Dlaczego było tak dramatyczne ? Sądziłem na początku że będzie raczej rozrywkowe, a tu takie zaskoczenie. W I serii jedna bardzo dramatyczna, wzruszająca scena i w II sezonie również.
Chodzi oczywiście o tą bezsensowną śmierć Euphy i Shirley. Ja tego nie rozumiem czy nie mogli coś innego wymyśleć ? Tyle beznadziejnych i denerwujących postaci zostawili albo nawet po chwili zwątpienia przywrócili na plan. Natomiast najfajniejsze postacie z całego anime czyli Euphy i Shirely zostały uśmiercone. No ja tego nie rozumiem.
Ci którzy to wymyśli musieli coś mieć z głową.
Już nawet to zakończenie, które było najgorsze z możliwych nie było by takie złe jakby te postacie przeżyły.
Powrót do góry
Eire Płeć:Kobieta
Jeż płci żeńskiej

Status: offline

Grupy:
AntyWiP
Melior Absque Chrisma
PostWysłany: 15-10-2008, 16:59   

I o to kolego chodzi. O to byś płakał i żołądkował się dlaczego takie fajne postacie zginęły.

Numer Gadu-Gadu
1018596

Numer ICQ
mistic
Gość
PostWysłany: 15-10-2008, 17:12   

Tylko że najgorsze jest to że wybrali chyba dwie najbardziej nieskazitelne postacie.
Już praktycznie każdy inny mógł umrzeć. Nawet Nanali.
Na pewno celowo tak zrobili, ale mogli jednak przywrócić ich choćby pod koniec anime do życia.
Zapewne wiesz ze w wielu anime tak robią. Że niby ktoś umiera, a pod koniec ożywa lub wcale tak naprawdę nie umarł.
Powrót do góry
akashi
Gość
PostWysłany: 15-10-2008, 17:58   anfan w GC cz3 IP:89.248.166.200

Grisznak napisał/a:

Zdziwiłbyś się, ile osób się szczerze cieszyło, kiedy Różową Księżniczkę szlag trafił. Wspomnę słowa naszej redakcyjnej koleżanki, która zobaczywszy Eupehmię po raz pierwszy krzyknęła "Błagam, niech ją ktoś zabije!". I słowo ciałem się stało...

No ale za co ją nie lubili ? Za to że była taka słodka, dobra, miła ?
Za wygląd ?
Jak dla mnie to jakiś absurd. Może jestem zbyt wrażliwy ale wpierw zaprzyjaźnić widza z jakąś postacią a potem ją w taki sposób uśmiercić jest straszne.
Może niektórych to nie rusza, ale zarówno Shirley jak i Euphy były tak sympatyczne że wolałem już żeby wszyscy inni zginęli, a nie one.
Powrót do góry
moja ocena
Gość
PostWysłany: 16-10-2008, 11:09   

Dobra seria ? To chyba jakiś żart.
Ona jest doskonała, idealna. To najlepsze anime jakie zrobili japońce.
Ta przejmująca fabuła, emocjonujące walki i przepiękna muzyka działa cuda.
Jednym słowem 10/10
Lecz zakończenie to SHIT.
Powrót do góry
Hmm
Gość
PostWysłany: 01-11-2008, 20:15   

zapraszam na http://www.codegeass.com.pl/
Powrót do góry
...
Gość
PostWysłany: 17-11-2008, 17:53   

Jedno słowo (ROTFL) zryte na maxa xD
Powrót do góry
kakashi
Gość
PostWysłany: 25-01-2009, 21:54   

Ysengrinn napisał/a:
Też tak słyszałem, ale wierzę niespecjalnie. Clampowatość fabuły aż bije.

I taaak, w zasadzie niemal od początku mam wrażenie, że w którymś momencie Lulu zaliczy zonka i zrozumie, że robi dokładnie tak, jak naucza jego ojciec i tym samym toruje sobie drogę do tronu, zgodnie ze starym prawem imperium. To dopiero będzie angst*. Zresztą imperator to na pewno postać która wymaga znacznego rozwinięcia - i zapewne w drugiej serii będzie grała znacznie większą rolę niż do tej pory.

Cytat:
Poza tym towarzyszy mu zawsze u boku jakis szemrany gość.

Zdarza się, że towarzyszy mu cała grupka tych nazguli.

*Nie wspomnę co by było, gdyby się okazało, że matka Lulu o tym wiedziała, była w zmowie z ojczulkiem i Pośwyęciła Życye, By Spełnić Wolę Męża i Otworzyć Synowi Drogę ku Chwale.
Nie, to nie spoiler, to tylko random przemyśleniaXD.

Cytat:
Co do CC, to ja spotkałam sie z przypuszczeniem, ze to byc moze Joanna d'Arc. A skoro mamy pare nawiązan do legend o arturze i tych rycerskich klimatów (Avalon, Lancelot...) to kto wie.

Ehm... Joaśka nie rozdawała geassów, jeśli już to sama miała geass...

Prawie bezbłędnie :>:>:>
Powrót do góry
hoppusone Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 30-01-2009, 18:25   

Mam prośbe do was... Czy ktoś może mi podać linka do torrenta aby ściągnąć całą serie drugą Code Geass?? Prosze pomóżcie bo sam mam problemy a chcialbym jak najszybciej ogl 2 serie bo pierwsza mnie oczarowała;))
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

PostWysłany: 30-01-2009, 18:28   

email - hoppus1@wp.pl gg 10072852
Powrót do góry

PostWysłany: 30-01-2009, 19:00   

Teukros, ja poprostu chce ogladnac Code geass r2 jesli chodzi o anime to chyba nie jest to nic zlego??
Powrót do góry
Strona 3 z 3 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3
Odpowiedz do tematu